Emmy - lets go jaspers

igår var det tävling, sprang 800m individuellt och 4x800m stafett typ en timme senare. Individuella 800m så öppnade jag väldigt väldigt fort, tog rygg på en tjej som gick i mål på 2.09. Själv gick jag i mål på samma tid som förra veckan, 2.16.57 jag hade ingen ork, fanns inget att trycka på med slutet. var arg och besviken efteråt... stafetten gick bra, sprang på min bästa stafetttid hittills och kände mig riktigt stark och vi kvalificerade oss tillslut!! med snabb huvudräkning kan jag meddela att jag redan nu (efter fyra tävlinghelger) har sprungit fem stycken 800m lopp, ett 1000m lopp, ett 4x400m stafettlopp och ett 500m lopp. I Sverige skulle jag loppmässigt vara klar med min säsong nu haha!!

efter tävlingen som förövrigt var i Yale, åt vi lagmiddag och sedan så var det trackparty. Några killar i laget har hyrt ett jättestort och superfint hus utanför campus så igår var det fest fest fest! Först var vi i tjejernas lägenhet och spelade spel, och lyssnade på musik. spelet vi lekte var riktigt roligt - man typ skriver en historia ord för ord, växlar papper mellan personer och skriver ett ord var och sedan gömmer man ordet. först skirver någon ett tjejnamn, sedan växlar person som skriver ett killnamn, nästa skriver plats, vad de gjort där, vem som vittnade händelsen, vad den som vittnade händelsen sa, och sedan skrev man vad personerna som gjorde saken svarade och sedan i slutet en liten slutvits.

den roligaste var (***** står för två namn i  laget)

***** and ***** was pooping in the shower, lil wayne saw this and said fuck this shit, and to that they replied get out of here. the moral of the story is lets go jaspers... haha det var sjukt kul! önskar jag kommer igår dom andra också men det gör jag inte. länge sedan jag skrattade så mycket! ni måste prova att spela det spelet för vissa historier blir så himla bra och passar verkligen ihop med alla orden.

nu får det räcka med text, här får ni några bilder (jag och min roomie tog över 200 bilder såå om ni vill se resten finns dom flesta på facebook)... tävlingbilder kommer senare ;)

hade riktigt riktigt riktigt roligt igår!!! life is a party and we are invited som sagt ;)

Maryyy'' GRATTIS MUSTONEN!!!! Blir de en resa till USA för pengarna el??? ;D

Har sysselsatt mig med skype typ hela dagen. Hej på alla jag inte pratade med :P

Ska gå och skriva ut mitt mattequizz... sen ska jag få massage. Våran massör (vi har bytt) heter JJ (smeknamn). Han har sprungit DN-galan i Stockholm typ 8ggr, 100m å 200m. Han har vunnit många av dom också. Sen har han VM-medalj från 4x100m. Ganska coolt. Han började springa när han var 25 år SÅ DET ÄR ALDRIG FÖRSENT!!!!!! ;D Haha, han är fett cool iaf. Me like.

Btw, nån som vill städa mitt rum? (a)


Har pluggat metrologi idag också och lärt mig varför stormar och orkanar å sånt bildas. :))

BTW (2)

Såhär ser min metrologi lärare ut...

Han jobbar på FOX news här i Dallas. Kändis status på han också. hahah (wooow)

BTW (3)
Hittade en annan cool "väder" bild!!!!!

häftigt va?

Maryyyyy'' palla att dom inte vet vad vinterdäck är.

Assså, läs rubriken.

Fia ringde nyss, hon har precis sprungit 1mile och håller på att ladda för 800m + 4x400m. OM(F)G! Dom springer på höghöjd så de är typ inget syra där, fatta jobbigt. Jag skulle dö.

Minus 2 grader här idag. Och jag som sprang med linne och shorts här tisdags. SHIT, vad de svänger. "hej och välkommen till texas". Tur att vi inte har snö iaf... den kom aldrig ner hit.

Ska gå å kolla på basket strax, ska bara tvätta först. L8ER DUUUDES!


Ett par skor Mac INTE köpte. Synd, de va dumt, För de var assnygga!! (kankse inte med röda strumpor.. dock!)


Meeaary' sämsta nyheten just nu.

Hej,

tävlingen har blivit inställd imorgon. Pga vädret. Snö och is i Oklahoma. Och då kan ingen köra bil = ingen kan komma till tävlingen. De suger bajs!!!!!!!!!!!!! Jag var ju fett taggad på att springa 800 m. :(:(:(:(:(:(


Här är 3 söta tjejer jag tycker om :))

Maaaaryyyyy. torsdag

Tjo.

¤ Idag blev allas träningar inställda för att de åskade för mkt. (så vi fick springa på löpband)

¤ Idag har jag gjort matte å de va så kul så jag gjorde nästa veckas läxa också. ÅÅ då fick jag se att vi ska börja med derivata. YEESSSS, jag var bäst på de i gymnasiet :D haha

¤ På lördag ska jag springa på en PLATT 200METERS BANA. (= inte doserad), Tjena liksom.

¤ NI MÅSTE BARA KOLLA PÅ LÅTEN I FIAS INLÄGG HÄR NEDEN! Alla 2009 låtar samlade i en låt! ASBRA JU.


söt troja som marcus inte köpte....

FIA - Ladda ladda ladda

Väntar på maten som är i micron och lyssnar på massa braig musik!!!

Jag har skrivit på min political science uppgift som ska in på tisdag, känner nästan att jag är klar med den, tog en timme att få ihop tre sidors advertising campaign about higher education. Ska finslipa lite på den men jag ska försöka att vara klar med den tonight, eller ska jag finslipa på söndag när jag kommer hem och börja på den andra uppgiften? Sen funderar jag på om jag ska ta min sista quizchans på biologin, satt länge med första igår och missade en, sen missade jag samma fråga på andra omgången så jag klickade bara på resten av frågorna för jag blev så himlans irriterad... Kanske inte så bra men men haha!

Jag får se hur jag gör, jag ska skypa med Empan också, sen måste jag packa och sen måste jag fixa lite innan Marianne kommer hem. Jag har köpt en diet coke till henne och lite annat smaskigt som väntar i kylen, det fick bli cupcakes för det kändes inte riktigt som Mariannestyle att köpa en blomma :) Sen får vi se hur hennes reaktion blir när hon får reda på att hon har fått tre guldfiskar i julklapp hahaha!

Imorgonbitti bär det av till Arizona, 9 timmars bussresa sen kommer vi fram till snöiga Arizona. Jag är nervös för jag har absolut ingen aning hur det kommer att gå och sen är jag nervös för det känns som att jag har många förväntningar på mig att prestera bra. Ogillar starkt den känslan. Jag ska göra mitt bästa, springer jag på 2.20 eller ja whatever så kan jag inte göra mkt mer åt saken, jag ska göra mitt bästa!!!

Jag är oerhört taggad för lördagens tävling!! Ska bli så himlans roligt att få börja tävla :) GO GO GO!


SÅÅÅÅÅÅÅ BRAAAA!!!!!!


