Mary - 2008!

GOTT NYTT ÅR!


image2783
image2784

Mary- usch å fy.

Sylvesterloppet,
är nu avklarat! Ah phu. Det var ingen rolig sträcka, 10 km. Efter 5 km funderade jag på att bryta, men eftersom det var så många som skrek mitt namn utefter banan forstatte jag. Kände hela tiden att jag ville springa fortare, men sa åt mina långa ben ; "hörni det är för fan 10 km inte 1,5 km!. Men efter 7 km, då ni, då ska vi springa". Och de gjorde dem, så jag sprang förbi alla de flåsade gubbarna som glatt hade glidit förbi mig tidigare i loppet. En gubbe vände sig om och storglodde när jag kom ångade.
  Sen kom vi (jag och mina långa ben) in på målområdet, där försökte jag öka ännu lite mera (spurten). Två steg innan målet skrek speakern ut "Åååh vinnaren i F17-klassen..". Då kände jag mig plötsligt jätteillamående. Satte handen för munnen och stapplade in i mål. Där kom det en funktionär som ledde mig till vattnet efter att jag svagt ropade; vatten. Fick svälja miljoner gånger innan illamåendet gick över. Usch! Sen kom den gulliga funktionärern tillbaka och frågade om det kändes bättre nu.

Kan lungt säga att jag håller mig till kortare distanser ett tag framöver =)
>Tiden då?
39.40 min. Grymt Mary!

David bröt tyvärr.

Nu ska jag över till Lollo, ska fixa mig inför nyårskvällen! ;D thihi, thaha!

Fia ;D

IKVÄLL BLIR DET TJEJMIDDAG OCH SEN DRAR VI TILL MAREN OCH HAR ROLIGT PÅ MELODY!

image2764

VAD SKA NI GÖRA IKVÄLL?

Mary- fyrverkerier!

I Göteborg har dom ett galet stort fyrverkeri-uppsjuktning klockan fem varje nyårsafton. Om det är klart väder kan man se fyrverkerierna från hela stan. De stora folkmassorna som samlas låter "WoOow" under hela föreställningen för att det är så galet vackert. Jag brukar alltid åka in och se på det, i år kommer jag tyvärr inte hinna för att det är en del jag måste fixa.
 Men idag tänkte jag; Undra om andra städer gör likadant? Såå, Hur gör din stad

Jag älskar raketerna vid tolvslaget. Man får sånt himla lyckorus när raketerna skjuts upp samtidigt och överallt på himlen lyser det i olika färger.

image2782
typ såhär.

Mary - ah, vilken låt!

Shit, säg nån som inte blir glad av den här låten!

something new.

Mary - tada!

Åhåj,
nu är klänning färdig, helt färdig!
Kan inte förstå att jag har sytt mig en helt egen klännig, som dessutom blev riktigt fin. Har ju inte kamerasladden hemma men har krånglat lite med mobilen och fått till några kort här under..

Tada!

1. Den veckade kanten.
2. Överdelen, där den är fastsydd på linnet.
3. Fortsätter neråt..
4. ...och slutar strax ovanför knäna.
5. Någon slags helbild.

Vad tycker ni? :)

Mary- Sylvesterloppet!

Imorgon är det sista dagen på året. Då ska man såklart fira den dagen, eller kanske firar man det nya året. Spela roll, man firar nått iaf. Och det brukar vara jävligt skoj.
  I år ska jag dessutom köra min sista tävling detta året på denna sista dag. Tjao, jag hinner ju inte precis köra någon mer tävling 2007. hehe. Tävlingen heter Sylvesterloppet och går runt istan bl a Avenyn, start/mål Heden. Jag kommer springa hela 10 km, så långt har jag aldrig tävlat i innan. Men jag kör det som en träning, typ. Kul grej bara. =)

David ska också springa, han sms:ade och frågade om vi skulle värma upp tillsammans. David går också på löpargymnasiet, är från samma klubb som jag och vi bor hyffsat nära. =)

that's it, snart får ni se bilder på den omtalade klänninge. mahah.

image2781
men vem hittade jag inte om självaste Rickard som springer Lilla Sylvesterloppet. Thihi.

Fia ;D

Jag och Emmy är barnvakt åt våran söta lilla guddotter Emma. Nu tittar vi på Madicken och idag har vi bakat kokosbollar och massa annat skoj :)

image2772

Mary- Laxen <3

Måste bara hylla LAXEN!
Lax är nog det godaste som finns. Nu har jag ätit lax minst en gång per dag sen jag kom hem. Har vi en egen damm med laxar i eller? Nej, (eller jo en damm har vi) men Pappa fick i julklapp, från nån kund på hans företag, en hel massa skivad lax. Ett paket som var lika långt som halv jag, typ. Så varje dag har jag tjatat till mig att vi ska äta lax, men nu har Mamma fryst ner resten. Jag gillar ingen fisk lika mycket som lax, (eller jo ni vet sån där pyjamasfisk, alltså vitfisk med ett orange, knaprigt skal på).
Em å Fi är allergiska mot fisk, men som tur är kan de äta lax! yeah ;D

Annat som Pappa fick från kunder;
¤ En godiskorg med 5 kg godis
¤ En jättechokladkartong
¤ Skålar
¤ Hjortstek

Puss.

image2771
Laxen kan tydligen bli stor, (här 8,5 kg)

Mary

Det går frammåt med klänningen. Nu är den fastsydd på klänningen. Väntar nu bara på Mamma, som är ute och går. Hon måste nåla upp den där nere så att jag vet var jag ska sy, kan inte göra det själv. Svårt att nåla på sig själv. Har två nya idéer på vad jag ska härnäst, men först måste min nyårsklänning bli klar. thihi.

Idag är det näst sista dagen på 2007. Spännande, inte sant? ;)

image2770
En av våra gamla hönor, som tyvärr inte längre hör till vår familj. (yeah, lantis)

Emmy ;D

Godmorgon, godmorgon!
Tidigaste morgonen på det här lovet, men så är det. Nu kan jag inte klaga på att jag sover bort hela dagen iallafall!

Igår så tillbringade jag kvällen framför tvbordet, där bygger vi nämligen på vårat årliga pussel. Vi har flera år i rad byggt ett pussel varje år. Oftast är det Jan van Haasterens pussel, ni kanske vet hur dom ser ut. Massa prylar och människor huller om buller. Jag fastnar alltid vid pussel, kan inte slita mig loss, det innebar såklart att jag även igår satt ett antal timmar igår och byggde...

Idag ska jag gå på stan och köpa lite saker till nyår, måste hitta ett par skor för jag tog inte med mig några partyskor ;) Sedan skulle jag vilja köpa en kuvertväska! Någon som har tips på vart jag kan hitta fina skor och väskor?

image2769
Ett typiskt Jan van Haasteren pussel...

Mary- Arn

Just det,
jag såg ju filmen om Arn (-tempelriddaren) idag på bio. Mamma har försökt få mig att läsa böckerna, ja jag vet inte hur länge. Men ska nog göra det nu efter att ha sett filmen. Den var superbra, för att vara svensktillverkad. Arn är ju skitcool, men ännu coolare är hans tjej Cecilia. Dels för att jag älskar det namnet och dels för att hon har ett underbart hår. Försökte leta fram några bilder men fann dock bara dessa..

image2767image2768

Hon har jättelångt hår med fina lockar. Ser ut som nån alv i "sagan om ringen".
Om ni gillar krig och blog, se den inte.
Om ni gillar kärlek, se den.
=D
Nån som har sett den?


Mary -nyårsklänning

Tjosvej,
nu sitter jag här vid datorn med mina kalvkorvsmackor. Älskar kalvkorv! Har gett upp klänningen för en stund. Ska sy på den på linnet för hand för att symaskinen kommer bara trassla ihop allt. Det går ganska bra, tror jag. Antingen kommer jag se ut som en silvrig ballong-tårta (har jag sagt att det är en silvrig klänning?) eller så kommer jag få en hyffsad nyårslook. hehe.
 Har även imorgon på mig att sy klart den. :)

image2766
splash in the milk,
love milk.

Fia ;D

Hallå! Jag känner mig lite halvseg och hängig. Känner inte för att göra så mycket, ska nog se på några avsnitt Andra avenyn tror jag. Jag är ganska trött för att det var någon som höll mig uppe sent och sen väckte Sanna mig imorse, för att vi skulle äta frukost och fortsätta se på Gossip.
Snackade precis med Carrobarro om lite allt mellan himmel och jord, hon är så rolig att prata med :)  Vilken tur att läraren satte oss i samma grupp i svenskan på det där grupparbetet, annars kanske vi aldrig hade varit kompisar idag! Lite rolig tanke ändå..
Med tanke på kompisar så ska ett av mina nyårslöften vara att höra av mig oftare till mina nära och kära. Jag är så himla dålig på att hålla kontakten, men det är sådan jag är och jag ska verkligen försöka förbättra mig!
Jag vill så gärna göra en nyårslista med saker som har hänt under året. Ska nog se till och fixa en sådan! Puss!

image2765
Grr

Emmy ;D

Vårat filmmarathon är över... Nu är 11 avsnitt, och därmed hela säsong ett av Gossip girl avklarat. Nu måste vi vänta på att de ska börja sända nästa säsong i början av januari! 


Mary ;D

Börjat sy på min klänning precis. Jag har precis gjort klar framsidan, upptill, och baksidan är också klar. På framsidan har jag rynkat tyger längst upp så att det sen kommer bli mer tyg därnere, låter kanske krånligt men det flyter på. Nu ska jag nåla ihop fram och baksidan. Ah, ska sy på hela skiten på ett linne sen.
 Ah, den kommer bli skitsnygg.

Ikväll ska jag på bio =D

image2763
sköna tider från Kittelfjäll..

Fia ;D

Bara ett avsnitt kvar av gossip, åååh den är så bra!
Sen blir det träning :)

Mary ;D

yoo,
idag har jag tränat med alla glada löparna i Göteborg, igen. Eller nja, iaf dom som orkar vända tillbaka på dygnet och stiga upp. thaha.Jag var upp redan vid åtta tiden för att trycka i mig frukosten. Gick sen och la mig igen, men funderade hela tiden om jag skulle åka eller inte. Det öste ner med regn, men sen satt jag iaf i bilen påväg till Skatås.
  Och jag kan lungt säga att jag inte ångrade mig. Det blev uppehåll i skyfallet när jag klev ur bilen. Passet idag var 2x4-2-6. Alltså ganska långa intervaller för mig, men det var skönt. Sprang med Maria Borglund, mycket trevlig tjej =D

Nu ska jag dra mig. puss


Emmy ;D

Jag måste också få tillägna ett inlägg till Gossip girl som är en fantastiskt bra serie! Man kan inte göra annat än att älska den!!!!!!

image2761

image2762

Fia ;D

GOSSIP GIRL ÄR UNDERBART BRA! Ikväll har vi haft tjejkväll och frossat massa chips och godis. Mums! Vi har även sett en hel del avsnitt från serien gossip girl. Nu är det läggdags! Ha det bra Pusspuss

image2760

Mary ;D

Okej, nu har jag bestämt mig. Eftersom jag aldrig kommer hitta en klänning till nyår så har jag bestämt mig för att sy en själv. Karin övertalade mig att den kommer bli superfin efter att jag avslöjade min idé. Så nu har jag två dagar på mig för att få den klar.
  Wish me good luck =P

image2759

Mary -shoppat

Vart på stan hela dagen med Karin. Det regnar såklart här i Göteborg så varje gång vi går ut ur en affär får man ta på sig luvan och stappla fram genom regnblåsten. (nej, vi går inte i nordstan. den som går i nordstan är knäpp, där blir man ihjältrampad !). Jag hittade en hel del saker, medans Karin spanade efter saker tills öis:arnas skidresa -öis-löparna ska till Tandemdalen (tror jag) över nyår. Grymt skoj! Hon hittade ett par långkalsonger på polarn och pyret, ;) sött!
  Åh, såklart har jag kamera sladden i Sollentuna. Snyft. Så jag kan inte ta bilder på allt och lägga in. Men det mesta jag har köpt är till nyåret eller saker jag har sy-idéer till. Men jag hittad ett par jätteläckra röda ballerinaskor, för 50% rabatt.



image2758
girls and their shoes

Mary - Wulffmorgenthaler

image2753

image2754

Emmy ;D

Neej jag varken vill eller orkar åka till ett gym och träna styrka helt själv! Särksilt inte skivstång, då är det bra att vara minst två som kan hjälpa varandra! Nu har jag bestämt mig för att följa med Sanna och Fia till sydpoolen och simma istället. Mycket roligare när man får sällskap, då har man någon att prata med och då går passet mycket lättare!

Dessutom så har jag redan träninsgvärk efter banpasset igår!

image2756

Emmy ;D

Godmorgon. Varför ska jag sova bort hela dagarna, usch och fy jag får ångest när jag vaknar så här sent! Nu är ju hela dagen borta, skulle ju kunna ha hunnit med hur mycket som helst om jag inte hade vaknat nyss! PANIIK!
Men samtidigt, skönt att sova :) Det där får bli min sista sova över 12 timmar natt för denna vecka. Nu ska jag se till att få något gjort, jag har ju massor att göra!

Ska äta frukost nu, sen ska jag iväg och träna skivstångsstyrka. Min första tanke när jag vaknade imorse var att neej jag orkar inte, jag tränar stryka hemma. Men då vet jag hur det kommer att bli, jag kommer köra lite halvseriöst och det är ju onödigt. Så nu ska jag vara duktig och åka till ett gym och träna.

btw jag vaknade inte med halsont idag!!!!

Fia ;D

Godmorgon! Idag vaknade jag ganska tidigt jämfört med igår. Nu käkar jag fil & musli och runt tolv ska jag springa lite intervaller. Senare vid fyra ska jag möta upp Sanna vid Sydpoolen och simma några längder. Kunde inte köra något pass igår så det får bli dubbla idag. Kommer nog välja att köra några fler dubbelpass eftersom jag har missat en veckas träning p g a ryggen..  Ikväll kommer Sanna hit och vi ska ha GossipGirl kväll, undra hur många avsnitt vi kommer hinna med :)

Hur ser eran dag ut?
image2755
Fulaste minerna, men den bilden är fin ändå ;)

Mary

Åhå, det har inte varit nån kul natt.
Jag somnade inte fören halvtre av utmattning. Det började redan vid tio-tiden på kvällen, magen gjorde jätteont. Det var inte mensvärk och jag mådde inte illa utan det gjorde bara ont. Mamma hämtade en kall våt handduk jag kunde ha på magen, då blev det lite bättre. Sen gick jag och la mig vid tolvtiden. Men magonten gick inte över, så jag fick ligga där och lyssna på musik, läsa, vattna min våta handduk och bara vänta. Tillslut somnade jag ändå och vaknade inte fören klockan ringde.

