Bjuret has enter Fiemma.blogg.se


Gäskskrivare på
http://www.fiemma.blogg.se/ är sannerligen ingen lätt uppdrag, dessa tjejer har för sig otroligt mycket och att försöka hitta ingångar och tema dessa tjejer inte redan har tagit är som att försöka klara sig genom Norrlands inland utan ett enda myggbett, troligtvis skulle James Bond i toppform klara det men å andra sidan; vad klarar inte han?!

Jag som har bekymmer med temavalet för detta inlägg heter Gustaf J Bjurhammer (därav mitt smeknamn bland Fiemmas grundare "Bjuret"). Jag är en 20 årig kille från Norrtälje (Roslagens huvustad) och jag lärde känna Fiemma under tolv veckor på löpet, därefter kände jag mig inte redo för livet i de gråbeklädda huset i Häggvik, utan ville hem till Roslagens fjärdar och Mammas mat. På grund av att jag bara gick några veckor i ettan på löp lärde mest känna systrarna Koskinen, Mary träffade jag först en kväll när jag och hälsade på löp under Marys första år där. Det jag minns var att vi (jag, Mary, samt några till) hade intagit tvättrummet för att diskutera något, och eftersom tvättrummet var de filosofiska centrart på löp handlade säkert vårt samtal om något viktigt så som Satres "Existensen föregår essensen" eller den evigt diskuterade frågan i lärarkretsar "Vad är kunskap?". Jag har sedan träffat Mary i samband med bjudningar hos tvillingarna som har genomförts genom åren eller på rundbanelopp runt om i vårt avlånga land.

Första gången jag träffade syskonen Koskinen var på uttagningsdagen på löpargymnasiet hösten 2004, dock var jag på den tiden ganska blyg av mig samt att jag var så nervös för uttagningen att jag knappt minns så mycket vad som skedde och vilka jag pratade med, ännu mindre minns jag vad jag isåfall pratade om med de jag pratade med. Jag minns att jag nästan trillade när jag skulle springa snyggt inför kameran i Häggvikshallen, är det sådant som kallas för naturligt löpsteg...?

Tvillingarna Koskinen har jag dock mer konkreta minnen av och det som står högst upp på min "Detta-måste-jag-berätta-lista" är de tävlingar jag och Christoffer Iversen hade med en av de båda tvillingarna på löpargymnasiet.

Gren: "Vem-kan-få-Fia-duschad-flest-gånger-under-samma-kväll?"
Reglern: Den som får Fia duschad flest gånger på löp under en och samma kväll vinner, just mer kläder hon har på sig desto högre poäng.
Övrigt att tillägga: eftersom att Fia sällan var en snäll flicka och enbart följde med (vilket hon dock gjorde i slutet när hon insåg att det inte var någon ide att bråka) fick jag och Iversen ofta lägga ner tävlingsambitionerna och istället fokusera på att med gemensama krafter föra in henne till vattnets renade kraft. Detta kan låta som vi hade värsta sexorgierna i duscharna men så var det inte eftersom, jag sa tidigare, ju mer kläder desto bättre. Dock kanske Fia ibland skulle gjort bäst i att byta om till bikini och frivilligt gå med, nu fick ofta torktumlarna jobba 24/7 under nätterna då tävlingar hade genomförts precis innan.
 
Jag och Fia läste även Matematik A-kursen tillsammans på löpargymnasiet och man kan väl lugnt säga att det var nog där min målsättning om högre betyg än G gick åt all värdens väg. Men det är väl inte mitt och Fia fel att vi är sociala, eller hur, Fia?;).

Emmy har också gjort en del saker som fastnat i min hjärnbalk och därav bland annan en diskussion angående diskandes ädla konst med en av våra jämnåriga kamrater på löp.
Det var en kväll och eftersom jag kände att ögonlocken var tung hade jag bokat ett tidigt möte med John Blund den kvällen. Dock hade Emmy och Mattias Karlsson (hans blogg finns att hitta på www.marathon.se) valt att byta ut tvättrummet för kvällsdiskussionerna och istället ta den diskussionen i vår korridor. Och eftersom att de båda inte var speciellt överens med vare sig diskteknik eller personligtbemötande för respektives sidor blev diskussionen lång. Jag missade således mitt möte med John Blund och fick en straffavgift för icke-avbokat möte på cirka 120 sovminuter.
Det är verkligen inte så att Emmy och Mattias fortfarande bråkar om detta utan allt ordnades den kvällen, vilket vi andra fick erfara.