Mary' yes i do

...
[05:20:40] Emmy Koskinen: hahaha skriv det
[05:20:46] Emmy Koskinen: eller bust a move
[05:20:59] Mary Alenbratt: man får inte skriva judement. typ I like, i don't like
[05:21:06] Mary Alenbratt: judgement
[05:21:09] Mary Alenbratt: el vafan de heter
[05:21:11] Mary Alenbratt: oj
[05:21:14] Mary Alenbratt: inte vafan
[05:21:19] Mary Alenbratt: va grov ja lät
[05:21:28] Emmy Koskinen: jävla skiiit
[05:21:35] Emmy Koskinen: vafaaan
[05:21:40] Emmy Koskinen: är inte growt
[05:21:44] Emmy Koskinen: haha brovt menade jag
[05:21:49] Emmy Koskinen: neeeej grovt
[05:21:53] Mary Alenbratt: jätte brovt
[05:21:54] Emmy Koskinen: fan vad svårt det kan vara ibland
[05:21:58] Mary Alenbratt: ja fan asså
[05:22:06] Emmy Koskinen: vad töntigt det lät
[05:22:09] Emmy Koskinen: ja fan asså
[05:22:12] Mary Alenbratt: haha
[05:22:14] Emmy Koskinen: haha som en fjortis
[05:22:21] Mary Alenbratt: sant
[05:22:24] Mary Alenbratt: sant, fan
[05:22:37] Emmy Koskinen: aa fan det är jävligt sant asså.. fan
[05:22:52] Emmy Koskinen: nej sluta nu får vi sluta nörda oss
[05:23:14] Mary Alenbratt: ja för fan
[05:23:24] Emmy Koskinen: ääh va fan. gonatt för ffaaan
[05:23:25] Mary Alenbratt: naf
[05:23:29] Emmy Koskinen: nafs nafs
[05:23:30] Mary Alenbratt: baklänges
[05:23:43] Mary Alenbratt: klockan är ju bara halv elva
[05:23:45] Emmy Koskinen: näähee faan äre såå eller asså typ jag fatta inte de
[05:23:46] Mary Alenbratt: trodde den va halv tolv
[05:23:54] Mary Alenbratt: naf naf
[05:24:01] Emmy Koskinen: nafs och vofs
[05:24:13] Mary Alenbratt: naf o tihs
[05:24:26] Emmy Koskinen: ha.ha.ha
[05:24:32] Mary Alenbratt: (rofl)
[05:24:45] Emmy Koskinen:
...

Sen spårade Emmy ur ;)

Maryy' snyggt

Vinnare av 1500m på UFinnkampen. :)


Emmy

har haft min tuffaste dag under veckan. fem lektioner varav en är nightclass (tre timmar 6-9pm) + tuff träning på det. men jag klagar inte, alla mina klasser är toppen den här semestern!!! min nightclass heter Theory, History and practice of Dance. hade första lektionen idag, vi ska tydligen inte alls plugga in massa historia och trista datum och sånt. istället ska vi dansa och lära oss olika dansformer. idag dansade vi balett haha. det verkar bli en rolig kurs, särskilt nämnvärt är ju att vi under uppvärmingen ska ha "bust a move", då ska vi tydligen inför alla helt random dansa lite till för stunden vald musik. spännande men nervöst haha!!!

btw I LOVE MY PHED classes, satt idag och bara tyckte allting var jätteintressant. har samma professor i båda kurserna och han är bäst! idag pratade vi om de olika stadierna av förändring, och så fick vi sätta upp ett eget mål och skriva hur vi skulle nå det. så ska vi jobba med det under semestern. och annat kul vi gjorde var att prata om aerobic energy system and anaerobic energy system - det kommer bli klurigt att lära sig alla termer på engelska men det ska jag klara!!!

nu ska jag renskriva anteckningarna på datorn, sedan ska jag kolla på Paradise Hotel. Börjar inte fören klockan 12.20 imorgon = sovmorgon!!!! ska iofs till Staples och köpa två pärmar till Personal Wellness och Aerobic Conditioning classerna!! har två klasser imorgon och två på fredag, slutar klockan 2.20 och på fredag 11.05. perfeeekt schema ;)


kanske skulle behövas en danskurs för alla medlemmar i Fiemma - eller vad säger ni ;)

FIA - Arizona på fredag!!!

På lördag är det säsongsdebut och debut för mig på amerikansk bantävling! Jag ska köra 800m, mile och 4x400m, galet mycket och det är inte lång tid imellan så det ska bli intressant att se hur min kropp reagerar på det.

Min rummis kommenterade att det är en tuff tävling för banan ligger så högt upp över sealevel så det är tungt att andas, hon berättade att en tjej som körde 1600m (milen) förra året körde tre varv "and then she just passed out and fell down, and I was like did that girl just passed out? ooh no no no im not runing the 400m"...

Haha jaag blev verkligen sååå mycket mindre nervös när hon sa så, aaah! Men hon tipsade mig även om att dricka mycket vatten nu under veckan för att förbereda kroppen för den hårda utpumpningen som kommer att ske på lördag. Jag dricker vatten hela tiden och måste kissa hela tiden, men förhoppningvis är det värt det på lördag!

Nu är klockan kvart i sju på kvällen, jag har precis ätit middag och zappat runt på tv. Nu är det dags att ta tag i pluggandet, guud jag har verkligen ingen motivation. I kväll ska jag göra en biologiquiz och engelskaläxan. Jag har varit riktigt klantig och missat två quizzer på biologin, trodde det bara var en till varje fredag men det är en till varje lektion.. Och dom går inte att ta om, f*ck! Aja det är lugnt jag har 40 andra quizzer som jag bara inte får missa!!

I morgon kommer världens bästa tillbaka!!!
FIA - Onsdag

Jag har samma lektion som snyggingen!! Han sitter längst bak och jag sitter längst fram i klassrummet så om jag ska snacka med honom måste jag göra det före eller efter lektionen. Han är också en athlete, jag vet inte hans namn eller ålder men jag vet att han spelar Baseball. Btw så såg jag honom idag, han cyklade hem samma väg som mig. MEN jag hade otur för jag fick stanna vid ett rödljus, och han trampade lugnt vidare, sen cyklade jag fort som f*n för att hinna ikapp honom för att se vart han bodde, jaa jag tror aldrig att jag har cyklat hem så snabbt. Jag kämpade som bara den för att komma ikapp, för man får vänta jättelänge på grön gubbe här... Haha!  Ett-två-tre låt hjulen snurra, ett-två-tre låt hjulen snurra lalalala.. Jag hann ikapp och jag såg vart han svängde av, han bor i samma hus som Missy, typ 5 min ifrån mig. Mohaha det var ett roligt äventyr, och allt kämpade bara för att få se vart han bodde. Jag är bra nyfiken jag! Vad hade jag förväntat mig, att han skulle vänta in mig och säga hej, jag har också spanat in dig, ska vi ta en fika på starbucks och diskutera political science... Mohaha I don't think so, men drömma kan man :)

ASBRA LÅT!!


MAARYY'' LPG 4-EVVA

Tjoho.

Idag körde vi 8x400 m. Jag har aldrig sprungit ett sånt långt pass innan (så jag var fett neggo) men de visade sig vara asbra. Vi sprang snabbare för varje 400:ing och avslutade sista på 67. Najs som bajs.


Här kommer filmen ni har väntat på. (Den gick inte att ladda upp i videofy så de fick bli youtube...)

LÖPET ÄKTA SIDA.


info:
Aaaassskön video ;)  Och Em är fett kul!!! (Och inte likt Em att vara så ;))
Hahah, ser ni hur stökigt mitt rum va el?