Nu gör inte magen ont, äntligen!, så jag ska snart bege mig ner till källaren för ett cykelpass innan stan på listan! =D

image2752
undra om gwen har ont i sin mage nångång? ;P


Mary- Zlatan

Zlatan och hans flickvän Helena ska få ett till barn. De har ju redan sonen Maximilian.

Men, Grattis ! 
  Jag skulle då inte tacka nej till att vara Ibrahimovic barn. 500 kvm lyxhus bl a. Slå det om du kan ;)

image2751

Fia ;D

Idag när jag satt på tåget och bläddrade i Metrotidningen såg jag en intressant artikel om namnbyte. Det har blivit jättepopulärt att byta efternamn och det fanns några namn som var väldigt flummiga som hade blivit godkända.
Jag kommer tyvärr inte ihåg några nu men det var ett par som hade bytt namn till Trollefur. Frun hade blivit kallad för trollet som liten och paret tyckte om att gå i skogen och fur stod för något slags träd.

Ifall man ska byta efternamn ska det bli till något personligt annars kan man lika gärna strunta i det. Jag vet inte ifall jag skulle vilja byta bort mitt efternamn, jag tycker om det och det är inte så många som har det! Annat skulle ha varit om jag hette Johansson, Eriksson eller något annat vanligt efternamn. Då hade jag säkert velat byta så att man inte lätt blir en i mängden. Jag kommer ihåg en lärare som min syster hade förra året för han hette blabla Lång men han var inte så lång ;) Det var lite roligt!

Undra vilket namn jag skulle ha tagit, vad skulle ni vilja ha för efternamn?

image2731
Här har vi två som har de mest vanliga svenska efternamnen :)

Mary WOW!

Hej hopp,
är hemma igen och är i CHOCKTILLSTÅND!
  Jag gick in som vanligt på blogg.se, loggade in och kollade in statistiken. Den hade stigit enormt på bara en dag. Fick då en ide och kollade på blogg.se:s startsida och mycket riktigt..
 VI HAR HAMNAT PÅ "LISTAN"!

Det trodde jag aldrig, Grattis till oss själva och Grattis alla som har hittat hit. Ni kan vara lugna
-den här bloggen kan man bara gilla ;D

image2730
Här är jag och Monika, vi har födelsedagskalas för Ludde (min nalle, till höger om Monika) som fyllde fyra år.
hahahhaha

Fia ;D

Hallå! Kom precis hem från naprapaten som fixade till min snea rygg. Han var extra snäll idag så jag fick en armbåge på vardera skinka också eftersom jag var så stel. Han hittade även en muskelknut på sidan så jag fick en nål där. Haha! Ska dit igen och ha roligt nästa torsdag. Jag tycker verkligen att det är hemskt när det knackar och speciellt när han ska knäcka nacken!! Usch.
Jag försov mig och slog nytt sovrekord imorse! Jag vaknade först runt tio men sen råkade jag somna om. Sen ringde min stressklocka för jag slog bara upp ögonen och sen tittade jag på klockan som var halv 2! Jag har aldrig sovit så länge, lite läskigt! Haha panik uppstod då jag kom på att det var idag jag skulle till naprapaten halv 4. På med kläder och kuta mot bussen!
Nu ska jag lägga i soffan men först ska jag ta en ipren för det värker i ryggen. Pusspusspuss
image2729

Emmy ;D

Kom precis hem från sätrahallen. Tränade bana tillsammans med Sanna och Sofia. Täby var där och hade en träningsdag, det var kul och träningen gick jättebra. Vi körde 4x4x150m vila 45 och seriepaus 4 min och jag är supernöjd med passet. För jag är fortfarande väldigt snuvig och hes. Jag har inte ont i halsen så jag bestämde mig för att prova på att träna idag. Och det gick bra så så förkyld kan jag inte vara, det låter nog värre än vad det är!

Ikväll ska jag städa rummet, bygga lite pussel och kolla på tv. Ta det lungt med andra ord :) Ska lägga mig i tid så att jag vaknar upp och kan andas genom näsan imorgon!!!

Ha det bra PUSS <3

image2728
Haha här ligger jag nergrävd i snön. Då var vi i Hede, och snön var över en meter djup!

Mary Friidrottens hus!

Nu ska jag till Friidrottens Hus och springa av mig lite =)


Mary - pms-vecka

I natt drömde jag att jag slogs med någon i skolan. Tror inte det var någon jag kände. När vi tillslut slutade slåss hade vi båda blåtiror runt ögonen, sprucka ögonbryn och en massa sår där blodet forsade. Vi fick åka till sjukhuset eller nått, vet inte riktigt vad som hände.
 Men sen när jag kom tillbaka till löp frågade alla varför jag gjorde började slåss sådär?
 Jag svarade;
"Ni vet, pms-vecka. Sorry."



Mary - Hide and seek


Hej hopp.
Mina kusiner har lämnat huset och katten har vågat sig fram.
 Även idag knäckte jag dem på kurragömma. Och här är ett exempel på hur det kan gå till. Malin börjar räkna, på toan. Men eftersom hon inte kan räkna än får hon gå fram och tillbaka på badrumsgolvet tills hon känner sig klar. Hon hittar snabbt Mikael och Fredrik vars favoritgömmställen är under sängen, bakom en dörr eller en fotölj. Jag, däremot, har det de lite svårare. Jag måste gömma mig på olika ställen varje gång eftersom de kommer ihåg var jag har gömt mig innan. Sen går alla tre (även fast det egentligen är bara Malin som ska leta) runt och letar efter mig. Det hittar mig inte fören jag typ får skrika "Hääär ääär jag" när det står i samma rum. thöhö
 
Min top-5 lista på gömställen (övervåningen, mitt hus).
1. Bakom en bokhylla i gästrummet, pressad mot väggen
2. Bakom min låda under min säng
3. Under mitt knöliga täcke
4. Bakom gardinerna på kontoret
5. Typ i gaderoben, med gaderobsdörrana ställda mot varandra, så att det blir som ett rum.



image2727
tittut.?


Fia ;D

GLÖM DINA BEKYMMER FÖR IMORGON KOMMER DET NYA!

Mary - visste duu?

Visste ni att det finns 70 sätt att tillfredställa en kvinna på?
69:an och EN tripp till Ullared...

mohahaha, ;D

För dom som inte vet vad Ullarded är;
(ah Ullared ligger i Halland och är Sveriges hetsigaste "varuhus". Allt är är billigt som sand i Sahara och B som godiset på Netto. Väst Sveriges störta lov-nöjen är att åka dit och roffa åt sig 3 kundvagnar, ställa sig i kö in i två timmar, knö med miljoner griniga andra, proppa vagnarna (obs; vagnarna!) fulla med schampo, tvål, godis, tvättmedel, galjar, strumpor, förrförra årets topp från lindex, trasiga tomtar, marshmallows, serviser, gummistövlar, kavlar, balsam, tuggomi..jaja, you name it och sen betala skiten.

Jag har vart där två gånger.
första gånger stod vi i kö så länge så att jag råkade drog ut en tand och började blöda så att vi fick gå före i kön. typ.

sammanfattning, Ullared är skoj om man gillar folk (som står på en.))

image2723
En äkta Ullareds tant.




Fia ;D

Godkväll! Jag har precis bäddat ner mig och ska snart börja se på Andra Avenyn avsnitten, har blivit lite inspirerad av Sanna. Jag har sett några på tv lite då och då men nu ska jag börja titta från början. Avsnitt för avsnitt!
Jag fick skjuts till Västergård tidigare ikväll, och när jag kom hade deras första match redan börjat. Jag stannade kvar och såg även finalen som var riktigt jämn! Men det gänget jag hejade på vann, även fast de var inte så seriösa utan de hade inställningen: Ha roligt! Och med den inställningen vann de finalen.
Efter det fick jag gå hem eftersom Stefan hade fullt i sin bil. Jag snackade med Maria hela vägen och sen gick jag förbi en sväng hos Farmor där Pappas släkt var och hälsade på.  Nu ligger jag i sängen och ska försöka se på något avsnitt om jag inte lyckas somna.. Pusspusspuss
image2722


 

Mary - Tsunami

Helt sjukt ändå,
tänk att det är 3 år sen tsunamin var.
Det känns som om det var nyss man slog upp tidningen efter juldagarna och läste om nån slags tsunami. Jag hade aldrig hört det innan, men nu tror jag allas hjärnor kopplar ordet tsunami med den stora katastrofen..



Mary- "tjockistest"

Räkna hur många kryss du får och se svaret längst ner;

Mat jag tycker om;
[x] Pizza
[ ] Allt friterat
[x] Donken
[x] Max
[ ] Sibylla
[x] Burger King
[x] Tacos
[x] Kebab

Snacks och godis jag gillar;
[x] Chips
[x] Popcorn
[x] Lösgodis
[x] Choklad
[x] Lakrits
[x] Mint
[x] Salta Pinnar
[x] Gelé
[x] Skum
[x] Kola

Dricka jag gillar;
[ ] Allt med alkohol
[x] (Coca) Cola
[ ] Lightläsk
[ ] Fanta
[x] Sprite
[ ] Trocadero
[x] Kolsyrat vatten
[x] Kolsyrat vatten med smak.
[ ] Red Bull eller annan energigivande dricka
[x] Must

MOTION
[x] Du motionerar varje dag
[ ] Du motionerar 3 - 5 dadag i veckan
[ ] Du motionerar 1 - 3 dagar i veckan
[ ] Du motionerar aldrig

DIN KROPP
[ ] Du har vällingkinder
[ ] Ditt midjemått är större än 90 cm.
[ ] Din vikt är över 68 kg
[ ] Du har klädstorlek 42 (M)
[ ] Du har blivit kallad tjockis
[ ] Du har blivit mobbad för det.

HÄLSA
[ ] Efter 2 meter när du springer, så är du "död"
[ ] Ditt beeptestresultat är under 3
[ ] Du går / har gått hos en dietist
[ ] Du har gått i en grupp med andra överviktiga
[ ] Du har fått sjukdomar som fetma eller diabetes.


0-10: Hej skinny. Du bör nog äta mera!
11 - 19: Du är "normal"
20 - 25: Du kanske bör tänka på din vikt....
26 - 35: Du är tjockare än andra. Se upp! Speciellt vid juletid.
36 - 42: TJOCKIS

Resultat : 22!
Åhå, så jag behöver tänka på min vikt. MY ASS!!

Mary - Göta Kanal 2

Såg nyss en film vid namnet
Göta Kanal 2,
fy bubblan vilken crazy film. Närmare svensk film än så här kan man ju inte komma (då menar jag att skådespelarna låter som att de läser rätt ur manuset).
Svensk film = noll inlevelse.

Min alldeles egna filmtopp:
1. Fjortisfilmer (ex; Rosa the movie, föräldrarfällan, Legally Blonde, ..)
2. Musikalfilmer (ex; High School muiscal, Greece, ..)
3. Svenska filmer (ex; Tomten är far till alla barnen, Sandor slash Ida, ..)
..
56. Action filmer <-- sucks.


image2721.

Nu är mina småkusiner här; Micke, Freddy och Mallan. (läs Mikael, Fredik och Malin) Ni förstår, det är högst förbjudet att kalla dem för smeknamn. OCH jag äger dom på kurragömma. ;D

ciao

Emmy ;D

Snart är 2007 över och ett nytt år innebär nya möjligheter.
(Kopierat från
msn)

*Bryt dina rutiner
Ta en ny väg till jobbet, stäng av TV:n och läs i stället, titta upp mot taken i stället för rakt fram när du är ute på nästa stadspromenad eller ändra dina arbetsrutiner. Hjärnan får träning och blir mer kreativ av en förändring då och då.

*Upptäck en ny dans
Boka danskursen du varit sugen på så länge, till exempel afrikansk dans eller salsa. Du kan även helt enkelt sätta på favoritmusiken och släppa loss i vardagsrummet. Ger välmående till både kropp och själ.
*Bestig ett berg
Att klättra eller vandra upp på ett berg kan bli en meditativ upplevelse och sällan har du ett mål som är så konkret. Har du småbarn kan det räcka med att gå upp på en kulle nära dig med en fikakorg.
*Släktforska
Att släktforska är en utomordentlig ursäkt för att besöka släktingar över hela Sverige och i världen. Passa på att teckna ned olika historier och du får kanske stoff för din egen släktkrönika.
*Var våghalsig
Finns det något du egentligen inte törs men innerst inne vill? Gå över gränsen och du får kanske uppleva en riktig kick. Det kan handla om att hoppa fallskärm, ta itu med ett svårt samtal, söka ditt drömjobb eller ta på dig hatt när du går på stan.

*Kompiscoacha
Kom överens med en god vän att ni ska bli varandras coacher under året. Hämta först in kunskaper om coaching och sätt därefter upp mål som ni ska hjälpa varandra att nå. Samtidigt lär ni känna varandra på ett nytt sätt. Du kan också lära dig att coacha dig själv.

*Medveten närvaro
Se det lilla i tillvaron och hur stort det blir när du stannar till i nuet. Att betrakta bubblorna i disken, välbehaget när du eller någon annan rör vid din hand, eller att dricka en kopp te med alla sinnen är vilsamt och laddar batterierna.

*Skaffa mer tid
Alldeles för många av oss stressar, ofta för att vi tagit på oss mer än vi realistiskt sett hinner med men också för att vi surfar eller ser på TV i onödan. Fundera över om du kan välja bort några "medietimmar", arbeta mer effektivt eller delegera för att få mer tid till andra viktiga saker, till exempel dina relationer.
*Spontanprata
Dagen blir ljusare och gladare med fler samtal vid busstationer, i postkön eller där du nu råkar befinna dig. Passa på när du får ögonkontakt. Om du i vanliga fall inte spontanpratar kanske 2007 blir året när du börjar!
*Utmana könsrollerna
Handen på hjärtat, är du fast i könsrollerna när det gäller vad du kan och får göra? Fundera över om det är något du vill pröva på från en annan könsroll. Visa känslor, prata myndigt under mötet, skruva isär en dator eller sy. Man lär sig av att pröva på.
*Bli volontär
Om du vill vara med och skapa mening för och med andra människor kan du söka som volontär. Du kan söka uppdrag och registrera dig på www.volontarbyran.org.
*Tänk positivt
Alla kan lära sig tänka mer positivt och bli gladare - enligt Martin Seligman som är professor i positiv psykologi kan alla träna sig till att bli 15-20 procent lyckligare. Du kan till exempel börja med att göra din egen glädjeprofil.
*Börja en ny festtradition
Utnämn en dag till din årliga fest då du bjuder alla du känner eller vill lära känna på fika, buffé, chokladprovning eller knytkalas.
*Plantera
Att plantera och se en planta växa upp ger inte bara livskraft utan motverkar också koldioxidutsläppen, om än i liten skala. Du bestämmer själv om du vill plantera en äppelkärna i en kruka jord, om du vill skapa en djungel på balkongen, påta i trädgården eller kanske ge en gåva till tio träd i Afrika.
*Lär dig något nytt
Det finns numera kurser i allt ifrån akvarellmålning till överlevnad. Du kan också starta din egen studiecirkel genom exempelvis http://www.sv.se/ - Studieförbundet vuxenskolan, nära dig eller på distans med hjälp av datorn.
*Meditera
Om du inte har provat meditation tidigare, gör det år 2008. Det kan vara knepigt att släppa tankarna, så pröva en metod som passar din personlighet, till exempel andas lugnt med slutna ögon och tänka dig genom varje kroppsdel, eller tända ett ljus som du kan fokusera på.