Jag har även efter min tid på löpargymnasiet haft äran att träffa Fiemma och det på bland annat studentmottagningar, födelsedagsfester (det ryktas om en ny på lördag!) och självklart tävlingar. Jag och Fia sprang även ungdomsfinnkampen samtidigt och det var nog tur att Fia var med där, jag höll på att komma bort bland landslagslinnen och finnar i Helsingfors!

Nu kanske någon tänker så här: men vem är du då mer än att du gillar att springa och bor i Norrtälje?
Jag är. som sagt, 20 år gammal och när jag inte sitter och skriver strunt på Fiemma.blogg.se så går jag på lärarprogrammet på Uppsala Universitet. Målet att bli gymnasielärare i samhällskunskap och något annat intressant ämne, sedan vill jag läsa speciallpedagogik och det slutgiltiga målet att skolminister (vem har sagt att man ska sikta lågt när man kan sikta högt?!). Jag gillar att duscha tjejer och ha möten med John Blund, så om någon kvinna som läser detta känner att en dusch och möte med Blund lockar kan vi nog ordna något. Jag tar 100 % humor samt traktamenten i form av ett fördelaktigt utseende i kostnad för en kväll.

Jag vet att det blir ett väldigt långt inlägg men när jag ändå får chansen att skriva i en blogg som folk läser får man passa på, jag hade själv en blogg tidigare (det var en ren träningsblogg) och efter ett tag kom jag på att enbart var min polare Danne som läste den så då kunde jag lika gärna ringa till honom och berätta vad jag hade tränat. 

Snart dra alla tre tjejer som äger denna blogg till det stora landet i väst och det tycker jag de gör helt rätt i. Min tro är att när de kommer tillbaka till Svedalas gröna skogar och gula rapsfält kommer de slagit både personliga rekord på löparbanan och i livet i stort. Tjejer kom igång: "den som aldrig vågar gå över gränsen kan aldrig se vart gränsen går"!

Nej. nu måste jag trots allt avlägsna mig från datorn innan jag kommer drabbas av både musarmn och tennisarmbåge, men jag ska be att få tack så mycket för att jag har fått möjlighet att bidra till fiemmas fortskridande expandering och vi får se om jag återkommer med flera tankar, minnen och funderingar kring de goa tjejer som äger denna blogg. För de är verkligen goa rakt igenom och trots utbliven nattsömn eller bråkande vid duschande diggar jag dessa tjejer till 120 %!

Väl mött// Gustaf "Bjuret" Bjurhammer

P.S jag har jobbat natt och därav kanske min formalia inte skulle gå till historien som världens mest korrekta och felfria D.S


Bjuret, i egen hög (1.99 lång) person
 

Kommentarer
Postat av: fröken Öberg

hahaha GUSTAF, du är en av de roligaste människorna jag vet.... underbart inlägg! rånäsare alltså.. det går inte att få tyst på er! men det är rätt, om man nu får chansen ska man banne mig skriva så att det bara är ens eget inlägg som syns, så långt att det är onödigt att skrolla ner för att leta efter äldre inlägg! KRAM

2009-07-19 @ 17:15:04
Postat av: Sara Holmgren

Hahah, va skön! Bra inlägg hörru;D

2009-07-19 @ 19:29:19
Postat av: Bjuret

Tack så mycket för de orden fröken Öberg och Holmgren! Ja, det är inte lätt att få tyst på oss roslagsbor, men är man inte den största klubben i Sverige får man iaf låta mest, samt skriva längst,;). Kram!

2009-07-19 @ 19:52:59
Postat av: Emmy

du glömde berätta hur hes jag var den kvällen och att fia kom springandes med vattenglas till mig stup i kvarten så att jag kunde fortsätta min livliga situation.. det känns som att du gick fler veckor på löpet, har så många minnen från att du gick där :) vi ses på lördag då är det PAAARTY!!! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
height="0" alt="" />