I videon; Mary, Mikeal, Adam, Fia, MrE;) och Emmy som kameraman.

Emmy - uppdatering från MC

andra dagen i skolan är avklarad och vad har jag att berätta för er alla för spännande då?

jo jag har bytt major!!!! jag läste psykologi och har länge känt att det inte riktigt är rätt major för mig, så nu tog jag tag i saken och bytte till exercise science istället. igår när jag har bytt så kändes det redan mycket bättre, så nu har jag några nya kurser på schemat - bland annat personal wellness, aerobic conditioning och dans. ÅÅH DET ÄR SÅ HIMLA INTRESSANT OCH ROLIGT!!! känns heeelt rätt ;) + att de flesta jag har pratat med har sagt att det här passar mig utmärkt så då känns det extra bra. btw min professor som jag har i pw och ac har utbildat sig i kineseology på SDSU - där Fia pluggar.

wow wow wow!

så just nu känns allting faktiskt oerhört, oerhört bra! för er som vill läsa mer om vad jag har för utbildning så kommer här en beskrivning (från collegeboard)

Major: Exercise Science

Do you get a rush from organized sports? Do you feel proud when you work out with teammates and help one another succeed? Is eating well and maintaining a healthy lifestyle a priority to you?

If so, maybe you should go for gold and study the field of exercise science. You’ll learn the science behind everything from jogging to low-carb diets.

Exercise science majors study the science of the human movement. They also learn how to help people live healthier lives through exercise, rehabilitation, and nutrition.

Did You Know?

 • The field of exercise science has its roots in the physical-culture movement of the 1800s. The goal was to improve the health of the working class through dance and sports.

Are You Ready To...?

 • Study everything about the human body, from bones and muscles to skin and tissue
 • Research questions on nutrition and exercise
 • Learn how to condition the body
 • Examine how diet can affect the body
 • Understand injury and illness prevention

It Helps to Be...

Interested in science, biology, and health. If you enjoy working out, playing sports, and taking care of your body, this could be the major for you.

College Checklist

 • Will you have the chance to choose a concentration, such as sports management, athletic training, or kinesiology (the mechanics and anatomy of human movement)?
 • How many professors are in the department? Make sure you’ll get the attention you deserve.
 • Will the department help you find an internship?
 • What graduate degree programs and careers have recent grads chosen?

Did You Know?

 • Exercise science isn’t just about lifting weights. It’s also about helping people overcome their fears, cope with and prevent injuries, and live longer, happier lives.

Course Spotlight

Exercise science programs differ widely, but most will require that you take an introductory course in exercise physiology. Exercise physiology is the basic study of the movements and coordination of all the body's parts and systems, such as the bones and muscles. You’ll study such topics as the way we digest food, breathe, and move. You’ll also look at the biology of exercise.


nu ska jag sova! ska upp tidigt och ha fem klasser + tuff workout imorgon så dags att ladda batterierna!!


Emmy - är tacksam för att hon har så underbara vänner

idag fick jag ett brev från Sanna!! blev så glad att glädjetårar rullade ner för kinden en efter en.SAKNAR DIG JÄTTEMYCKET SANNA!!!! <3 <3 DU ÄR BÄST!

Maaryyy' var nöjd med allt du ser och allt som livet ger ;)

Tjo,

Jag och Verra sitter i min säng och gör engelska läxa. Vi har inte samma engelska men samma läxa :P Hih, men nu är jag klar så jag ska åka bort och lämna in mina och Saras skattepapper. Kul kul. Sen har jag metrolog lektion, läraren är superkul. Like him! :D

Bye lingonpaj.

(ikväll, -natt för er- ska jag lägga upp en asful video. Jag skrattar varje gång varje gång jag ser den :P)

JUST DE!!
Idag kommer de paradise hotel avsnitt. WOOHOOOOOOOO :D


mums. vatten med citron.

Mary' När 90:orna gick i ettan på Löpargymnasiet

På den tiden fick ettorna bara vara en vecka på träningläger så vi var ensamma på Löp några dagar. Och på den här kvällen kom vi på den fenomenala idén att möblera om treornas rum, tex slänga in alla saker från ett rum i ett annat. Helt spårat, jag vet.

Kolla in Davids min när Mikael slänger pappret ;)

Visst är vi söta?

Maaryy' minnen från Skottlandsresan för typ 1 år sedan.

Haha, jag hade glömt bort hur crazy biljard turneringarna kunde bli :PSjukt kul resa! :D

MÄRRAN (eh)

Jag kollade på gamla filmer från min kamera på datorn och hittade några sjuka..
Mary: - Hahhah, jag döör!!
Veronika, typ 5 min senare från sitt rum..
V: - Ne, inte dö.

Håller på att ladda upp några videosar nu :P Ni får se snart!!! (som att ni är vakna nu ändå liksom. haha)


Kristine och jag. snygga som satan

FIA - looovely

Jag älskar starbucks!! Jag har suttit där i ett antal timmar nu och druckit caramel frappucciono och läst en skolbok... Ibland tog jag en paus från läsandet och tänkte livet och på vilket underbart-bra liv jag har. Jag har allt och lite till, så jag har egentligen ingenting att klaga på!

Snart kommer Anni och hämtar upp mig, vi ska till fashion valley för lite shopping. Jag måste köpa ett par beiga chinos för några tjejer i laget kom med idéen att alla ska ha på sig det när vi flyger till tävlingar... Jag röstade på jeans men blev nedröstad, så det är bara att spendera lite pengar på ett par byxor som jag bara kommer att ha på mig när jag flyger till tävlingar.

I morse cyklade jag till skolan för att lämna tillbaka spanskaboken och hämta ut två andra böcker till engelskan och geografin. Vet inte hur många kvitton jag skrev under men det var ett nytt skrivaunderkvittonundersammaköp rekord haha...

Btw- gårdagens storkok blev väldigt lyckad! Jag lagade fyra olika maträtter och nu har jag 20 matlådor i frysen. Sanna sa att näringsämnena försvinner när man fryser in mat, tråkigt men sant. Men med lite sallad och bra frukost och lunch så tror jag att jag klarar mig :)


Gårdagens födelsedagsfest var väldans trevlig. Stackars Kristin bara som hade världens huvudvärk som aldrig ville ge med sig...


Maryyy' back in Dallas, woho

TJO.

Tävling Nr 2, 1 mile, Arkansas:Mitt mål var att komma under 5 minuter och de gjorde jag med två sek, SCORE! Kristines mål var att komma under 4.50 och det gjorde hon med 4 sek, SUPERSCORE! Loppet var okej, hade 4 jämna varv innan jag sprang in i väggen i 2 varv och sen ökade jag de sista 2 varven igen :))

1 mile = 1609,21 meter typ

Vi träffade två andra svenskar SUPRISE SUPRISE, Sofie Persson och HJ var där (Sofia Hellberg-Jonsén). När vi skulle checka in så hörde jag "Maaaryyy" på svenska. Jag ba "ehh?", så var HJ där, bara sådär :P:P Btw, Sofie såg helt oberörd ut i sitt 2.06 lopp på 800m.. ;O 
Sofies blogg och HJ's blogg. ;)

Mer svenskt? Klariz och Sariz mosade 3000m. Där de båda dundrade in på 10.01 i säsongsdebuten. :D (Nästa helg springer de 1 mile och jag 800 m)


Kathleen, jag och Meagen. Hahah. K: "it looks like i'm bald"
Just de,
Marcus, Meagen är ledsen för att du och Kathleen är kompisar på fb och inte hon. BLI VÄN! ;)


På vägen hem från tävlingen fick vi höra att vi skulle stanna efter 2 timmar eftersom ute på landet (läs Arkansas) finns de inga matställen. Så jag fick spader och diskuterade lite med head coach om att jag inte hade ätit nån riktigit lunch (klockan var typ sex) och att man måste äta efter tävling.. bla bla.
Så efter en kvart stannade vi på en subway där hela laget gick in. Där jobbade VÄRLDENS LÅNGSAMMASTE TANT EVER!!!!!. Det tog en timma att föda SMU laget på hmmm ca 15 pers (som ville äta). Shit, jag har aldrig sett nån göra en macka så långsamt innan...
Så alltså kom vi hem klockan ett i natt istället för klockan tolv. Tack vare lilla jag. (alla var jätteglada)


Sara :D <3

Emmy - filmvalet avgjort... älskar den här filmen!!!!dags att tömma tårkanalerna fylla på drömkontot!! godnatt!!!