*Turist för en dag
Bestäm dig för att vara turist en dag, på hemmaplan. Det spelar ingen roll om du bor i Bjurådalen eller Stockholm - i dag ska du upptäcka allt spännande som bara råkar finnas nära dig.
*Tala med dig själv
Nej, vi menar inte med mobil och handsfree. När pratade du senast ut med dig själv? Om du behandlar dig själv med kärlek och respekt, om du låter dig själv leva ut dina drömmar? Prata högt när du är ensam eller skriv ett brev till dig själv.
*Byt musikscen
Har du aldrig tidigare gått på opera, gör det i år. Eller om opera är vardagsmat för dig, gå på rockfestival eller jazzkonsert. Det kan ta tid att lära sig en ny musikgenre, så ge inte upp för lätt.

*Adoptera ett skogsparti
Välj ett fint stycke natur eller en park i din närhet. Ta regelbundna promenader där och ha med dig ett par plastpåsar för att plocka bort skräp. Avsluta med en fika och njut av hur fint det blev!

 *Överraska dig själv
Pröva på ett intresse som du i vanliga fall inte är så fascinerad av eller till och med ogillar, gärna i sällskap med människor du i vanliga fall inte umgås med. Det kan leda till nya insikter och hjärnan tycker om att få byta hjulspår.

VAD SÄGER NI? ÄR DET NÅGOT NI SKA PROVA PÅ?

Mary- 1 femtedel är barn

image2719
Kolla in,
20 procent av Sveriges befolkning är barn (0-18 år).
Eller
en hel femtedel.
Eller 1,9 miljoner barn.
Eller 940 000 flickor och 990 000 pojkar.

Då har jag bara två små frågor
 Varför-
är det inte fler som tävlar i löpning?
kom det inte fler än typ 20 pers på vårt barndisko. (0,00016 procent av alla barn)

image2720
snyft, världen är grym
;D

Mary - Hur svensk är jag?

HUR SVENSK ÄR DU?
[ ] Ditt efternamn slutar på -son
[ ] Du känner någon som har samma förnamn som du
[x] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som dig
[x] I din familj är ni 2 barn
[x] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[ ] Dina föräldrar är gifta
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[ ] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[ ] Du har varit i Grekland
[x] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[ ] Din familj har en husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker
[x] Din pappa är lite lätt överviktig
[x] Du idrottar flera dagar i veckan
[x] Du har husdjur
[x] Du får månadspeng (studiebidrag + lite till)
[x] De flesta i din familj är blåögda
[x] Du äter Mc Donalds
[x] Du följer Melodifestivalen

Dividera antalet kryss med 31 och få din procent

Jag är typ 61% svensk. Jaha, och som
Felicia undrar jag vad resten är? haha.


Fia ;D

Det blev utgång på Tegelbruket i Täby igår med tjejerna! Fyfan vad roligt det var! Innan allt roliga började fick vi stå i kö och frysa i en timme. Då ringde jag och snackade med lite folk, hoppas dom inte tyckte jag var jobbig för jag tänkte inte på att klockan var ganska mycket. Och rätt som det var stod vi längst fram i kön och blev insläppta. Proppat med folk, bra musik, bra drag, skönt folk! Det blev en riktigt rolig natt med massa dans och annat skoj! Detaljerna behåller vi för oss själva. "Det som händer på Tegel, stannar på Tegel"  Nu ska jag hoppa in i en lång dusch sen ska jag sjunga singstar.  
Ikväll ska jag till Västergårdshallen och träffa Stefan och titta på när han och grabbarna,gubbarna spelar innebandy. Det ska bli trevligt, jag önskar bara att jag inte skulle vara så trött. Blev inte många timmar sömn inatt!

image2718
Självklart kördes det handduksdansen igår ;)

Mary X-mas


12 dagar till skolan börjar
19 dagar tills H:s flyg landar
5 dagar till det nya året 
5 dagar tills Em, Fi och mitt nyårslöfte börjar!
3 dagar tills jag ska se Arn-filmen.

//Mary X-mas ;

Mary - Kalle Anka

I vår familj öppnar vi alltid paketen efter Kalle Anka, det är då tomten kommer och knackar på. Det är tydligen det vanligaste i Sverige. För 78,9% av svenska folket öppnar paketen efter Kalle Anka.
 Hur gör ni?

image2717

Mary- GE BORT SKÅNE?

Sheat, detta hade jag ingen aning om. Men tydligen tycker varannan svensk att vi ska ge bort skåne till danmark. Man ba what? Nästan 181 tusen svenskar har röstat på aftonbladets hemsida.
Någon säger: Bra! Då kommer ju brottsligheten minska enormt i swe.
En annan: Ja! man förstår ju ändå inte vad skåningar säger.
Det är en dansk politiker som startade allt genom att tycka att "hela sydsverige borde överlämnas till Danmark."

Vad tycker du?
I think Swe är toppen precis som det är, men skulle vara småskoj att ge bort lite land till DK, om det inte påverkar oss så enormt mycket.
Länk till artikeln.
Länk till aftonbladets egna röstning.

image2716

Emmy ;D

åh jag blir så himla irriterad. Jag vaknade imorse, efter att ha sovit i över tolv timmar, men jag har fortfarande lit ont i halsen. HATAR ATT VARA FÖRKYLD!! Det är så himla typiskt att det ska komma nu när man har lov! Jag får ångest när jag inte tränar, vill inte tappa i träningen och särskilt inte nu när det inte är så många veckor kvar till min första tävling. Nu när jag sväljer så gör det inte ont i halsen men det känns konstigt. Jag vet att jag inte borde gå ut och springa distans nu, men jag känner att jag nästan måste göra det. Jag vill verkligen göra det, men vet att jag inte borde. Så nu håller jag på och funderar, ska jag, ska jag inte, ska jag, ska jag inte ut och springa distans???
Världens löjligaste problem men ändå ett problem. Tror att många andra träningsnarkomaner där ute känner igen sig i mitt problem. Det är sjukt jobbigt!

Tror ändå att det blir vila för mig idag, även om det tar emot. Det är trots allt bara ett distanspass jag missar, om jag springer kanske det blir värre så att jag missar fler pass. Ska se till att bli friskt idag, hålla mig varm och sova mycket!

Ha det bra PUSS <3


Fia ;D

Godmorgon! Det är så himla skönt att sova ut ! Jag älskar att sova.  Jag tycker inte att det är så roligt att gå och lägga sig, men det beror på för ifall jag är supertrött är det underbart att gå och lägga sig.  Men jag tycker ändå att känslan av att man får ligga kvar och inte måste gå upp, är den skönaste känslan!

Nu måste jag slänga i mig lite frukost om jag ska hinna ut och springa innan vi ska åka till Mummi. Till er som inte förstår så betyder Mummi mormor på finska, fast egentligen betyder det farmor, men vi har alltid sagt Mummi till våran mormor. Så vi tänker inte på att det låter roligt, när vi berättade om våran Mummi till Mattias så började han asgarva :) Jag måste hålla  med om att det låter ganska larvigt! Men Mummi är Mummi! Och hon har väldigt coola kläder, jag ska nog ta mig en titt i hennes garderob! Hoppas ni får en bra dag för det ska i alla fall jag se till att få!  Pusspusspuss

image2715
Fiemmas händer ;)

Fia ;D

Jag vet inte varför men det är alltid lite stress inför vad man ska göra på nyår. Det har inte alltid varit det utan det är något som har uppstått nu senare. Lite jobbigt faktiskt för man känner att man vill göra någonting roligt,  men sen är det så svårt att bestämma sig för vad som är roligt. Ja ni är säkert många mer som känner och tänker som jag!

Iår ska jag fira med tjejerna och det ska bli riktigt roligt att fira året som har gått och inför det nya året. Vi har haft lite olika förslag och nu har jag kommit på en förhoppningsvis bra grej. Jag vet vart vi kan ha våran middag, jag vet vart vi kan sjunga singstar, jag vet vart vi kan vara vid tolvslaget, jag vet vart vi kan gå efteråt, jag vet vart vi kan sova. Men något som jag inte vet är ifall de andra är på och ifall det är en bra plan, ska ringa runt till de andra imorgon eller i övermorgon.

Imorgon är stora partydagen, alla i södertälje ska ut verkar det som och jag har fått en del hängmedvetjaförslag , men jag tror att jag och min onda rygg stannar hemma. 
Jag fattar det inte, min rygg gör fortfarande ont och jag vill ju träna. Känner mig som en deg som bara jäser och jäser. Ska testa och springa imorgon annars får det bli en snabbpromenad. Fanfanfan!

image2712image2713

Fia ;D

Vilken underbar julafton! Jag tyckte att julen skulle bli en jobbig och stressig tid. Men efter idag insåg jag att det har varit en lugn och fridfull jul.

Dagen började med att jag öppnade ett paket på morgonen, eller ja okej på eftermiddagen, sov så länge.Det var ett par gulliga örhängen och sen käkade jag frukost och myste framför tvn med IDOL FIRAR JUL, som Jenny hade spelat in. Programmet var ganska roligt faktiskt, det var som en film för de spelade kära i varandra och det uppstod ett svartsjukedrama och ja det var bra gjort! Sen fixade jag iordning mig och sen var det Kalle Anka med Jenny och de andra gick till Farmor.
   Hemma hos Farmor käkade vi jättegod mat och umgicks. Det var väldigt trevligt! Vi var kvar där tills runt åtta då vi började röra oss hemmåt för att ha julklappsöppning. Jenny tog rollen som julklappsutdelare och satte sig vid granen och tog ett paket i taget och sen fick personen öppna och visa vad den fick och sen var det dags för ett nytt paket. Det tog sin lilla tid men det var det värt. Mycket roligare och se allas miner och vad de får än att gå efteråt och titta i deras pakethögar.
   Jag fick massa fint! Kläder, skor, saker från body shop, pengar, och det bästa av allt en digitalkamera!!! Gud så glad jag blev. Tusen tack mamsen och papsen!  Tack till alla som gjorde den här julaftonen till en mysig och rolig dag. Har fått några julönskningar på mobilen också. Alltid lika trevligt!  Nu ska jag sova puss x tusen
image2711
Idag gick mitt vänskapsband av och det gick inte att fixa med en knut. Måste skaffa nytt snöre..

Mary

Julafton börjar gå mot sitt slut, sen börjar slapp dagarna då man svullar mat och är allmänt lat. Förutom vi seriösa löpare som tränar i alla väder (ni skulle sett mig och Lovisa i söndags, tror vi hade en hel del avundsjuka tankar -NOT!)

Liksom Sanna skrev, fick jag också allt jag ville ha och lite till. Trodde inte jag skulle få en ipod shuffle, men blev lurad. =O Fick en hel del fina saker som jag blev glad av. Thihi.

Än en gång, GOD JUL
och kom ihåg att ta vara på de två kommande dagarna. NJUT!

image2710
ipod shuffle

Emmy ;D

Åhh pappa gav mig nyss ett kuvert, det var ett brev från nacka närsjukhus. Tydligen hade det kommit någon gång i veckan, men kommit bort med allt julstök. Jag har ÄNTLIGEN fått en läkartid!!!! 30 januari 10.20 ska jag träffa en ortopedläkare! Vilken bra julklapp...

Däremot så vaknade jag upp med halsont idag, inte lika kul...

Emmy ;D GOD JUL!


Mary- God jul

Vaknade av ett sms från Anton med orden "God Jul, önskar killen som tittar ut genom fönstret och ser snö". Eftersom han bor vid Göteborg flög jag upp och drog upp persinnerna. Ingen snö. Kom då på att killen är i Sälen och åker skidor!! När jag flög upp ur sängen flög samtidigt min katt upp ur min resväska Hon gillar den enormt mycket. Igår när jag skulle somna hade hon tjuvat min ena kudde där hon låg och spann stolt. Hon är för söt, min lilla katt. Synd bara att hon är så blyg. Så hennes julafton kommer hon tillbringa i källaren eftersom vi får gäster. Putti.

God Jul ;D

image2709



Fia ;D

image2707
Idag ska vi hem till Farmor och se på Kalle Anka och äta massa god mat. Efter det ska vi hem till oss och ha paketöppning. GOD JUL ALLESAMMANS!

Mary

Määäääryyyy Christmaaas, på er!! =D


Mary

Hej hopp där ute,

jag övningskörde med Pappa idag, han hade mer tålamod än vad jag trodde. Men vi hade en het diskution om "känslan" när man släpper kopplingen och trycker ner gasen. Jag känner inte den "känslan" alls, utan chansar hej vilt. Men det gick faktiskt bra att köra så jag fick kör hem från Surte hamn, nedanför oss, där vi körde runt.
 Jag, så som Fia, funderar också mycket på körkortet, även om jag ligger ett år senare. Men jag vill helst vara typ klar med körkortet innan jag börjar trean och fyller 18, för efter gymnasiet vill jag åka till USA och då ska mitt körkort vara klart.

Sen har jag vart och fikat med en del gulliga tjejer idag. Vi planerade lite för nyår. Det kommer bli det bästa nyåret någonsin. (Om jag bara hittar nån snygg klänning.)

Nu ska jag sy lite igen, innan jag och Lollo ska byta julklappar =)

image2706
tut

Fia ;D

Igår var familjen och firade kusin Jimmy som fyllde år, det bjöds på pastasallad och massa annat gott! Jag snackade lite med Jimmy och han sa att det är bra ifall man fixar körkortet innan man börjar jobba för senare i livet kan det vara svårt att planera in körlektioner mitt i veckan då man jobbar. Han fick mig att börja tänka igenom det där med körkortet lite och jag bestämde mig för att ge det ett försök.
Men jag vet inte det känns inte så viktigt just nu men jag vill ju ha det! Ifall det blir svårare att ta det senare så måste jag faktiskt ta och fixa det nu innan sommaren. Aaah!

Jag snackade lite med mamma också angående efter gymnasiet. Jag sa att jag ville flytta till en egen lägenhet ganska direkt och börja plugga men hon tyckte att det vore dumt av mig. Eftersom jag kommer dra på mig så mycket lån och grejs. Lån som jag måste betala igen sen senare när jag vill flytta och skaffa en större lägenhet. Hon tyckte att det vore bättre av mig att bo hemma och plugga. Det är ju sant iförsig men jag vill inte bo hemma. Jag trivs jättebra hemma och det vore säkert superskönt men det känns som att jag vill skaffa mig en egen lya och starta upp ett eget liv som jag själv styr.
   Ååh jag vet inte vad jag skall göra, jag har säkert hela livet efter plugget att skaffa mig ett eget boende. Det behöver säkert inte vara värsta paniken men jag vet inte varför det känns så viktigt att flytta till en egen lägenhet. Magkänslan säger att det är det rätta men jag vet inte om jag vill börja plugga direkt efteråt, den frågan säger min mage inget om. Eller vänta nu händer det något, nej det var bara hungerkurr, måste nog gå och äta frukost nu. Pusspusspuss
image2705

Fia ;D

Nämen har jag äntligen hittat hit igen! Jag har inte suttit så mycket vid datorn de senaste dagarna, ifall det har blivit något sittande har det mest varit för att kolla mailen eller något annat lite fort sådär..
Jag vaknade för en halvtimme sen när Emmy öppnade dörren till mitt rum och släppte in hundarna som blev helt crazy och hoppade upp i sängen. Annars hade jag nog sovit hela dagen, vilket iförsig hade varit skönt!
Idag ska jag faktiskt inte göra någonting har jag planerat. Jag skriver planerat för jag måste faktiskt planera mina dagar även fast planeringen lyder: Gör ingenting! Sån är jag :) Det går inte en dag utan att jag planerat något!
image2703

Mary -Lista

BRUKAR DU:
Peta dig i näsan: nej
Titta på dig själv i spegeln: Jo, när jag ska sminka mig, fixa håret eller prova outfitar
Gnälla: Jadå, när folk som inte bor i vår korridor besöker våran toalett ;)
Skrika: På pms-veckan eller när jag inte får som jag vill, ibland
Sova: Japp
Ha ångest: Om jag råkar gå förbi bra brunn utan att trampa på den, ja.
Skada dig själv med flit: Nej
Ta mediciner du inte borde ta: inga
Vilja dö: oh nej
Drömma mardrömmar: naae
Drömma sexdrömmar: naae
Ta droger: nej
Försöka vara annorlunda: Löpare är redan annorlunda, så jag behöver inte försöka.
Klä dig i svart: Ibland, men jag gillar färger
Gå till kyrkan: Midnattsmässan är mysig en gång om året. Annars är jag bara där på bröllop, konfirmation, dop och begravning.
Gå i skolan:  Jadå
Röka: nej
Ljuga:  vita lögner kör ju alla med,
Hata folk:  Någon, då och då. Men jag är inte en sån som hatar
Lita på folk:  Jadå

VEM:

Saknar du: en saknar jag speciellt mycket. Annars saknar jag alla på löp nu när det är jullov.
Vill du döda: haha, ingen.
Rörde dig sist: pass
Vill du slå: ingen, just nu
Kysste dig sist: pass
Vill du kittla: åh, jag hatar att bli kittlad så om jag kittlar nån så får jag bara tillbaka
Kramade du sist: Amanda Brundin på träningen igår
Vill du prata med: inge speciell
Skrek du på sist: kommer inte ihåg
Vill du vara som:  mig själv, thihi
Sårade dig sist: pass
Gjorde dig riktigt glad senast: the sims, när jag fick tvillingar. skoooja. nej, min mobil när jag fick ett speciellt sms.
Fick du sms från senast: Karin
Ringde dig senast: Fia, för att berätta en grej
Är vackrast på jorden: Åhå, jag såklart ;)

HAR DU:
För många vänner: Lagom (typisk svenskt)
Förföljelsemani: Ja, ibland när jag springer ensam i skogen tror jag någon springer efter mig.
Tvångstankar: Ja, att trampa och inte trampa på brunnar.
Någon annan psykisk sjukdom: Är dom sjukdomar?
Någon fysisk sjukdom: Nej
Någon skada: nepp
Färgat håret: ja, för några år sedan
Brutit några ben: nej
Några piercings: nej
Bra självförtroende: jadå, i think so  
Sagt jag älskar dig till någon idag: 
inte idag
Bjudit ut någon: jaa
Varit kär: oh ja
Dumpat någon: ja
Stulit någonting: nej
Lämnat landet: ja, med flyg
Tuttat eld på nått: haha nejdå.
Gjort något olagligt: kanske, typ när jag och David tog några vägkoner för att förfina cykelparkeringen på löp

HUR:

Går du: snabbt
Svarar du i telefonen: "Hej det är Määäääry."
Fördriver du tiden: the sims/bloggen
Mycket pengar har du: pass
Tjänar du pengar: genom att studera (studiebidrag)
Ofta diskar du: När jag har disk
Ofta städar du: När det behövs, alla lov etc
Många stör du dig på: har inte räknat precis
Ofta träffar du din familj: lov och typ var tredje helg

TROR DU:
Att du kommer bli något: såklart!
På gud: nej
På rymdvarelser: japp, varför inte
Att folk tycker om dig: kanske inte alla, men nån borde ju gör det "blink"
På ett liv efter detta: japp, varför inte
Att fiskar kan tänka: nej
Att du kommer leva länge: jag SKA leva tills jag är minst 100 år

Mary - sugen?

Ah, känner ni inte er sugna på att skaffa barn sy. Jag skulle vilja sy en hel kollektion. När man väl har börjat vill man aldrig sluta. Mickan, din symaskin är min i vår ;) Å Emmy och Fia, NU ska vi ta tag i vårt klädmärke.
  Någon som kan gissa vad det heter?

image2696image2697image2699image2698image2701image2700
image2702

Mary ;D

Idag grävde jag fram vår gamla symaskin ur gaderoben, låter som om vi har en sådan man trampar igång, men våran är helt ok, tog en stund att komma på hur den fungerade bara. Sydde senast i åttan typ. Jag sydde iaf en superduper cool tröja. Jag tog en svart t-shirt och ett silvrigt tyg. Sen sydde jag på det silvriga tyget som ett band runt tröjan och gjorde en stor rosett. Det blev hel-flummigt. haha.
  Ska ta kort, om jag kan. =P

Träningen idag var toppen. Det var jag och ca 45 andra göteborgare som sprang 1000:metare. Träffade en hel del där som man inte har sett på läänge.

Imorgon blir det träning med Lovisa. Yeah.

image2695
som denna filuren, fast ändå inte. haha

Emmy ;D

Har precis laddat min ipod med nya låtar. Nu ska jag upp och fortsätta att slå in julklappar... Ha en fortsatt trevlig lördagskväll. Puss och kram


Emmy ;D

Ville bara gratulera världens bästa mamma och pappa på deras bröllopsdag. De har varit gifta i 18 år!!!!
ÄLSKAR ER <3

Emmy ;D

Se så fint vi pyntade våran julgran :)
image2683
image2693
 

Emmy ;D

Hej. Kom precis hem från Streetmarknaden i Hornstull. Det var mysigt, men kallt! Jag köpte en jättefin ring till mig själv från fröken söt. Sedan såg jag jättemånga fina klänningar som jag också skulle vilja ha, fröken söt gör alltid massa fina kläder!!!! Visserligen kan jag hålla med om att vissa kläder är alldeles för mycket och inte alls fina. Men mycket är faktiskt väldigt fint! Själv har jag bara två klänningar från fröken söt men jag använder dem ofta!

 Kolla bara in denna fina klänning från fröken söt så förstår ni vad jag menar! jagvillhajagvillhajagvillha!!!!

Mamma har gjort om mig, Fia, Jenny och Åfelia till älvor. HAHA
http://www.elfyourself.com/?id=1598660874

Emmy ;D

Åh det var jätteroligt igår. Först åt vi middag på Michelangelo i Gamla stan, sedan gick vi till supermysiga cafét kaffekoppen. Tack tjejer för en mycket trevlig fredagskväll :D

image2678
Linda, Lena, Maria och Cissi

Mary ;D

Skönt att vara hemma. I hela 16 dagar. Inte åka någonstans där inte västtrafik gäller. Ah phu, vad jag har längtat. Detta ska bli ett NO-STRESS lov. Hoppas jag, kan ju inte lova nånting.

Dagen imorgon börjar klockan 11.00 i Skatås, då jag kör intervaller med massa andra goa glada morgonpigga göteborgare som springer. Lite kul att alla samlas en gång i veckan för att springa tillsammans, vän som fiende. Moahaha.

3 dagar till jul.

ps. fick tvillingar i the sims2 idag. wow wow wow, döpte dom till Svea och Fridolf.


Mary ;D

Hej hopp,
vill bara säga att vaniljglass med sirap är gudomligt gott. Mums mums mums!

Emmy ;D

Oj vad tiden springer iväg. Trodde att jag hade hur mycket tid som helst men tydligen har jag inte det...
Hade julavslutning idag, med fika, teater och musikklasser som sjöng. Sedan så sprang jag distans med Sara och Matte. Det var värsta häftigt när vi sprang förbi Väsjöbacken för där hade dom sprutat ut snö i skidbackarna, så då var ALLT täckt med snö, träden runt omkring var helvita och vi sprang på en stig som var full med snö. Det var värsta coolt! Efter distansen gick jag och Mary och åt pizza, sen kom Fia och Carro tillbaka från sin julshopping. Nu har vi målat naglarna, städat rummet (för tredje gången på två dagar) och pratat massa struntsnack ;)
Vid sju ska jag och Fia träffa Linda, Maria, Cissi och Lena. Vi ska ut och äta på någon italienskt restaurang i gamla stan. Det kommer vara jätteroligt att få höra hur hon har haft det i USA och roligt att träffa alla!

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll för det ska vi ha!!! Puss och Kram <3

Fiemma

Har precis haft julklappsöppning och val av kläder inför julavslutningen!
Här kommer några bilder på de julklappar som vi gav/fick idag <3



Sedan så har Sanna gjort jättefina vänskapsarmband till oss alla fyra <3


Nu ska vi gå och lägga oss. Imorgon är det dags för julavslutning i skolan. Sedan är det äntligen JULLOV!!!!!!!

Fia ;D

JÄVLA RYGG!  Igår klantade jag mig på knäböjen och fick ont i ryggen. Just efteråt kände jag ingenting men sen på kvällen stelnade det till och jag gick hukad för att det gjorde så ont.
   Men jag klagade inte utan jag åkte till Linda och hälsade på henne :) Men det var efteråt det small till, jag och Emmy var tvungna att skynda oss till tunneblbanan för att hinna med pendeln. Jag som knappt kunde gå normalt var tvungen att springa ner för rulltrappan och gud vad det högg till! Hela t-baneresan var hemskt! Jag kunde inte sitta ner för att det värkte så och på pendeln stod jag lutad mot låren för att det var det enda läget som kändes behagligt.
   När jag kommer till löp ringer Carro som håller mig sällskap i den eviga löptrappan som kändes extra lång! Trapporna tog död på mig, jag vart helt slut och bröt ihop i sängen. Men som tur var hade jag mina älsklingar som kom med värktabletter och stoppade om mig. Natten var lugn men imorse när Petra skulle titta på ryggen gjorde det väldans ont. Hon lyckades fixa en tid hos en naprapat. Puh tänkte jag! Äntligen skulle jag bli av med smärtan.
   Vi åkte dit och när jag kom in och la mig på behandlingsbänken högg det till eftersom det gjorde ont att ligga på magen. Naprapaten tyckte att min rygg såg lite konstig ut och att jag hade ont på fel ställen. Han fixade låsningen i bröstkorgen och sen fick jag akupunktur vid handlederna eftersom det går nerver därifrån upp till nacken. Jag fick en ny tid nästa torsdag och tills dess skall jag ta värktabletter och gå promenader.
   Nu har jag legat och spelat Sims 2 i tre timmar och nu ska jag hämta tabletterna från Petra. Sen blir det pizza och sen ska jag se på "In her shoes". Jag vill följa med till Kista med de andra :(

Oj det blev värsta bibeln angående min rygg, inte meningen. Pusss!

Mary ;D

yoo,
idag vid lunchen satt vi och snackade om vad vi trodde träningen skulle vara idag. Rösjön eller Edsbergparken? Sen kom nån på att vi kunde ju springa i den nybyggda tunnel som ligger precis utanför här. Den kanske är ca 1 km lång. Jag vet att Micke har sprungit där. Iof var de blåsigt, sa han, men haja va skoj de skulle vara att ha de på meritlistan att sprungit i en tunnel! =D
  Så Fanny och jag frågade Richard när vi kom tillbaka om vi inte kunde springa intervaller i tunneln? Han sa såklart nej, (varför frågade vi ens?) för eftersom det var sol nu skulle vi springa i den i den otroligt oenformig park med många oupptäckta vägar. NOT!

Jaja, så de blir till att springa till Edsbergsparken om en kvart.

Fia har fortfarande ont i ryggen. Knäckopaten kunde inte knäcka ryggen för han visste inte vad det var. Så nu sitter hon och spelar the sims2 på mitt rum. Hon får helt enkelt vänta tills de läker själv, typ. Hon berättar säkert mer sen.

image2661
Calvin Klein reklam i Sims style

Emmy ;D

Klockan är 11 och det här är senaste nytt från löpet.
Nere i matsalen så är det russinparty pågång, högsta volym eftersom de inte hör så bra och massa fulla tanter och gubbar som försöker sig på att dansa men det går inte så bra därför sitter de och pratar med varandra istället, eller snarare skriker för att överösta musiken. Jag ska snart försöka gå och lägga mig, kom precis hem från Linda. Jag och Fia har varit där och hälsat på henne, stackarn gick med kryckor pga nyopererad fot och hade jätteont i munnen pga utdragen visdomstand. Det var trevligt att träffa henne, vi muntrade upp henne med massa gott, sedan kollade vi på bonde söker fru.
Fia kan knappt gå, hon skrattar hela tiden för att hon inte vet var hon ska ta vägen. hon gjorde illa sig idag när vi skulle köra knäböj (gick för djup och kunde inte komma upp sen) så hon fick 70 kg över sig. Stackarn går omkring som quasimodo (stavas han så?) och jag lider verkligen med henne. Nu ligger hon nerstoppad i sängen med alvedon. Hoppas att det löser sig imorgon när Petra (våran sjukgymnast) skulle försöka hjälpa henne :)

Det känns som att en efter en lämnar löpet, många har redan tagit jullov medan jag inte ens har fattat att det är julafton på måndag!!!! Förstår verkligen inte vart all tid tar vägen...

Imorgon ska jag upp med tuppen, äta frukost, gå till skolan och ha svenska b, sedan naturkunskap b sedan ska jag äta lunch, hem och träna, därefter ska jag till kista och shoppa de sista julklapparna. Sedan ska Fiemma + Sanna ha julklappsöppning!!!!

Ha det bra allihopa PUSS

Mary ;D

Hej hopp såhär på kvällskvisten.

Vad jag har gjort efter skolan!
¤ Superstädat rummet! Eftersom Richard hade rumkoll vid fyra. Emmy och Fia är världens gulligaste, de damsög och torkade i mitt rum.
¤ Tränat. Armendling+cykel+rodd, mitt favo-alternativ-pass. Och bollövn.
¤ Löpar IF möte. Jag och M.W funderar på att ta över föreningen nästa år, alltså ha det som projektarbete. Med några fler nutvåor såklart.
¤ Middag. Rostbiff och potatissallad, eftersom kocken skulle ha fest i matsalen åt vi på våningarna. Var ingen höjdare. Får vräka yogurt lite senare.
¤ Sagt hejdå. Till Em&Fi som skulle hälsa på Linda.
¤ Satt upp reklam. I mitt rum och i korridoren, ni vet alvedon och volvoreklamen jag fick tag i.