Emmy - har varit ledig i över fem veckor nu

imorgon är sista dagen i ledighet för på måndag börjar skolan. jag ska läsa religion, matte, sociologi, filosofi och psykologi den här terminen.

igår var det dags för tävling igen. sprang 500m och 4x400m. 500m sprang jag väldigt bra tycker jag, enskilda banor fram till 250m, hade bana två så jag hade bra kontroll. sedan tog jag ledningen, ledde fram till sista kurvan.. kom trea i loppet på 1.17.15 vilket är en bra tid. ett par timmar senare (!!!! tänka sig att vi fick såå lång vila) sprang jag 4x400m med sprintertjejerna i vårat lag. hade tredje sträckan och det gick väldigt bra, kände mig snabb och tryckte på hela vägen, 58.24 blev min tid. innan loppet sa sprintcoachen till mig "don't leave anything out there on the track today, i want you to run out all you got. we are trying to qualify for the ECAC mark, and you are the key. if you run 58 we will qualify. i have faith in you, you can do this"... jag som inte alls var nervös utan mest tyckte det skulle bli roligt att springa blev helt plöstligt nervös när han sa sådär...sedan när jag värmde upp så höll han på att förklara massa saker som jag redan visste, och kommenterade mina spikskor "emmy is that your spikes? let me see them... skakar på huvudet och säger waaay to heavy and this... pekar på hälen.. no good, no good. så nu måste jag köpa ett par sprinterspikskor. yeah yeah! jag sa åt mig själv att strunta i hans kommentarer och fokusera på vad jag skulle göra istället. det fungerade bra, allting blir ju som man tänker...efter loppet så sa han iallfall till mig "good job, you did what you were supposed to do".det var jättejätteroligt att tävla igår, älskar verkligen att ingen vet eller bryr sig om vem du är och att man inte har en koll på dom man möter. och så är det så sjukt mycket folk i rörelse heeela tiden. det är fullt på läktarna och kryllar av folk som värmer upp, tävlar och hejjar. sjuukt kul och oerhört motvierande. jag kom på mig själv att sitta flera gånger och bara njuta av stämningen!!!

bilder och film (!!!) kommer senare när jag får låna Felix kamera...¨än så länge får ni nöja er med en favorit i repris... 

igår efter tävlingen firade vi de bra resultaten, sedan slutade kvällen på ett lite läskigt sätt som vi klarade oss ur på ett bra sätt (ni som får veta detaljerna kommer få veta det men alla som läser den här bloggen tillhör tyvärr inte den skaran). idag tog jag sovmorgon, åt kanelbullar och apelsinjuice till frukost, kollade film, skypade. drog till International house of pancakes (IHOP) med mina roomisar och Malin. Sedan drog vi alla fyra roomisar vidare in till city och shoppade, jag köpte en jättefin tröjja på Forever21. sedan blev det liten promenad som slutade med en varm choklad på McDonalds vid Times Square innan vi tog subwayn hem igen. vi kom precis tillbaka jag fick precis ett sms som lyder "emmy are u coming with us to east end bar tonight???"... hmm neeej? hahah jag vill inte ut i kylan igen och mina fötter är trötta efter att ha lufsat runt i ett par uggs hela dagen - jag stannar hellre här myser med choklad, te och en bra film inlindad i mitt täcke. mysfaktor hög!

FIA - För er som är intresserade

I går körde vi snabba 150 meters intervaller. Vi körde 8x150 meter så snabbt vi kunde, med gåvila. Det var riktigt roligt att springa snabbt igen, var länge sen jag gjorde det. Vi hade mellan 20-21 på intervallerna och vi höll samma speed passet igenom så coach var riktigt nöjd!

I dag körde vi 1200m, vila 12min, 1000m. Woooww vad mina baksidor var slitna efter fredagens pass. Trodde aldrig att jag skulle ta mig igenom dagens pass. Det var tävlingsfart, eller jaa vi skulle ha riktigt bra fart på dom. Första 1200 meters intervallen var not funny at all. Guud jag slet för att hålla bra fart, men den sista 1000 meters intervallen kändes riktigt bra. Coach var riktigt impad att jag kunde trycka på så mycket efter att ha kört en snabb 1200 intervall innan. Tider ( antar att ni vill ha det?) 3.46 and 3.06! Helt okej, hade kunnat springa fortare om det inte hade varit för mina baksidor.

I morgon är det vila men jag ska nog gå till gymmet och köra lite cross trainer och stretcha lääänge!!!

Mina fötter gör ooont, dom är stela och det ömmar här och där. Inte bra! Jag ska prata med sjukgymnasten på måndag, hon kanske har någon stretchövning eller något för det gör ont i senan under foten som trycker på uppe på foten och på utsidan av vänsterfot. Sen gör det såklart ont på det vanliga stället, men det är sånt man får ta.


Sannapose ;) Sådär gled jag runt på träningen när Emmy slet med sina 400 meters intervaller.


FIA - Lördag

Har precis varit och storhandlat så nu har jag mat ett bra tag framöver. Nästa helg börjar tävlingarna också så då kommer vi vara borta nästan varje helg... Nu ska jag laga massa massa mat och frysa in så jag har matlådor att värma på under veckorna. Det spar tid och gör livet lite enklare så jag kan fokusera på träning och skola! Det var mamma som sa åt mig att ha en dag då jag lagar massa mat som jag fryser in, förhoppningvis gör jag det ett antal gånger, annars kan man ju göra en portion extra varje gång man lagar så får man också fryslådor.

Jag har skrivit en check för tre månaders hyra som Nista ska komma och hämta upp senare idag. Efter matlagningen ska jag kolla igenom skolarbeten och grejs, läsa lite ur boken som ska vara utläst till på torsdag. 

I kväll är det basketmatch och sen party hemma hos Kenzie som fyller år. (Richard om du läser det här så kan party betyda umgås med vännerna utan alkohol). Haha vi hade ett litet roligt samtal sist på skype då jag sa att jag inte skulle festa något den här terminen eftersom vi har så många tävlingar... Jag kan fortfarande gå på fester men jag behöver inte festa ;) 

Livet är en fest


 


FIEMMA! GRATTIS SARA SJÖQVIST!!!