¤ Möblerat om rummet. Passade på.

¤ Bestämt kläder för imån. Lånade en klänning av Mickan.


yeah, that´s it. Ska plugga lite matte nu, moahaha.

image2660
jag har tvättat också ;D

Fia ;D

Det var någon blogg som hade en tävling där man skulle skriva sin blogg och varför hon skulle läsa just våran blogg. Alltså bloggnamnet och motivering!
Nu är tävlingen avslutad och Fiemma kom såklart inte med bland de fem utvalda. Jag förstår inte vad det är som gör en blogg rolig att läsa, alla skriver ändå om samma saker. Eller okej alla skriver inte om träning och hur mycket plugg man har. Men alla skriver om sin vardag och allas vardag är olika men vad är det som gör att vissa bloggar blir populärare än andras. Roligare inlägg? Roligare vardag? Snyggare? Mer bilder? Mer personligt?

Jag hoppas i alla fall att ni som läser våran blogg är nöjda med våra inlägg som nu på senaste tiden har bestått av för mycket klagamål och för mycket pluggångest. Jag lovar att jag ska skärpa mig och jag ska ta ett snack med mina kollegor ;) Nu är duschen ledig, ciao ciao!

image2659
Vräker jag godis eller spyr jag?

Haha jag äter godis men det ser nästan ut som att jag spyr ;)

Fia ;D

189563-23
Försov mig imorse, jag skulle egentligen upp halv sju och cykla .Men sen snoozade jag och klev upp fem över sju istället. Hmm! Haha Men nu är dagens första pass avklarat, sen ska jag plugga lite matte och städa i rummet. Börjar klockan halv elva så jag får se hur mycket jag hinner med..
    Ikväll åker jag och Emmy hem till Linda och ser på Bonde söker fru uppföljningen. De gör en uppföljning efter ett halvår och ser hur det har gått för paren. Jag tror inte att det är så många som är tillsammans fortfarande. Det är nog bara två par, de par som blev riktigt kära som är tillsammans fortfarande, de andra två nördiga killarna har nog inte lyckats behålla sina tjejer. Stackarna. Det som jag tyckte var lite lustigt var när det var så många unga tjejer som sökte iår. Unga tjejer runt 20 år vill väll inte flytta ut på landet och bosätta sig när deras liv precis har börjat. De sökte ju bara dit för att vara med i tv och vinna "tävlingen", jag tror inte att de sökte dit för att de trodde bönderna var deras drömprins. Lite taskigt mot killarna som ville hitta sin kärlek!

Fia ;D

Hej! Idag tog jag en välbehövlig sovmorgon, sen hade jag svenska som var min enda lektion idag. Lite onödig då vi hade eget arbete men sånt är livet. Efter det käkade jag mat med Carrobarro och löpargänget och snackade massa skvaller som vanligt. Träningen i sätra gick jävligt bra idag, riktigt nöjd!
Resten av kvällen har bestått av matteplugg och för ett tag sen plattade jag Marys hår. Helt okej rolig dag!

Bra att någon utanför löp äntligen har reagerat och tagit tag i matfrågan samt kylan på löp! Det kanske leder till någon förbättring, för våra röster verkar inte ha blivit hörda i alla fall!

image2656
Det var lite roligt för jag plattade håret på Mary och Mary flätade flätor på Sanna ;)
image2657
crazySanna
image2658
Halva, halva ;)

Emmy ;D

Nu är den äntligen klar! Jag menar förstås det alla har längtat efter, löpargymnasiets fotokalender!
Den blev riktigt bra, och är det någon som är intresserad (såklart ni är) av att köpa den så lämna en kommentar så ska vi se till att lösa det... Kalendern kostar 100 kronor och den är värd vartenda öre!!!!

Emmy ;D

Passet jag sprang idag gick jättebra, det känns så himla roligt när det går bra!!!!
Däremot är det något som jag inte riktigt förstår mig på, jag har visserligen fått det förut men under inomhussäsongen har jag börjat få det varje pass. Vet inte vad det beror på men jävligt ont gör det...
KRAMP I SKINKORNA! haha låter lätt flum, men det för jävla ont asså!!!!
Någon som vet vad jag ska göra för att bli av med detta? Jag har provat att stretcha mer men det hjälper inte...

image2655
                               Kiss and run!

Mary ;D

image2654
"För bara 30 kronor i månaden kan du få Jambas fun sounds".

Nån som missat detta? Knappast, det är den ända reklamen som visas på tv känns det som. Förlåt, men är det nån som ens går på detta och slösar 30 spänn i månaden på lite plingplong? Tragiskt värre.

Förstår även inte hur Jamba får allt att gå runt. Men det sitter säkert en liten tjock gubbe och sköter allting, för 30 spänn i månaden av typ (tjao, hur många kan det vara?) 1 miljon, världen över, så kan de ju inte gå särkilt mycket pluss. Tänk vad all reklam kostar och all inköpt plingplong.

Världen är galet rolig ibland ;D

Mary ;D

Yoooo,
jag skrev mitt naturkunskaps prov på en halvtimma när vi egentligen hade nästan två timmar på oss. Det var inte spec krångligt. Allt kunde man typ innan.. ;D

Idag är det stress tisdagen igen, fast jag tror den kommer bli ganska softy. Ska plugga massa till fysikprovet imån, som inte heller är galet svårt. Yeaah.

Här är btw världens mäktigaste barn, bara ett år. Galet!
image2653
Shiloh Jolie-Pitt

Fia ;D

Host, host, host.
Natten till idag var riktigt hemsk för jag låg och hostade hela natten . Jag har haft rethosta under en längre tid och den vill inte ge med sig. Men den börjar bli bättre!  Kom precis hem från en hemskt seg dag i skolan och ska snart ner i styrkan och "kötta" . Jag är inte speciellt taggad men jag ska köra på ändå!
Efter styrkan blir det plugg, träningssnack och sova! Jag har inte fått sova ut än från i torsdags. I lördags var jag uppe halv åtta för att jag skulle träna med Enhörna och igår gick jag upp nio för att jag skulle jobba. Carro hade fixat ett extra jobb åt mig på hennes mammas jobb,kuvertering, man lägger massa papper i kuvert. Yeah!
En ganska lugn helg men för lite sömn! Jag och min hals behöver sömn. 
Men jag vet en som har fått mycket mindre sömn än mig, men det var det väl värt? Hihi ingen nämnd ingen klämd!
image2628
Oj vad jag ser ut på den här bilden, men den bjuder jag på. Badbeviset som ni alla har väntat på från uppföljningsträffen kommer här!
image2627

Mary ;D

Sätra passet gick toppen! Jag och Emmy körde jättebra och snabbt. 3x200-200-150-150 på olika tider och vila. Sen tränade vi starter med, ska göra de på tisdag också. För min första tävling är 400 m (Emmys 200 m). Starterna gick också bra. haha,
nu ska jag duscha och plocka i mitt rum lite.

Ååhh,
måste berätta en superkulsak. Ni som har vart i mitt rum vet att jag gillar reklam och i lördags fick jag tag i tre stora reklamplanscher. Ni vet, sånna som brukar rulla på stora tavlor på pendel/tunnel bana stationerna. Jag fick två med Alvedon och en med Volvo. Ska sätta upp de i mitt rum och ta kort så att ni får se =))

kramkalas.

image2652

Emmy ;D

Har precis städat klart mitt rum, visst blev det fint :)

image2647
image2648
image2649




Emmy ;D

Haha jag kollade runt bland lite bilder, då hittade jag mappen med bilder från förra helgen när vi försökte ta ett julkort med alla hundarna. Som ni kanske ser så gick det inge vidare, de vägrade sitta stilla (särskilt Åfelia), men roligt var det iallafall. Särskilt när Fia satte sig ner med träningskläder och var med på julkortet hahahahaha!



Mary ;D

yooo,
idag ska jag träna i Sätra, å de ska bli skitskoj! Thöhö. Och det är bara 8 dagar kvar till jul. yeeeahhh.

puss och kram

image2629

Fia ;D

EN DAG KÖPTE MARY EN RÖD KLUBBA
image2621
KLUBBAN GJORDE ATT MARY BLEV RÖD PÅ TUNGAN!
image2622
SNIPP SNAPP SNUT SÅ VAR DENNA SAGAN SLUT


Mary ;D

Goooodmorgon.

Kollade på
Clueless när jag käkade frukost, men i pausen slog jag över till fyran där Carola intervjuvades. Jag tror att hon skulle passa perfekt som radiopratare på Lugna favoriter. Där artikulerar de alla orden eftersom de pratar så himla långsamt vilket Carola också gör. 
 Ibland blir jag så himla irreterad på att de pratar långsamt och att de låter så himla lugna. Fast det är kul när folk ringer in, typ:
" Heeej, duuu har koommit till Luuugna Favooriiiter."
"Hej,jagskulleviljaönskaenlåt!" 
"Neeejmeen, vaad treevligt. Viiilkeen dåå?"
"Thismoment, duvetdendäridollåtensomMariePicassosjunger. Gårrdet?"
"Aaabsolut, haa een uuuunderbar daag!"

Eftersom ingen normalt pratar så långsamt så låter de som att de som ringer in pratar superfort. Haha.

Pusspuss.

image2626

Fia ;D

Hej! Jag tittade precis igenom bilderna från gårdagen och här får ni några smakprov ;) Resten av bilderna behåller jag för mig själv. Hihi
image2615
image2612
image2614
image2616
image2617
image2619
image2620
Pussglada Fia ;) En puss förlänger livet!

Mary och Mickan !

Vi kan lungt säga att vi valde fel kassa men det var helt klart ett roligt val.

Det började med att vi hade bestämt oss för att dissa Ica Maxi för att åka till Sollentuna och äta mat där och shoppa på deras lill-Ica.
  Väl framme vid kassorna ställde vi oss bakom en familj som såg ut att vara klara med hälften av sin varor. Det var en tysk familj som shoppade loss på lill-Ica med två fulla kundvagnar. När nästan alla varorna hade passerat funkade inte streckkoden så han i kassan fick ringa efter hjälp. Först kom en tjock tant som sa att han skulle ringa en annan och då kom en lång och ståtlig man vid namn Henrik till undsättning.

 Men tyvärr kom han försent.

För han i kassan hade väntat i ca 5 min på Henrik och varorna var redan nedpackade. Dom betalde med kortet och ett meter-långt kvitto skrevs ut. Just då kom Henrik och de ville då betala denna lilla vara kontant. Efter mycket om och men och ännu ett meter-långt kvitto styrde de stegen bort från lill-Ica och Mary kom in i bilden. 
 
Detta gick dock smidigt och snabbt och Mickan stod på tur. Med ett leende på läpparna efter den otroligt konstiga tysk familjen började Mickan stoppa ner mynt i the box. Det lyckades inte som förväntat utan mynt efter mynt fastnade. Killen i kassan skönk med pannan mot bandet och suckade djupt. Mickan frågade glatt om han hade "en lång smal sak". Killen tittade sig omkring och fick fram ett par nycklar.
   Kan även nämnas att David stod bredvid och var smått irreterad på detta långsamma kassaval.
Mickan pillipillade i lådan, Mary skakade kraftigt på den, killen tittade stressat på den och resten av kön försökte få sig en uppfattning om vad som egentligen hände där framme.
   Efter några minuters pillipillande, kratiga skakningar och stressade blickar gav vi upp och betalade på annat sätt.

David stod på tur,
hans varor gled förbi en efter en tills halstabletterna förstörde flytet genom att streckkoden strejkade. David fick då snabbt fram;
"Släng den åt helvete".

Ibland är det kul att se nya ställen än bara Ica Maxi. haha
Nu ska vi se på Legally Blonde på fyran.

Emmy ;D

Godmorgon!
i natt har två små söta ettor smugit omkring på löpet och satt upp lappar på allas dörrar. De hade utsett löpets... (olika saker) jag fick "löpets snyggaste ben". Och det är ju verkligen en komplimang måste jag säga! TACK!

Vad ska ni hitta på i helgen? Själv ska jag på Enhörnalöparträff imorgon, sedan ska jag fixa lite med julklappar. På söndag har jag bara tränings i sätrahallen inplanerat klockan 4, sedan får jag se vad jag hittar på!

Nu ska jag gå och lägga i mig i en halvtimme till, sedan ska jag upp och springa långintervaller vid nio!

Fia ;D

Fyfan vilken stört underbar kväll!! Det har varit så jävla roligt! Massa dans och så man träffat så många roliga personer! Massa sköna kommentarer och moves men mer details får ni nog imorgon nu måste jag sova.
Mina fötter värker och jag har ont i halsen efter allt skrikande och tjoande! yeah! Pusspusspuss

image2611

Emmy ;D

Kort uppdatering...
Jag ångrar inte att jag stannade hemma, har fått massa gjort! Matten är ikappräknad, jag har städat rummet, sorterat tvätt, fixat lite med julklappar och nu ska jag snart gå och lägga mig och sova. Om ett par timmar kommer partynissarna hem, jag tror mycket väl att dom har haft det roligt och att de har massa att berätta... Men det får vänta tills imorgon :) Sov gott allesammans PUSS!

Emmy ;D

Det är nu jag inser att jag inte borde sitta här i mjukiskläder och vara avundsjuk på de andra som ska ut och ha roligt inatt utan jag borde följa med dom. Men jag försöker intala mig själv att jag ändå har valt rätt, matten är snart färdigpluggad och jag ska snart börja med svenskan, sen ska jag försöka hinna med allt annat. Visst hade det varit superkul att gå ut men jag känner inte riktigt för det idag. Trött, heldag i skolan, träning och världens mensvärk. Men men det kommer fler gånger... :) Jag håller tummarna för alla partyprinsar och prinsessor ikväll!
189563-2520

Fia ;D

Efter fyra timmars skrivande igår och minst två idag är jag äntligen klar med min artikel om Strindberg, som skall vara klar om 10 min. Jag måste verkligen lära mig att planerat bättre. Det har varit otroligt stressigt och det är inget roligt att sitta med ett skolarbete samma dag som det ska in. Usch och fy!

Ikväll är det NT festen som gäller! Yeah! Details later!  Har lektion nu Pusspuss!
image2610

Mary ;D

Nästa års julkalender,2008, görs av komikeparet Anders och Måns. Hmmm. De ser ju jättroliga ut.

image2589

Fia ;D

Vilket gulligt litet luciatåg vi hade inatt! De väckte oss med deras fina stämmor och bjöd på pepparkakor. Vi på löp fick även höra sånger som " jag vill känna din kropp emot min". Ni är för roliga killar ;) Videon är inte toppklass men den duger när man blir väckt sådär mitt i natten. Goda pepparkakor tjejer!



Emmy ;D

JAG ÄR TRÖTT, ARG OCH STRESSAD! Rummet är fortfarande lika stökigt, jag har massa plugg kvar och kalendern kunde tydligen inte ha "stående bilder" så nu har vi inte tillräckligt med bilder till kalendern. Som måste skickas in snart, vi måste ta beställningar och skicka in den. ÅÅÅÅHHH jag orkar inte!!!!

Dessutom är det inte så himla kul att jag inte fick kolla på bondesökerfrufinalen i fred. Först så snackade alla så att jag blev galen, då gick jag ner en våning. Där var dte först lungt sedan började alla slå i dom där jävla dörrarna!
Dessutom så sdhfsdbfglsdufhgldofmvdrtycusmkdfgdfsehae... (Men mina naglar är iallafall snyggt målade i fransk manikyr med en söt rosett på tummen)

Är inte på bra humör, förlåt mig! Ska se till att ni inte har läst detta tråkiga inlägg i onödan. Här bjuder jag på en bild på Fiemma som skulle vara med i kalendern men som kanske inte kan det pga att den "står" om ni förstår. 

                           Men titta och njut, lämna gärna en kommentar!

image2605

När jag ändå håller på kan jag ju ge er några andra bilder också...

Emmy ;D

Har precis haft samtal med min tränare Richard. Vi planerade lite tävlingar och pratade hur träningen hade sett ut kommer att se ut under jullovet. Jag tycker att han är bra att prata med för han är bra på att lyssna, och så kommer han alltid med så svåra frågor som får mig att tänka på ett sätt som jag inte hade gjort tidigare. Det kan vara lite jobbigt också ibland, för då börjar jag fundera på massa saker som jag egentligen inte vill fundera på. Jag vill inte fundera på vissa saker för vissa saker kan jag aldrig sluta fundera på om jag har börjat fundera. Och ni som känner mig vet att jag funderar en hel del på allt möjligt hela tiden. Och ni som känner mig vet också att jag är mindre bra på att ta beslut, så att fundera på vad jag vill när jag inte vet vad jag vill är alltså lika med katastrof.

många, många tankar!

Nu ska jag måla naglarna med Mary, sedan så står det i min planering att jag ska städa rummet, sedan ska jag plugga svenska, och vid klockan är det bonde söker fru final haha, sedan ska jag plugga matte!
Ha det bra Puss <3


Mary - Bästa Jullåten?

Bästa jullåten?


Min favo är nog den näst sista videon "mer jul". Den är så flummig, haha -särkilt denna hemmagjorda videon.

Kram kram

Mary - om Tisdagar

Tisdagar,
för mig den jobbigaste dagen på hela veckan. För de flesta är ju måndagar som ligger först på värsta-dagen-listan men för mig topper tisdagen, lätt.Det är full rulle hela dagen utan något uppehåll, jag ska berätta så att ni förstår vad jag menar.

7.03 Vaknar, klär på mig, hämtar frukost och sätter mig framför tv:n
7.15 Julkalendern
8.08 Bussen kommer
8.20 Skolan börjar
12.19 Bussen tillbaka till Löp
13.00
Åker till Sätra för att köra bana
15.42 Tillbaka igen och börjar göra bollövningar
16.15 Mentala guiden
17.23 Duschar
17.30 Middag
18.17 Stephan, våran matte-fysik lärare brukar komma och hjälpa oss
20.54 Hinner inte plugga mer för att D.H börjar
22.00 DH slut. Börjar göra iordning mig för kvällen
22.56 Ligger i sängen, Godnatt!

Yeye, så ser min dag ut en helt vanlig tisdag.

image2604
Nej nej, inte alls ;P

Fia ;D

"OJ JÄÄVLAR"
Imorse fick vi labba på naturkunskapen. Vi fick några ämnen med siffror på som vi skulle testa på olika sätt och försöka ta reda på vad det var för ämnen. Vi eldade och luktade och kokade, och det gick väll bra ända fram tills jag eldade magnesium som blossade upp så hastigt att jag ryggade tillbaka och skrek högt ; Oooj jävlar! Högt som bara den så att alla i klassrummet vänder sig åt vårat håll och kollar vad vi håller på med. Låter kanske lite nördigt men det är sånt som händer när man sätter sammare i labben. Haha!

Mördarpasset gick otroligt bra idag. Jag är riktigt nöjd och jag sänkte mig med en sekund från förra årets test! Yeah! Det var riktigt roligt att det gick så bra :)

Emmy ;D

Fullt upp som vanligt. Vill inte klaga utan bara berätta att jag precis kom upp från samlingssalen, där har jag suttit och räknat matte stenhårt i över tre timmar. Och jag har fortfarande några uppgifter kvar! Shit det är verkligen inte lätt med matte c!

Innan matteplugget började så hade vi julmiddag här på löpet, vi fick julmust och stämningen var på topp. Det verkar som att vi löpare blir höga på socker (julmust) för alla var asflummiga haha! Jag är inte så förtjust i julbord, äter typ bara potatis, prinskorv och köttbullar. Så det är inte så mycket att hurra för!

Träningen idag gick väll bra och dåligt, beror på hur jag ser på det. Det fanns bra saker och det fanns mindre bra saker. Men jag tänker inte lägga allt för stor vikt vid att utvärdera det, det finns mycket annat att tänka på för tillfället!

Imorgon ska jag träna dubbelpass, till sollentuna centrum och fixa lite saker, skicka in fotokalendern och plugga!

189563-2519

Emmy ;D

Jag har kommit fram till att jag är en känslomänniska.
Jag mår efter humör och visar det verkligen. Om jag är arg så är jag verkligen arg och måste bli av med ilskan på något sätt, och är jag glad så är jag verkligen på topp, samma sak med ledsen, trött osv!
Lite läskigt samtidigt som det är coolt att ha fått reda på varför jag känner som jag gör ibland, mina känslor är väldigt starka och svåra att inte visa!

image2224
Redan som liten har jag haft bestämda åsikter!

Fia ;D

Heej! Jag har precis varit nere på ettan och hälsat på pluttettorna och den nya ludvika lucian som Anna har blivit utvald till. Grattis tjejen! Jag kommer ihåg när jag gick i femman och kämpade för att få bli lucia, men istället blev min bästis det. Gud vad jag blev avundsjuk , jag som så gärna hade velat bli lucia. Jag hade till och med frågat ifall min lärare kunde hjälpa mig med sångerna. 
Kan ni tänka er att det är lucia nu på torsdag gud vad tiden går fort! Undra ifall vi kommer få ett nytt falskt brandalarm på onsdagens natt, som förra lucian på löp lyckades med ;) Mitt i natten var vi tvungna att gå ut i kylan och vänta på brandbilarna som var på väg. Det var lite roligt att se när Oliver som var lucia stod där och förklarade allting.Vi har som tradition att killarna i ettan går luciatåg mitt i natten och tjejerna i ettan bakar pepparkakor. Yeah!

image2603

Mary NT- SHOWEN!

hej hopp i lingonskogen.
Här kommer ett klipp från NT-showen i fredags (tjuvat från
Yolandas blogg).




Fia ;D

" Jag längtar efter att få se hur ditt hem ser ut sen när du flyttar hemifrån" - Sanna Ja, undra hur det kommer att se ut egentligen?! Jag längtar efter att få inreda min egen lägenhet! Jag har så många idéer och tankar över hur jag vill att det ska se ut. Sanna sa att det kommer bli värsta flumlägenheten med massa flummiga saker. Hon beskrev en händelse då jag skulle bjuda på fika, då sa hon att jag skulle duka fram två helt olika glas och två helt olika fat:


Så flummig är inte jag att jag skulle duka fram helt omatchande glas och tallrikar utan jag skulle självklart ha likadana glas, fast fiaglas och fiafat:

                     


Jag gillar inte det vanliga utan jag tycker om det där lite extra som gör det lite speciellt, lite udda!

Som många vet så har jag en väldigt annorlunda stil och smak på kläder och saker; " När jag ska köpa en julklapp till dig ska jag ta något som jag tycker är fult"- Emmy
Eller en ännu skönare kommentar som jag fick när jag hade hittat en jättefin tröja " Det ser ut som något katten har spytt upp" HA tack för den! Emmy och jag har verkligen inte samma stil och smak. Men självklart köpte jag tröjan eftersom jag  själv tyckte att den var fin!

Sanna: Jag längtar också efter att få se min lägenhet som kommer bli så underbart fin! Fiafin

Mary ;D

Tjosvej,
snart ska jag träna med Loveesa. Sen tar jag ett tidigt tåg upp till Stockholm. Har massa att plugga idag så det blir ingen film på tåget, snyft. Och väl framme ska jag och Jossan jobba med våran debatt som ska redovisas imorgon. Yeye.

(Lite) om vad som händer nästa vecka:
- NT-festen för alla 18-åringar, snyft.
- Julmiddag på löp
- Aneroba (eller var det aeroba?) -intervalltestet.
- Lucia (=pepparkakor och luciatåg)
- Julklappsshopping
- 2 måndagar (knäppt schema).
- Min menatala guiden redovisning. (yeeahh)

Och en massa mer, säkert ;D

puss!

image2595
image2596

Mary -


Amanda kom ju, som jag önskade, tvåa. Grattis! Man kan jämföra den här finalen med den första finalen 2004, då Darin och Daniel var i finalen. Eller med andra ord- talangen mot rösten. Marie Picasso är som Daniel Lindström, hon har rösten men ingenting som är unikt. Om man hör henne på radion är som som vilken Shirley Clamp som helst. Hon låter som en äkta idol.
      Amanda Jenssen, likt Darin Zanyar, däremot har en otrolig utstrålning och talangen ut i fingerspetsarna. Hon kommer gå fasligt långt, likt lilla Darin som nu sitter med ett maffigt kontrakt i Tyskland.

Men nu ska vi inte snacka om de stackars idolerna utan går vidare till vinnarlåten. Ursäkta, men vilken B-låt. Varför ska de år efter år vara en trist ballad som känns uttjatad redan efter första tonen. Den låten har säkert miljoner artister ratat innan de kom på att de kunde trycka in den i idol.

Jaja, nu är det bara fyra månader kvar tills idol-uttagningarna börjar igen. För det blir väll idol 2008?
 
Lite åsikter från Johan Rylander. Min favo tv-krönikör (inte för att jag vet ngn annan.. men men).

image2594
skor är alltid bra

Mary - PHOTOSHOP!

Mitt första photoshop verk á la Madde. Ser ni nån skillnad eller? mohahah

image2593

image2592

Emmy ;D

Dagen har jag tillbringat i skärholmen tillsammans med Fia och Sanna. Vi shoppade julklappar, och jag måste säga att vi gjorde det väldigt bra! Sedan åt vi jättegod italienskt mat, älskar pastarätter!
Jag har bockat av en hel del julklappar, har endast cirka två kvar att inhandla. Sedan så är ju inte de julklappar som jag har köpt klara riktigt ännu, utan som vanligt är det mycket pyssel kvar :) Men det känns skönt att vara ute i god tid för en gångs skull, måste erkänna att jag inte brukar vara det!

Nu ska jag spela buzz med resten av familjen. Imorgon är det julbak som gäller, lussebullar, risbräck osv :D

Mary


Mary

Yooo,
snart fylls vårt hus med 12 gäster. Vi ska baka massa peppakakor och sen äta mat. Jag har fixat en supergod efterrätt som är en kladdkaka med hallon i. (syrlig smak) som det stod i Arlas häfte.

Fia ;D

Vilken kväll/natt!! Jag gick hem till Natta runt halv elva igår och såg på idolomröstningen, fan att Marie vann för Amanda är ju så mycket bättre! Men Som Mary skrev, hon kanske lyckas bättre som tvåa! Hoppas!
Efter det åkte vi till lokalen och där var det fullt ös, jag träffade massa gamla kompisar som Tessan, Jocke, Peter, Chris. Sedan kände jag igen några till från innebandytiden, men resten var nya ansikten. Det vart massa dans igår, och eftersom det var Nattas bästa kompis som fyllde år blev det även efterfest, innan jag slutligen kom hem och kunde få lägga mig i min otroligt sköna säng..

Nu måste jag äta frukost för jag måste ta en buss som går vid halv. Pusspusspuss

Emmy ;D

Hoppas ni har haft en trevlig fredagskväll och att ni fortsätter att ha det!
Imorgon ska jag till skärholmen och shoppa julklappar med Sanna och Fia. Jag tycker att det är svårt att handla julklappar för jag kan aldrig bestämma mig!
Nu tänkte jag göra en lista, skriva upp vad jag kan tänkas köpa för julklappar och till vilka, sedan ska jag kolla vem som vinner IDOL, därefter tänkte jag krypa ner under täcket och läsa igenom nya cosmopolitan som kom hem i brevlådan idag och sedan ska jag SOVA, SOVA, SOVA!

image2590
                    
Jag och Sanna

Mary- RÖSTA INTE PÅ AMANDA!

Jag har minsan hittat lite julklappar idag. Sen har jag letat efter julklappar till mig själv också och har snart fått ihop en liten lista. Det är kul att önska sig saker.

Imorgon ska de bakas pepparkakor i fullt hus, men idag gäller Idol hemma hos Lollsan. Yeye. Hoppas Marie vinner för att Amanda är bäst och som trender starkt visar lyckas tvåan bäst. För vem kommer ihåg den där rödhåriga grabben, eller den norrländska plågan, eller den naiva tjejen med underbart hår. Nej, åk helst ut redan innan finalen, typ som Danny eller Ola. Men tvåa funkar också. Men etta är katastrof. Vinn inte idol. De resulterar bara i ett dussin dåliga förproducerade låtar.
  So GO MARIE, iaf ikväll.

image2588

Fia ;D

NT-SHOWEN var riktigt bra faktiskt. Där fick dom till det ;) Lite dåliga skämt ibland men sånt gillar jag! Dom lekte fångar på Rudbeckanstalten och höll på och drog massa skämt och flummade. Bra jobbat!

Har precis käkat mat med mamsen och Emmy, och nu ska jag lägga mig i soffan och slappa ett tag sen ska jag fixa iordning mitt nyklippta hår, klippte mig idag, och sen ska jag möta Nathalie! Yeah! Det blir en lugn hemmakväll först och sen ska jag träffa min favoritnatta och ha skojsigt!
Hon ringde mig imorse och övertalade mig!
Ville ju bara ha en lugn hemmakväll, men nu får jag både en lugn hemmakväll och en rolig natt.

Imorgon ska jag, Sanna&Emmy dra till Skärholmen och shoppa, jag ska inte köpa något till mig själv utan massa julklappar! Puss och kram skumbanan

Emmy ;D

Äntligen fredag! Skönt att komma hem och bara ta det lungt.
Ikväll ska jag äta middag med familjen, kolla på idolfinalen och äta massa godis och annat snax!