21 i USA idag!!!! GALET :D:D:D


Maryy' in arkansas (again)

HEj,

sitter på hotellet och äter resterna av min lunch. Jag och Kathleen har en svit med två sovrum, två badrum, ett stort kök, en öppen spis, 3 platt-tv... m.m haha. Fett najs iaf.

Vi har precis varit ute och sprungit lite, jätteskönt väder ute!!!

okej, bla bla bla. hoppas ni har de bra där hemma!!!!!!!!!! <3hej jag heter mary (poooooooooooose)

FIA - YES

Satt uppe till halv två igår med Seb och gjorde biologiläxan, dom första frågorna som jag spenderade mest tid på var vara ett frågeformulär för att se hur mycket vi kunde... Haha KUL! Där satt jag och kämpade med att hitta svaren på google, sen efter dom frågorna kom dom riktiga frågorna och då hade vi powerpoints att hitta informationen... Det var tre quizzes och jag gjorde precis om den sista och fick 11/11! Man får tar en quiz tre gånger men frågorna varierar ;) Sorry för mitt depp men den här kursen kommer nog inte att bli så farlig ändå :) Det kommer att bli tufft men jag ska klara det! No more skriva om den kursen på bloggen, I promise! Fia is back on track, no more depp!

Ser ni vad onödigt det är att stressa upp sig över småsaker, allt löser sig, det gör verkligen det!!

Håll tummarna för Emmy som ska tävla idag!! GO GO GO!

Nu är jag vrålhungrig, ska äta gröt framför tvn. Sen byta om och cykla till skolan, solen skiner!

Såå söt!

Maryyy'' 1 mile blir det på lördag!

Om 9 timmar ska vi avgår track bussen från SMU mot Arkansas. Ikväll har jag hängt i Kathleen DÖÖSNYGGGAAA lägenhet, den ägde allt. Vi lagade mat och pratade... ska bo med henne i helgen också :D:D

Om en vecka får jag träffa Karin i Houston.
Och om 3 veckor får jag träffa Sofia Öberg i Washington (fast hon vet inte om det än (EELLER??).. för vår coach berätta de för hon är bästis med fröken öbergs coach.. men vem är hon inte bästis med liksom ;))

I Washington är det en 307 m lång inomhustrack. Fett coolt. Fatta vad snabbt de kommer gå där. Till den här tävlingen i helgen är jag fett med nedtränad. Så vi får se hur benen svarar :)

Vi hörs på söndag om inte tidigare!!!!!! Aaooo.


Bara lilla jag :)


Maryyyy' torsdag. hahah skrivde onsdag först men det är visst torsdag :O

Lyssnar på Michel Bublé....
... och har precis tagit på mig dagens outfit. :P

För nån timma sen körde jag styrka och sen åt jag frukost med Verra framför 90210. Hihi. I eftermiddag blir det intervaller :) 


Imorgon ska vi iväg till Arkansas. 6 timmar i bussen. BLÄÄÄÖÖÖÖÖ. Jag ska springa 1 mile vilket Kristine och Meagen också ska springa. Resten av girlsen ska springa 3000 m <--- shit. Utom Silje som bara springer en inomhustävling :((

Fia - Strezzzz

Jag stressar alldeles för mycket, alldeles i onödan.

Varför är det så lätt att stressa upp sig över småsaker?

Nu är det såhär, det är bara att inse och hitta positiva saker i det hela. Om det inte finns några positiva saker får jag väll hitta på några positiva saker.

Tur att jag har nära och kära som orkar lyssna på mitt gnat och som peppar mig så att jag klarar av att klättra upp mitt stresshål, som jag ofta har grävt i länge; för ibland tar det lång tid att klättra upp till positiva igen.


Jag mår jättebra, det är inte det! Men jag vill verkligen inte ta den där biologiklassen, men jag måste, och sen är jag ledsen för att jag inte kunde läsa spanskan.

Men men sånt är livet. Guud vilken pluggis jag låter som haha..

Positivt peppande tar jag gärna emot för det kan jag behöva just nu! Vore roligt att få några hej hej hälsningar från lite random people ;)


I morgon ska jag köpa mig en för att trösta mig lite :)


Maryyy''' pallaaaaaaaaaaa

Okej, första riktiga jobbiga skoldagen. Gick åtta till tolv. Det ända bra var suprise suprise att Klara och jag har musik tillsammans. OCH Sara i två andra klasser :D:D!!!! ;) Annars är de bara kineser, nördar och snoffsiga tjejer med söndeslingat hår och gucciväskor... :P
      Efter skolan åt jag lunch, tränade lite, åkte till ART med norskorna (ART= där de trycker på en och knäcker en), sen direkt därifrån till Target+Wallmart med Klara, hem laga middag, kolla på 90210 med Verra och nu lyssnar jag på denna låt (se nedan) och pratar med Fis. Snart ska jag dö (läs sova)...äääässhhh, jag tror jag går och dör nu istället. har styrka imorgon på morgonen!!!!!!!!!!!!!!!!!btw.. han här nedanför är farligt söt. <3

FIA - Vilken löparnörd

Jag har fått en solbränna från löparklockan hahaha... Inte okej!LOVELY


FIA - Första skoldagen avklarad

WOOOWW!! Det här kommer att bli en tuff termin...
I dag hade jag engelska, läraren verkar lite virrig, inte alls lika bra som förra engelska lärare vi hade i steg 1. Det här är en fortsättningskurs. Det var även fyra svenska tjejer i klassen.. Sen hade jag biologi, woow det kommer bli en tuff kurs, massa modeller som ska göras och läxor och prov. Sist var det spanska, som jag sååå hade sett fram emot. MEN vilken besvikelse! Man ska ha förkunskaper så läraren satte igång och prata spanska med oss och jag förstod lite men inte alls mycket. Så det är bara att hoppa av, istället ska jag läsa geografi.

Efter skolan käkade jag lunch med dunderförskylda Julia och sen tränade jag på gymmet med alla snyggingar.. Hej kom och hjälp mig! Nuu maaat och ikväll ska jag göra registrera mig för biologin på nätet och göra biologiläxan. Wow wow wow! I morgon väntar political science och matte.

Ps. Jag hittade ingen snygging på någon utav lektionerna, men ooj så många puddingar det finns i killarnas lacrosse lag! GRRR!


Min gamla bakgrundsbild på datorn


FIA - Skolstart

I morgon början skolan igen!! Jag har tre lektioner; engelska, biologi och spanska.

Jag kollade igenom de olika klassernas information och i political science ska vi ha läst ut en bok till nästa vecka. Vi ska läsa "one flew over the cuckoo´s nest", jag har för mig att vi kollade på filmen i någon av mina klasser på Rudbeck... Men men kommer inte ihåg så mycket så det är bara att sätta igång att läsa, hårdkörning från början! Nu vet jag vad jag ska göra hela helgen ;)

Jag vet att jag har samma engelska som Julia annars vet jag inte om jag känner några i dom andra klasserna. Första intrycket är viktigt, inte sant? Så hoppas jag lyckas sätta mig på någon bra rad i morgon, brevid någon snäll pluggis som kan hjälpa mig, brevid någon smart som kan förklara matten för mig (annars har jag ju två tutors downstairs), någon snygging som jag kan spana på under tråklektionen, någon rolig som jag kan hänga med utanför skolan.


Skolväskan och träningskläderna är packade så i morgon är det bara att kliva upp och göra i ordning gröten!FIA - Bara för att vi är så himlans snälla


DEN BJUDER VI PÅ ;) HAHA


Maryy'' Krullealfa ?

Verra lånade min dator för att kolla sin mejl..

V: - Mary, va sitter krullealfat?
M: - Krullevadå..??
V: - Krullealfa!! Aaaah, hitta de.
M: - Hahahah, va kalla du de?
V: - Krullealfa? Vad säger ni då?
M: - Hahahha, snabel-a.
V: - Hahahha, snaaabel-aaaa. (försöker låta svensk :P)

Norska är kul. Svenska med.


Jag har gjort mig, Verra och Sara på sims3 nu. Och gjort Daniel House där vi bor. Fast pengarna tog typ slut så de är lite tomt där inne.. Dessutom när vi tre skulle lära känna varandra i sims världen så sprang Sara bara iväg hela tiden och spelade schack i parken. Bara sådär... första dagen :O :PFIA - Gissa gröten


VILKEN ÄR EMMYS TALLRIK OCH VILKEN ÄR MIN?

Jag har börjat äta gröt varje morgon, helt otroligt. Haha men väldigt bra! Jag saknar inte ens mina blåbärsflingor för jag kan ha blåbärsmak på min gröt istället. Jag tar en skopa havregryn och sen en oatmeal-påse med olika smaker. Jordgubb-persika-blåbär. MUMS!

Har vi olika smaker på gröten hemma eller finns det bara för bebisarnas gröt?FIA - It's raining cats and dogs

Vad är det för konstigt uttryck egentligen? Vi fick lära oss det på engelskan i högstadiet och jag tyckte det var himlans coolt att jag äntligen fick använda mig av det idag när regnet öste det... Helt galet vad det öste ner!!

I morse hade vi team-meeting och efter det sprang vi en timmes distans i ösande regn, sen styrka med genomblöta kläder... Efter det cyklade jag till posten för att posta iväg lite brev, jag kunde knappt skriva addresserna på kuverten för att mina fingrar var så frusna.. Inte ok!!

Sen cyklade jag hem, värmde på spaghetti och köttfärssås och hoppade in i en varm dusch för att tina upp. Sen la jag mig i soffan under Jo's varma bruna filt och kollade på tv. Somnade för någon timme sen kom KK ( min nya rummis kallas för KK) hem och sen snackade vi lite om vad som hade sagts på morgonen möte.

Nu har jag precis skickat lite bilder till Empan och innan dess läste jag ut världens bästa bok. Ok, inte världens bästa men en himlans braig och rolig bok som jag definitivt kommer att läsa igen (men om några år). Om ni inte redan har läst den här boken så läs den nu nu nu!! 


FIA - Balboa Park

Maryyy' håhå. hej stela vader.

NUUU
är första banpasset är avklarat. Jag, Sara, Klara och Kathleen körde tillsammans och passet blev(suprise suprise,, det är väll sånt här ni vill läsa?? ;P).... 300-200-150/300-200-200-150/300-200-150 vila 45.sek, seriepaus 4 min. tider typ: 48-32-?? :)

SKÖNT. Kändes ovanligt bra för att vara första passet. Nu är det middag och paradise hotel <3<3<33< :PMaryyyyyyy' tisdag. 2 timmar tills skolan börjar.

Hola.

På facebook vill ju alla bli vän med en men jag brukar mest trycka ignore om vi inte har massa gemnsamma vänner el nått. Men ibland brukar jag skicka ett messege och fråga "who are you" :P

idag fick jag detta svar av en snubbe:

"... you don't know me, but I'm a former high school and recent middle school cross country and track coach. Even more than that, however, I'm just a long-time fan of both xc and t&f, trying to catch up on some of this season's news and familiarize myself with some of the up-and-coming running talent (since you're currently ranked in the Top 5% of your event by MileSplit).

Anyway, I just wanted to congratulate you on your outstanding performance at the Texas A&M Invitational (2:55.15 is an awesome 1000m time!) and wish you well in whatever else you are doing these days, academically, athletically, or otherwise. I trust that, as with most runners, your perseverance on the race course has probably translated in some way to success elsewhere.

Best wishes for the future,

Dennis Wong"Tack Mr Wong.

haha

FIA - Tittut!

GOD MORGON SVERIGE OCH GODNATT SAN DIEGOFIA - Old TownNice memories


Maryy' imorgon börjar skolan och paradise hotel släpper veckan avsnitt.

När vi kolla på Idrottsgalan (live på webben) förut idag så var det en kille som hade kostym och pulsklocka. Känns inte rätt att nämna några namn på bloggen. Men stackarn....Ingen att hänga i granen precis. Ack nej.


Maryyy'

Hej.

Idag har jag inte gjort nånting. Därför tänkte jag ta tag i de sista timmarna på måndagen och lära mig denna låt utantill!Jag och Verra provade några timmar igår utan resultat...

:P:P


Fia - No one knows...

Ingen vet vart Marianne (min andra rumskompis och lagkamrat) är eller vad hon gör eller när hon kommer tillbaka. Hennes mobil fungerar inte och hon svarar inte på mejl eller meddelanden på facebook. Hmm skumt, hon kanske fick en snabb operationstid ändå, och då kan det vara lite svårt att skriva direkt efteråt kanske. Jag håller tummarna för att hon kommer tillbaka snart för jag saknar henne här hemma.

Här kommer en del från mejlet hon skickade för en vecka sen till oss i laget:

"Heyy ladies !

I hope you all had a good break xmas and new year  !! And that you enjoyed the time back home ... i surely did  !!

But ... because i am just the luckiest person alive; i was running done a steep hill (kinda icy!) yesterday (kinda fast!) and fell (kinda hard!) and i broke my collar bone ... in two places. So I was supposed to come back to sd on monday but i now need a surgery because my collar bone is in 3 pieces and so it cannot be fixed naturally...Until they operate me there is nothing i can do. And the faster they operate the faster my collar bone will start healing."


Stackars Marianne, olycksfågeln nr 1. 


MISS YOU

 


Fia- Nää fyy, seriöst?

DET SPÖREGNAR UTE!

Det ska regna hela veckan, såå himlans deprimerande! Jag som cyklar överallt, hur ska det gå?
Vad jobbigt det är att ligga i soffan hela dagen och kolla på tv eller läsa en bra bok ;) Mohaha det är verkligen så synd om mig... Just nu sitter jag i mitt rum och lyssnar på regnet som smattrar mot mitt fönster. Sen har jag lånat Mariannes ipod högtalare så jag kan lyssna Jack Johnson och Dave Matthew låtar och äta marabou choklad. Mums!Sverige har världens godaste choklad! Så alla ni där hemma i Sweden, sluta deppa och ät choklad och var glada att ni kan gå och köpa nytt när det tar slut... När mitt är slut är det slut. Jag har bara 3 rader kvar :(


FIA - " Heey honey the practice was island" Hahaha så det kan gå!

Mina vader gjorde jätteont efter dagens banpass 12x400m, jag kunde knappt gå efteråt... Men det var ett hejdundrande bra pass så det var det värt, även fast det var storm ute och att det var som att möta en vägg på ena långsidan. Seriöst det blåste jättejättemkt. Helt galet!