Fick ett härligt välkomnande av alla hundarna när jag klev innanför dörren, och dessutom så såg jag att lilla Stella har blivit rund om magen... Vilket tyder på att hon är dräktig!!!! ÅH VAD KUL! Så om allt går bra så kommer vi att ha valpar här hemma inom fem veckor :D

image2586


Emmy ;D

Blir alltid så himla glad av den här låten och videon :)


Mary ;D

Brevbärare,
låter in det lite skojigt?

Positivt:
- Man får cykla runt på en cykel.
- Får andas frisk förorenad luft (alltså ingen unken förorenad inomhusluft).
- Får träffa folk.
- Kan tjuvkika i tidngar och läsa kort.

Negativt:
- Får gå upp herrejössanes tidigt och sortera all post
- Kan träffa på irriterade sura människor.
- Få arbetsskador eller trilla med cykeln.
- Det kan regna.

Jo,
jag satt bredvid en brevbärare idag på "jullmiddagen"Friidrottens Hus. Men vi pratade inte om brev, utan om löpning. Han var mycket bestämd på att jag skulle fortsätta springa tills jag har nått toppen. För att vi behöver en medeldistans stjärna i toppen som i sin tur för med sig ett antal duktiga löpare till. 
  Jaja, lilla brevbäraren. Efter ett tag kan det faktiskt bli ganska långtråkigt att springa. Och när man lämnar löp och inte får all den uppassningen - Hur gör man då?

Nu ska jag iaf träna. Hihi.
puss


image2585
ibland kan man bli snurrig i huvudet av att tänka på jobb.


ps. det var Oscar Edman som var den manliga pristagaren i stipendie-utdelningen. Man måste tydligen vinna lilla gbg-varvet för att få det. Hm.

Mary- Finns det fler röda julstjärnor?

Jo när jag läser tidningar bläddrar jag oftast snabbt igenom den tills man kommer till "Insändare", "Egna åsikter" eller vad sidan brukar heta. Där kan vanliga, dödliga personer utan nån som helst bakgrund i det journalistiska ämnet, eller de som tror de vet allt om allt, skriva. Det brukar då resultera i en mängd ganska skrattretande åsikter.       
        T ex i min egna hemtidning "Göteborgsposten" så är det alltid minst en åsikt om västtrafik -om spårvagnar som låter, bussar som inte stannar, tåg som är försenade, chaufförer som inte kan svenska osv. 
 
Iaf, idag läste jag som vanligt insändarsidan och där hade "S Sjögren" skickat in sin syn på julstjärnor, sånna man har i fönstren. Hon menade att de inte finns några röda julstärnor att köpa längre. Alla, ja då menar hon ALLA, är vita, grå, svarta, blåa. Ja, alla färger utom själv julfärgen röd. Hon har tydligen en hel del till på sin sida också.
   Hon var exempel vid på Åhlens och kollade efter röda julstjärnor då plötsligt hittade hon en i ett skyltfönster som expiditen snällt fick plocka ner. När nerplockningen skedde samlades en stor skara människor (4-5 pers) och alla hade samma fråga: "Finns det fler röda julstärnor?"

Hett tips till Sjögren. Starta en grupp på facebook.

ps. Jag håller dessutom med dig fullt ut.


Fia ;D

SHOES!
image2579

Bara för att Marys skor är så fina ;)

Fia ;D

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA SANNA!! ÄLSKAR DIG GUMMAN!
image2584
Visst vart hennes skåp fint?

Mary ;D

Yooo!
Nu bär det av mot sköna regniga västkusten igen. Hem till Göteborg!! Ska bli en skön långhelg hemma. Softyy.

En kul grej som hände i tisdags när vi skulle träna i Sätra var att jag hittade en lapp i min sko. Där det stod: "Om du inte hittade den förra lappen. /Jacob" och sen hans hotmail. Gulligt! Det måste vart en av de killarna som bodde i mitt rum förra helgen när det var läger här.

Ses i på den rätta sidan ;D

image2578

Emmy ;D



image2577

Senaste nytt från Löpargymnasiet...
Ett flertal personer har under dagen rapporterat att de känt sig illamående, några har kräks och många har ont i magen. När någon nämnde vinterkräksjukan så blev alla helt galna. Några packade sin väskor och åkte hem direkt efter träningen, andra funderar på hur de ska hålla sig borta från de smittade.
Är det vinterkärksjukan så kommer det inte vara roligt för oss som bor tillsammans här, vi kommer behöva städa klinskt rent på alla ytor och tvätta händerna en gång i kvarten... De illamående personerna är inte säkra på att de har vinterkärksjukan men de har många av symptomen.

Så håll tummarna för att det inte är vinterkräksjukan nu, och om det skulle visa sig vara det så håll tummarna för att så få som möjligt ska bli smittade!

Emmy ;D

Önskelista.
1. Digitalkamera
2. Runners store presentkort
3. Jeans
4. Presentkort på massage
5. En servis med något fint blommigt mönster som tex den här från ellos.

image2576

Får jag dessa saker så får jag något jag vill ha, något jag behöver och något jag kommer att behöva i framtiden... :)

Fia ;D

Vet ni vad? Nej det är klart ni inte vet, för jag har ju inte berättat det ännu.. Imorse skrev jag ju om min försvunna klocka och bara efter en halvtimme ringer min mobil. Då är det Peter som har hittat min röda klocka och sen hade jag tydligen glömt min blåa jacka också. Jättekonstigt för jag brukar aldrig glömma saker och nu glömde jag både en klocka och en jacka. Ajabaja! Men nu får jag dom nästa helg, så nu slipper jag köpa en ny klocka! Yeah! 
image2575

 

Fia ;D

Heej! Det var superduper roligt idag på stan! Jag har inte hunnit lägga in alla bilder än men här kommer några bilder så får ni fortsättningen imorgon. Ni får även en berättelse imorgon för nu måste jag plugga ;)
189563-2560
189563-2562
189563-2564
189563-2565
189563-2566
189563-2567
189563-2569
189563-2568
189563-2571
189563-2572
189563-2573

Emmy ;D

För er som har missat det så har faktiskt ungdomsrådet inom friidrott en egen hemsida... Och vet ni vad? Vi är med på massa bilder från ledarträffen i västerås. KIKA IN VETTJA!
www.ungfriidrott.se

Emmy ;D

Detta scenario utspelade sig klockan tolv idag, under samhällslektionen...
X- löparelev
Y- samhällslärare

X- när ska vi ha betygsprat och få våra mittterminsomdömen?
Y- ja jag hade tänkt ha det nästa vecka
X- ok
Y- eller så vet ni ju vart jag har mitt arbetsrum så då kan ni ju komma dit under fredagen och fråga
X- ja ok
Y- eller om du känner att det bränner kan du ju komma till mitt arbetsrum redan nu efter lektionen
X- haha njaa det behövs inte (blir generad och röd i ansiktet, skruvar ombekvämt på sig på stolen)
ALLA KOLLAR OCH SKRATTAR!
Y- nej mobba honom inte
X- säger generat ja visst är dom elaka och försöker skämta bort rödheten i ansiktet
Y- ja men det är bara bra att du blir generad för då vet man att det fungerar.

Vad fungerar??? Vad bränner???
HAHAHA!!!!!

Fia ;D

Vi har precis fixat klart hemlisen och ska snart bege oss till stan med Sanna. Vi ska kidnappa henne och sen..., berättar jag inte mycket mer fören efter våran stockholmsvistelse. Nu är det middag sen är det dags.
Vi blev precis klara med vårat fjortiskort till löpets årliga katalog och den blev asbra ;) Ni får se den sen men nu måste vi kila, vi hörs! Har säkert massa bilder med oss hem :) Pusspusspuss

image2559

Kommer Sanna få en repris på årets nollning eller vad kommer att hända på stan?



Fia ;D

Godmorgon! Själv kom man precis upp från styrkan och nu väntar jag på att få hoppa in i en dusch för att sedan stressa till skolan. Jag måste ta ut pengar på statiol för att kunna beställa en skoltröja+mjukisbyxor och betala NT festbiljetten som är nästa torsdag. Mina pengar bara tar slut hela tiden, sen måste jag köpa massa julklappar och det blir inte bättre av att jag inte fick med mig min löparklocka från Norrköping. Någon måste ha råkat få med sig den hem för det var ingenting kvar i rummet. Men det läskiga är att jag nästan är helt 100% på att jag packade ner den, men tydligen inte. Så nu måste jag köpa en ny klocka för 1500kr. Bra Fia!
189563-35
Braiga låtar:
Leona Lewis- Bleeding love
Colbie CaillatBubbly

Emmy ;D

image1905

Godmorgon!
Dagens planering...
1. Träna cykel
2. Göra matteläxan och plugga svenska
3. Skola
4. Träna skivstångstyrka
5. Handla tårta och ballonger till fotograferingen
6. Fotografering till en fotokalender som vi brukar göra här på löpet.
7. Middag/projektmöte
8. Hemlis
9. Plugga svenska
10. Sova

Hur ser eran onsdag ut?

Fiemma

Kvällen har innehållt matteplugg, massage, DH och nu är det dags för sleepover med Fiemma och Sanna!

                                                                       Time to talk som gossip as usual ;)


Fiemma ;D

Hej vi tänkte göra en kort presentation om oss och våran blogg för alla nya läsare!
Vi heter Fia, Emmy, och Mary och bor tillsammans på ett löpargymnasium, vi bor i rummen mittemot varandra på elevinternatet och har känt varandra i lite över ett år (fast det känns som mycket längre...) Folk brukar kalla oss för Fiemma för vi är en trio som gör det mesta tillsammans!

Eftersom vi går på ett löpargymnasium så kanske ni förstår att vi gillar att springa, vi tränar 5-7 gånger i veckan året runt (förutom några få viloveckor). Vi satsar hårt på löpningen och har presterat väldigt bra på många tävlingar!
När vi inte springer så gillar vi att prata massa strunt (vi vet alltid senaste nytt haha), fika, kolla på DH, äta glass, prata i telefon och massa annat skoj :)

Är det något mer ni skulle vilja veta så är det bara att fråga! VÄLKOMNA TILL VÅRAN BLOGG!

189563-2520

Emmy ;D "skratt på fullt allvar"

189563-2349
                                                                                      Jag och Johanna

Skratt på fullt allvar haha!

  • Vilket djur skall man rådfråga när man skall köpa nya skor?
    Svar: Kängurun
  • Vilket djur går aldrig till Liseberg?
    Svar: Antilopen
  • Vilket djur är coolast?
    Svar: Svalan
  • Vilket djur lämnar festen sist?
    Svar: Gåsen
  • Vilket djur mår sämst?
    Svar: Moskiten
  • Vilket djur är bäst på tennis?
    Svar: Gamen
  • Vilket djur skrattar åt sten?
    Svar: Hästen(Hä-hä-hä sten)
  • Vilket djur är mest självgod?
    Svar: Labradoren(ä) la bra då r(å)
  • Vilket djur ställer sig mest skeptisk till att honan ska föda i den egna hålan?
    Svar: Näbbmusen (Nä, BB! -musen)
  • Vilket djur har sjukast arvsanlag?
    Svar: Vargen
  • Vilken fågel har blivit har fått vänja sig vid tilltal i andra perssing?
    Svar: Duvan
  • Vilket djur spelar mest spel?
    Svar: Algatrossen
  • Vilket djur tjallar mest för sina chefer?
    Svar: DomherrenDet var dom, herre!
  • Vilka djur är det mest synd om?
    Svar: Myrstackarna
  • Vilket djur pantar mest burkar i djungeln?
    Svar: Pantern
  • Vilket djur går sämst i djungeln?
    Svar: Gorilla
  • Vilket djur skapar elektrictet genom hårvård?
    Svar: Kamel
  • Vilket djur är en dålig glassförsäljare?
    Svar: Strutsen
  • Vilket djur är mest känslosamt?
    Svar: Gripen
  • Vilket djur tycker om att hälla bensin på stackars Ingo och sedan tända på?
    Svar: Flamingo!


  •  

    Emmy ;D

    Hade en jätteotäck lektion idag, det är nämligen så att vi ska skriva ett stort projektarbete om Hiv på naturkunskapskursen. Projektet är ett samarbete mellan en skola i Botswana och ett läkarmedelföretag. Projektet går ut på att man vill få reda på hur vi ungdomar se på hiv och vad vi vet om det osv. Hela kursen (ända fram till början av juni) ska vi jobba med det här projektet.  Och det innebär att vi kommer att gå igenom allt så alla andra naturkunskap b kurser gör men skillnaden är att våran klass kommer att ha ganska många exempel i de olika områdena som handlar om just hiv. 
    Idag så kollade vi på en film om en 18 årig kille som hade fått reda på att han hade hiv, då hade han haft oskyddat sex med minst 7 andra tjejer i samma åldern för att han var så chockad typ. Det var jättehemskt! Sedan så berättade läraren att det är stor sannorlikhet att minst en eller flera på våran skola är drabbade av hiv. Det låter helt sjukt, men det skulle kunna vara någon i klassrummet. För det är just i våran ålder som viruset sprids, och man kanske inte märker att man är smittad fören efter ett par år. Jag trodde att hiv-viruset spreds genom salivet och då frågade jag läraren om det kunde vara så, han sa att det är väldigt liten sannorlikhet. "Hade det varit så att hiv-viruset spreds genom kyssar, så hade ju jättemånga varit smittade här på skolan" sa han! Sedan avslutade han lektionen med att berätta att viruset gör att man ruttnar bort inifrån! Usch det var jättehemskt, fatta att detta kan hända en själv eller någon man känner... ALLTSÅ ANVÄND KONDOM!!!!

    image2558

    Fia ;D

    Ni vet den här reklamen om pensionsparande " nu är det våran tur att hjälpa er" när de gamla ger plats åt de unga på bussen, som gick på tv för inte alls så länge sen. Just det klippet hände mig alldeles nyss på bussen.
    Det fanns inga platser lediga så jag ställde mig och höll i en stolpe. En tant som satt mittemot mig började prata med mig, vi pratade på och när bussen svängde var jag inte alls beredd så jag svingades bakåt.
    Tanten såg detta och lekte superwoman och räckte fram sin hand så att jag kunde ta tag i den och återfå balansen. Jag nådde handen men när jag drog mig tillbaka lyfte tanten från sätet eftersom jag drog för hårt. Så den lilla söta damen tippade framåt, och istället för att det var hon som hjälpte mig så fick jag putta tillbaka henne eftersom hon var på väg ner från sätet.
    Jag återfick min balans och tanten sin och jag tackade för "hjälpen" och klev av. Hon var jättesöt och snäll, hon ville bara väl ,men istället för att hjälpa så fick hon bli hjälpt!


    image2557

    Mary ;D

    hej hopp,
    sitter med Jossan i en datasal. Vi håller på att söka fakta om vår debatt om vågenergi. Spännande. =) Visste inte ens att det fanns vågenergi för några veckor sen. Jag tycker det är kul med nya saker. Vem vill ha tråkig kärnkraft som förstör på alla möjliga sätt när vågkraften står och knackar på dörren? Man kan ju få energi av typ allt. Tänk om alla skulle ha elektriska ålar simmande i sitt badkar och på så sätt kunna försörja sitt elunderhåll.