När jag kom hem la jag mig direkt i soffan och där låg jag bra länge och jag ville verkligen inte resa på mig, så fort jag rörde fötterna kände jag smärtan i vaderna.. Haha! Men jag var tvungen att kämpa mig upp för jag skulle cykla iväg till banken för att kolla om min check har kommit. Det hade den så nu har jag skrivit en check för tre månaders hyra och sen har jag planerat hur mycket starbucks jag kan köpa och hur många gånger jag kan äta ute för pengarna som blir kvar efter hyran är betald.. Bra jobbat!SMILE


Emmy - imorgon är det en vecka kvar tills skolan börjar

idag har vi varit på ikea - och handlat och ätit maat ;)


kom precis hem från overlook (lägenhetsbyggnaden), vi var hemma hos tjejerna och hade en myskväll med glass, kakor, film, massage, flätade hår och snackade massa skit. en bra kväll med andra ord. nu är det läggdags, ska upp tidigt och träna - hoppas jag kan springa 800m intervallerna med min svullna och blå fot - jävla skitfot!!! godmorgon sverige hoppas ni får en bra måndag!!

Maryyy' usa gör oss rika!

GODA NYHETER!


Vi får alltid pengar när vi åker iväg och tävlar... för att köpa mat m.m. I höstas fick vi 26 dollar per dag (ca 182 kr).. vilket man inte gjorde av med eftersom man oftast hade med sig lunch hemifrån och får frukost på hotellet. Men nu på tracksäsongen kommer vi få 40 DOLLAR PER DAG!!!!!! (CA 280 kr) GALET JUUU!!!!

De har tydligen fått mer pengar i athletic program.. antaligen för att vårat fotbollslag gick så bra i höstas så de var fler som donerade pengar och sen ska de pengarna delas ut jämt eller nått. :P Skitsamma, pengar är alltid bra.

Så på en helg kan det alltså bli 3x280 = 840 kr !!! :))
tänk vad många gånger man har råd att gå och fixa naglarna då!!!! najs

;P;P;P


Maryyy'' en helt vanlig söndag (2 dagar tills skolan börjar :O

Tjo.

Idag har jag och Klara vart och fixat mobil och löparskor till henne. Sen hjälpte jag henne att shoppa på Kroger innan vi mötte upp de skandinaviska gänget på Vapiano för en UTSÖKT pizza-middag med live musik till. De skandinaviska gänget består nu av (Norge) Veronika, Silje, Monika och Kristine (Sverige) Jag, Sara och KLARA. ;D


Vi hittade ett par spikskor på löparaffären som bara SKREK MARCUS OM DOM!!!! hahaha. synd att du är sponsrad av Adidas Mac, annars skulle jag lätt skickat dom till dig ;)


De här kommer bli Klaris nya running shoes. Snygga!!!


Vapianoooo. LOVE. Där ser ni mina snygga naglar också.. de blev jättelånga och starka efter san diego resan! :D


Monika och Kristine!!! :D


Och såklart SMU:s sötaste svenskor... ehh :P

Silje och Veronika tror jag radaderade sina bilder på min kamera.. eller så har min kamera fått nått ryck :P
Men för att ni inte ska glömma bort dom får ni här en bild på dom :))) 
Silje å Verra ;)

Allt för mig. Hej svej.

FIA - Hot mess

"If you're dancing up on tables
You go you go, you got it girl
Say that you're unstable
You go coco, you got it girl
Dancing up on tables
Say that you're unstable
You're a haha haha ha yeah you're a hot mess
Haha haha ha we're singing hell yes"

- Cobra Starship - Hot Mess
"Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh
You wake up in your bra and your make up
Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh
Car's in the driveway, parked sideways
Yea I know this is killing me
I'm leaving every piece of my conscious behind
Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh
I'm such a hot mess, I'm such a hot mess"

- Ashley Tisdale - Hot Mess


Maryyyy' tracktävling 1 i USA, check!

"Hej och välkommen till tracksäsongen"-tävlingen är nu avklarad. Och jag har inte fått "hej tracksäsongen har börjat"-vader ÄN. Kanske för jag strechade typ en timma efter loppet, eller så får jag de snart.. pang.

Jag sprang 1000m. Folk hade såklart fuskat med sina tider så jag hamnade i de sämre heatet... men en plötsligt hade de bytt mig till de bättre. HÅHÅ. Så i heatet före mig sprang min kära vän Kathleen Hoogland. Hon började lungt och låg näst sist.. sen på sista 1½ varven så la hon in världens spurt. Medans jag stod vid kanten och skrek och började nästan gråta för att hon slog alla förväntningar. SHIT POMMES... så där kom mina tävlingsfeelingar fram och jag förstod att jag skulle tävla, bättre sent än aldrig.

I mitt lopp knuffade jag mig fram till mitten sen låg jag på jämna varv och chillade innan jag spurtade lite på slutet. Ganska chill. Ingen syra heller. Tid? 2.55.nått. Helt ok, men tanke på att vi inte börjat träna bana än. JAG SLOG SKOLREKORDET OCKSÅ!!!! yeah.


ehhh. inga bilder men här är några bilder på hallen!

fett fräsch. erkän?

USA flagga och TEXAS flagga :P

Sen hade de en inomhus-amerikansfotboll hall där vi kunde värma upp. Med fakegräs alltså. Tror de är en sån Per Skoog snackar om.. ELLER? Den var fett bra iaf :)

okej, mer om tävlingen senare. bye.

ps. inga andra svenskar och norskor sprang på grund av tidomställingen från swe/norge!


Emmy - det går inte att bedömma en prestation genom att bara se på tiden...

klockan är snart ett, vi kom tillbaka halv elva från tävlingen i Armory. jättehäftig arena tycker jag!! hur gick det då? gjorde såklart klassikern att stuka foten precis innan start, ett par tårar och svullen fot men eftersom det är en klassiker så ville jag inte INTE springa pga stukade foten så jag sprang loppet. 800m, hade klocka och tog tid vilket var onödigt att slösa tid på att titta på den vid varje hundring. aaja det gick väll godkänt - 2.16.01. men nöjd var jag inte, men det är jag ju aldrig. halv tio, alltså 40 min senare var det dags för stafett, galet här i usa vettni. tejpad fot den här gången, 4x800m och vi var tre sekunder från att kvalificera oss.

skulle ha gått ut ikväll, men foten gör ont, jag är inte 21 så jag ligger här i sängen med dunkande lindad fot och tycker synd om mig själv. tacka vet jag mintkrokant - choklad är bästa medicinen mot ALLT!
jag sa att jag ville ha en lättare tjepning, sa att han skulle använda så få tejpremsor som möjligt. men allting är större och värre i USA - även fottejpningar haha. gick typ åt en rulle. men bra var det så jag klagar inte!!!

jag försöker att inte skylla dåliga prestationer på det ena eller det andra. försöker tänka att jag gör det jag kan utfrån dagens förutsättningar- och försöker strunta i vad folk tycker och tänker.
men en sak som jag inte kan låta bli att irritera mig på är dom som sitter där hemma och tittar på resultat från friidrottare i USA och säger att ojj vad dåligt dom presterar. kom hit och upplev istället för att sitta hemma och dömma. det är helt andra förutsättningar här på andra sidan atlanten än hemma i sverige. punkt!

FIA - Behövligt eller bara deprimerande?