    Idag är det plugg plugg plugg och träning i Sätra och DH. En helt vanlig tisdag helt enkelt. hihi

    image2556

    Vem vill du helst ha i ditt badkar?

    Fiemma ;D

    Godmorgon! Morgonen innehöll pmsgnäll, skvaller och klädångest och många klädbyten tills vi slutligen kunde springa till bussen, som vi alla hann med den här morgonen.
    Nu står vi vid skolans datorer och ska snart bege oss till naturkorridoren och ha sexualkunskap, jag menar naturkunskap. Våran lärare pratar nästan bara om sex så det är inte så lätt att veta att det är en naturkunskap b kurs vi har. Hoppas att ni får en underbar dag, det ska i alla fall vi se till att få! Puss
    image2555

    Fia ;D

    Blondinbella hit, blondinbella dit!
    Himla tjat om den personen just nu! Senaste nytt är någon catfight mellan henne och någon tjej från stureplan.se. Enligt rykten har Elin från stureplan skrivit elaka grejer om blondinbella och då har bella svarat med ett elakt inlägg i sin blogg. Det hela känns lite onödigt, för hallå det är ju bara en blogg, en blogg som många verkar ha blivit beroende av. Jag blir själv lite småsur på mig själv när jag går in och läser blondinbellas blogg. Jag vill inte läsa den men ändå så känner jag att jag vill. Men så fort jag har läst klart inlägget förstår jag egentligen inte varför jag har läst det, eftersom det oftast inte står något speciellt.
    Tydligen har aftonbladet och expressen kontakta Elin och vill höra mer om deras tjafs. Hallå hur lågt får man sjunka? Jag säger som tjejen på toaletten sa till sin kompis, som hade stått i över fem minuter och speglat sig och oroat sig över ett hårstrå som stack ut; Det är ingen som bryr sig!
    Det är väl ingen som vill läsa inlägg där tjejerna nedvärderar varandra, det är väl ingen som vill läsa om det i kvällstidningar? Eller har bloggen och tagit över våra liv så mycket att ett tjafs mellan två tjejer förgyller ens dag? Ja inte vet jag, men jag tycker i alla fall att allt är lite överdrivet!
    image2553
    Ibland blir jag bara så trött på saker!

    Fia ;D

    Imorse fick jag gå till skolan i spöregn, så jag var inte på det bästa humöret precis när jag kom in innanför skoldörrarna. Men mitt humör ändrades då jag möttes av flummig musik och två utklädda bananer som gav mig en NT tidning. Det var lite halvroligt och jag blev genast lite gladare eftersom jag kunde sitta och bläddra i den när mattetimmen var som jobbigast!
    Förra året möttes man av massa färgglada papper som att överallt på väggarna, men nu satt det bara några i samkorridoren. Roligt ändå, men det är inte alls lika bra skämt som förra året då vi hade de olika rollerna för de olika programmen. Nu är det bara att hålla tummarna att de har fått ihop en bra show utan trakasserierna mellan rollerna, så att det inte blir en tradition som suddas bort. NT veckan är ett bra avbrott från de vanliga skolveckorna!

    image2550
    image2551
    image2552

    Emmy ;D

    189563-182

    Står i skolans datasal och ska snart göra samhällsläxan. Det är NT-veckan denna veckan, det började med att bananer i pyjamas delade ut nt-tidningen till alla som klev av bussen vid skolan. Sedan klev vi in i skolan som var tapetserad med massa färgglada lappar som det stod roliga saker på. Det var mycket roligare förra året då skolans alla program hade olika identiteter tex samantha (samhäll) sam (samhäll), ture (teknik), nisse (natur) osv. Det var värsta roligt för då höll alla på och drev med de olika programmen, men detta gick tydligen över gränsen förra året så skolan har beslutat att det får vara stopp med sådant. Så iår är det Nt show utan de välkända och omtyckta karaktärerna, showen iår ska tydligen handla om att rudbeckskolan är en anstalt och de ska spela fångar på skolan. Hmm hoppas att det blir roligt, men jag tror att det kommer bli svårt att slå de tidigare åren. Särskilt när många elever redan innan showen är inställda på att den kommer bli dålig. Jag tror att den kommer bli bra, kul med ett avbrott från alla vanliga skolveckor. Just nu springer det omkring elever utklädda till bananer i pyjamas och spelar hög musik, åker runt i klassrummen med en kundvagn. HAHA!

    Mary ;D

    De har tejpat upp hela skolan md lappar (eller nja iaf cafeterian och receptionen +korridoren därimellan). För på fredag är det ju NT-showen. wowow.
      Trodde jag hade fysik i morse, men det hade jag tydligen inte. Så då kom jag på att jag har nog matte så jag rusade till skåpet för att byta böcker. Där stod då Adam och funderade på vad han hade för lektion. Vi kom tillslut fram till att han hade religon och jag kinesiska.

    nu ska jag snart tbx till lektionen =)) puss


    Emmy ;D

    Kul att så många läser våran blogg :D
    Dagen såg ut att bli jättelång och jag trodde att jag skulle hinna med precis allt jag hade planerat och trodde till och med att det skulle bli tid över. Men tiden försvann som vanligt, var och handlade mat, såg på bonde söker fru reprisen sedan sprang jag ett jätteroligt pass med korta och snabba intervaller. Sedan pluggade jag matte i FYRA TIMMAR! Och jag hann ändå inte klart med alla uppgifter, matte c är så himlans svårt men jag ska banne mig se till att fixa kursen! Nu har jag precis ätit middag, pasta carbonara jättegott!
    Tänkte lägga mig och läsa igenom svenska novellen nu och sedan sova, åh jag älskar att sova det är nästan det bästa jag vet :) Hela dagen är planerad imorgon, in i minsta lilla timme, jag vet exakt vad jag ska göra från klockan 07.00 till klockan 20.00, men sånt är livet!

    189563-2519

    Vad ska ni hitta på imorgon (måndag) för skojsigt?

    Mary ;D

    Sitter nu här igen på gamla kära löp. Nästa vecka är en ny vecka då det ska hinnas med ofantligt mycket saker. Den blir dock ganska kort, iaf i sthlm, eftersom jag åker hem redan på torsdag. Soft. Synd bara att jag missar så mycket saker p g a det. 

    På tåget upp han jag göra klart matte läxan, läsa naturkunskap och kolla på strandvaskarn. Kom på att jag hade sett den innan, men det var himlans läskig ändå. Ingen gråt film här inte. Satt med knäna under hakan så att jag kunda krama mina ben. Thöhö.

    Pusselipuss

    image2549

     

    Fia ;D

    Heej! Har precis käkat middag och nu sitter jag här med en kopp te och värmer mig. Det kanske inte var så bra att bada igår ändå, men roligt var det!

    I helgen har jag varit i Norrköping med uppföljningsgruppen och umgåtts och tränat ute vid Lillsjöstugan. Det har varit riktigt roligt! Vi var ett härligt gäng i uppföljningsgruppen iår, massa roligt folk.
    Jag körde fyra pass, bana, obanad distanslöpning, rockgympa och idag fick det bli en promenad med Nathalie men då blev det mest snack.

    I fredags möttes vi på centralstationen, jag och Olivia hade redan varit där i över en timme för vårat tåg var lite tidigt. Vi satte oss på ett cafe och jag mumsade på en ost och skinksallad och sen kom Umeåkillarna och gjorde oss sällskap med varsin bakelse.
    Efter det var det bana och då träffade jag Hanna som också var där och tränade, länge sen jag träffade henne, det var trevligt! Vi kom till stugan ganska sent så vi satte oss och såg på idolutrösningen, girlpower yees, sen gick de flesta och la sig. Eric var den enda som badade eftersom alla andra bangade den kvällen, men på lördagen så fick han med sig några.

    Igår gick vi upp tidigt och körde distans i obanad terräng, det är verkligen jätteroligt och springa rätt in i skogen. Jag måste verkligen lära mig läsa karta eller så ska jag leta upp en orienterare som jag kan träna med. Jag vill köra obanat oftare!! Efter det så käkade vi pasta och lekte med stearinljusen, Nathalie gjorde en egen brasa med tandpetare och vi andra satt mest och petade i ljusen medan vi väntade på maten. Så roligt hade vi ;)
    Lite snackis vid Liu och sen var det dags för det omtalade rockgympapasset. Det var riktigt roligt men gud vad jobbigt det var!!  Jag ska ta med mig rockgympan,kärnstyrkan och den obanade distansen och försöka få in dem på mitt träningsprogram oftare! Man körde massa rörlighet och styrka till musik, jag var värsta ovig men det gick ändå. På kvällen åkte vi till Papa Grappa och käkade pizza och snackade, sen åkte vi till stugan igen. Där väntade bastu och bad för mig, Olivia, Lovisa, Eric och Klara. Det var bara vi fem som vågade, de andra stannade inne och spelade kort eller tittade på Antons korttrix.

    Vi värmde oss i bastun och sen sprang vi ner till sjön och doppade oss, upp fort och in i värmen igen. Detta gjorde vi tre gånger för det var så himla skönt! Det var riktigt uppfriskande! Först när man kom ner i vattnet var det svinkallt, fort ner under vattnet och upp på bryggan och sen var det över. Det var riktigt skönt!! Lite coolt att man har badat den första december, stolt! Haha :) Vi försökte få med oss några fler men det var ingen som nappade. 

    Senare blev det film och vid midnatt började vi med massa bus. Killarna mot tjejerna och självklart vann vi! Men vi var verkligen sämst på att komma på vad vi skulle göra och sen var vi inte så diskreta heller. YEAH!
    Bus och lite sömn hör till sista lägernatten, tycker ni inte?
    189563-2529
    189563-2540
    189563-2544
    189563-2533
    image2545
    Mitt bildbevis kommer när jag har fått korten från Olivia ;)

    KILLAR KOM IHÅG; ETT NOLL TILL MIG!

    Mary ;D

    Haaaloj,

    snart bär det av upp till kära oregniga Stockholm och Löpet igen. 100 spänn på att kära gamla Göteborg kommer att översvämmas om några år (läs dagar) om det ska regna såhär.
     Idag har jag kollat på EM-lottningen på tv. oohh himmel så spännande. Tänk att dom slösar pengar på allt det där. jaja.
     Sen har jag besökt Lollo med. Mycket trevligt. Hon är inne i en otrolig pluggfas medans jag ligger lite mer på "skriva dagbok på kinesiska"-nivån, om ni förstår.

    see yaa. puss

    Mary ;D

    Såg precis att vi hade 86 unika besökare igår. Undra vad som har hänt? =O haha, inget att skryta om egentligen om man jämför med tex kenzas blogg som skriver om besökar rekord varannan dag. Och hon har minst 9000 besökare varje dag. =P

    pussen

    Mary ;D

    Igår klippte jag mig och min frisör är så rolig. Hon tror alltid hon kommer ihåg allt om mig, fast det gör hon inte. Ibland får jag tvinga henne att tunna ut håret för att hon är bomsäker på att "det gjorde vi visst förra gången." Igår sa hon iaf att jag var duktig på att klippa håret och att mitt hår har blivit mycker finare sen jag kom dit första gången. 
       Efter klippningen satte hon upp håret i nån konstig frisyr. Jag bara log snällt och tackade. Hade sedan kvar frisyren eftersom hon hade sprayat fast den med hårspray. Usch, mitt hår gillar verkligen inte hårspray.

    Nu ska jag ta tag i lite saker. Hojhoj.

    image2524
    Jag och Madde paddalde, på min stora skölpadda, från Loka-badet till vår båtbrygga för några år sen. Viiilket äventyr!

    Emmy ;D

    Godmorgon!
    Jag sitter hemma hos Linda i solna :) Om några timmar så ska jag tillbaka till löpet och se om rummet ser ut som ett bombnedslag eller om det har överlevt helgen. Det har nämligen varit läger för massa småttingar där i helgen. Förra året, och förrförra året när vi kom tillbaka efter lägret så var allting i oordning, alla lådor skrek "någon har rotat här" och det var typ cocacola på golvet som skorna klibbade fast i, godis överallt och det var bara jättetrist att de inte hade respekterat att vara lite försiktiga när dom fick låna våra rum! Men men det här är ju sista året som vi behöver låna ut våra rum, tack och lov!

    Gårdagen började med en sovmorgon, sedan övningskörde jag lite. Efter det så tog jag tåget in till stan, där träffade jag Linda och Maria. Vi gick omkring i lite olika affärer, vi var egentligen på jakt efter julklappar men det slutade med att det enda vi typ köpte var en brownie med glass inne i Gallerian! Maria lämnade oss lite innan fyra för gissa vad hon skulle göra, tro det eller ej en lördagskväll skulle hon tillbringa i sätrahallen och träna bana! EN LÖRDAGSKVÄLL SKULLE HON TRÄNA BANA! Hahaha det är ju helt sjukt egentligen stackare att behöva göra något sådant när man egentligen bara vill vara ledig och ha det kul :)
    Jag och Linda fortsatte gå i affärer ett tag, hon köpte "en början på några julklappar" haha för er som inte förstår vad det innebär så kan jag berätta att nej hon ska inte bygga något utan hon tyckte bara att julklapparna var för billiga att hon ville köpa något mer, alltså var det bara "början på julklapparna". Haha hon har så roliga uttryck :)
    Vid 6 så åkte vi till Bromma, där träffade vi Ida och Ornina. (Linda pluggar tillsammans med Ida). Vi gick hem till Ida och började förbereda lite inför middagen. Det var tio personer som kom dit och åt middag, sedan kom det några till efteråt. Middagen var trevlig, och alla bjöd på massa pinsamheter som dom hade råkat ur för haha! Efter middagen så lekte vi lite lekar och sedan satt vi och pratade och lyssnade på musik. Det var en trevlig lördagskväll!

    189563-2516

    Mary ;D

    Tjohopp.

    Har fått en ny mobil, eller nja en nyare variant av min mobil. Min mobil var ju på lagning för ett tag sen och har nu fått en likadan mobil som jag har nu fast en lila. (Emmys favo färg.) Toppen toppen, hoppas denna krånglar något mindre än min förra bara. thihi

    Ska snart åka och träna. springa springa springa. Sen ska jag in till stan och klippa mig och träffa Lollo. Därefter tar jag pendeln ner till Kungsbacka till min kusin som fyller ståtliga 18 år på måndag. Om ändå jag också va där..
     Sen är dagen slut. =P

    Söndagen är inte så planerad som idag, men ska få in lite plugg. Har visst fått med mig alla ämnena hem. Fasar för att säga detta men matten är faktiskt riktigt rolig nu. (AHHH, läser ju för f matte D!!)

    Ta vara på era hjärtan. puss

    image2515
     crazy

    height="0" alt="" />