Mina två senaste dagar har sett ut som föjlande:

Vakna halv 9, gå upp och göra iordning gröt, mata fiskarna, äta gröt framför tvn. Sätta igång datorn, skypa med roligt folk, facebook och bloggar. Vid tio byta om och cykla till träningen. Träna, springa springa, gym och sen isbad. Cykla hem. Göra situps och armhävningar (vi ska göra 500 situps och 90 armhävningar varje dag) värma på en matlåda och äta lunch. Sätta på en bra film, äta middag. Lite facebook och tv igen och sen en till bra film.

Jag, Fia, Jo, Josefine eller Josephine som alla stavar det här borta, har inte gjort någonting vettigt alls. Jag har tränat, sen har jag cyklat hem och legat i soffan hela dagen lång och kollat på film eller suttit vid datorn. Det har varit hur superduperskönt som helst att bara få ligga i soffan under en mysig filt och inte behöva tänka eller göra någonting. Jag kommer inte ihåg sist jag gjorde det, men det måste ha varit ett himla bra tag sen sist. Jag vill alltid göra någonting och oftast får jag panik när jag bara sitter. Men dom här två dagarna har varit behövliga, jag har inte fått anstränga mig att ta det lugnt som jag brukar få göra.


I morgon blir det träning på stranden sen ska jag på basketmatchen med tjejerna :)

Dagens mördarpass var inget mördarpass, jag vart lite förvånad hur lätt det kändes. Jag känner mig stark, riktigt stark. Jag har sprungit i fem dagar i sträck nu, nästa vecka måste jag börja köra alternativt mellan banpassen.


BEHÖVLIGT!!!Maryyy, som alltid läser sista sidan i en ny bok först

Hittade en sida på internett där de kom fram vem som vinner Paradise Hotel i år!!! HÅ HÅ HÅ!!! ;D;Dps. tisdagar är numera min favvo dag då veckans avsnitt kommer ut på tv6play :))

Maryyy' vad ska jag plugga i vår??

Den här våren ska jag läsa:

Engelska.. nästa steg. Fortfarande med internationella snubbar (läs kineser)

Matte... nästa steg. Fortfarande business matte. Svinenkelt (hoppas jag)

Ekonomi... nästa steg = macro. Samma lärare som innan. Hon var grym! Ser fett framemot den kursen!

Metrologi... ny kurs. +labb (hur labbar man i det???). Ska lära mig allt om jordens väder. Vi får se hur de går... :P

Klassisk musik... ny kurs. eh.. tänk ni. ehhhhh... tänker jag. Jag tror de handlar om hur den klassiska musiken har förändrats och de olika instrumenten man använder. Fattar ju knappt själv. Sitter iaf och lyssnar på cdn man fick med i boken nu. Skriker inte Mary om de iaf... haha.

That's it. Tror att de kommer bli mer plugg än förra terminen. Men samtidigt kommer jag nog få en lättare start än förra året. Nu vet jag ju hur allt funkar åså. På tisdag börjar skolan! :)Slipper ju iaf HEALTH PSYCHOLOGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
amen!

Maryy' hm, än är jag inte bortglömd i kalla sverige

Jag blev den 10:e bästa löparen i Göteborg 2009. CHECK IT OUT!!!!

Känns bra. Jag gjorde ju inte så mycket 2009. Men 4.28 sprang jag på.. inte 4.32 :)


mitt 4.28 lopp på 1500m, GE-galan. Snyggare får man ju leta efter....

Maryyy'' fredagsmys ohoj

Tjosan.

I natt sov jag ensam för första gången på mer än en månad. SVINTRÅKIGT!!!!!!!

Har varit ute och sprungit distans med Laura (den nya tjejen i laget.. som kan prata 5 språk) och Meagen. Sen gjorde vi bålstyrka och tog isbad.

Imorgon ska jag SUPRISE SUPRISE tävla!! :O Jag är typ chockad själv. 1000 m ska jag springa. öhhhh. JAG HAR INTE SPRUNGIT NÅGON BANA SEN I SOMRAS. Kom ihåg det när ni läser resultaten sen... vi ska börja med track träning nu när skolan börjar. Dels för att coach vill ha oss i storform i maj.. och för att precis när inomhussäsongen är slut börjar utomhus så annars skulle de bli typ 6 månader med banträning. AJAJ.

Iaf... det får gå som de går :))


marcus med sin fina kopp han fick av en snäll gubbe på nöjesparken six flags :P

FIA - Yeees

När familjen var här så lyckades pappa lirka upp cykellåset till min cykel som har stått parkerad på skolan över tre veckor eftersom jag inte kunde få upp låset efter regnstormvädret vi hade en vecka innan jullovet började...

Polisen ville inte hjälpa mig klippa upp låset, för dom sa att dom inte kunde vara säkra på att det var min cykel. Så dom sa åt mig att köpa en egen så att jag kunde klippa låset själv, men att jag var tvungen att ha med en polis som skulle stå där och se på när jag klippte låset... Helknasigt.


Thaaannkk yoouuu!!


Mary på min fina blå cykel

Pappa hjälpte mig även med att höja sadeln och fixa kedjan som alltid hoppade ur... wow wow wowFIA - Kanske inte

FIA I MARY- HÅR

PUSSSSSS


FIA - Cupcakes

JO smsade mig precis och frågade om jag ville komma över och baka cupcakes med dom.. Jag ska nog försöka ta mig upp och cykla iväg och joina de andra. Jag ligger nedbäddad i soffan med popcorn på min högra sida och fjärrisen på den andra, har legat här sen jag kom hem från träningen.

Dagens träning var inte det hårda passet, det väntar imorgon. Aaaaahhh!!! Ladda ladda ladda.

Höres Böres!


Äta bör man annars dör man


Maryy'' nu har jag det lika tomt som Fisen. FIA KOM HIT VETJA!

Nu har Marcus åkt härifrån. Jag och Meagen var precis och lämnade av han vid flygplatsen och då började de regna  :( Kommer kännas jättetomt nu när han har åkt. Förut har jag bara haft minnen av han från hemifrån och här i Dallas har allt liksom varit 'nytt'. Men nu kommer jag ha massa minnen runt om kring mig, hela tiden. Det är absolut inte negativa minnen... men de kommer ju kännas jobbigt. Men det är "bara" ca 4½ månad tills vi ses igen. BARA!!! eh.. men jag vet att vi klarar det. Nemas problemas :))

Nu ska jag gå och dö lite... sen ska jag och Sariz träna vårt andra pass för dagen :)

ps. förutom Klara har vi även fått en till ny tjej i laget. Tell u more later. :)


här är min snygging med sina nya brillor. Fett med hett.

FIA- Saknad

Emmy åkte precis... Jag är trött men kan inte sova. Klumpen i magen börjar växa. Tomt. Tråkigt. Något som fattas. Saknar henne redan jättejättejättejättejättejättejättejättemycket!!!

Vem ska jag nu vakna upp med?
Vem ska jag nu äta frukost med?
Vem ska jag nu laga mat ihop med?
Vem ska jag nu hitta på spännande saker med?
Vem ska jag nu sola med?
Vem ska jag nu cykla med?
Vem ska jag nu ge pusselbitar?
Vem ska jag nu inte göra någonting med?


LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE 


Maryyy' onsdag!!!!!!!!!!!!!

håhå,

klariz har flyttat in i daniel house nu istället, de hade blivit något fel:S:S bara två lägenheter ifrån oss. YEEEAAAHHH :D

imorgon åker mac hem. INTE YEAH. :(

okej,,, hinner inte blogga mera. men vi hörs!!! ska ta tag i bloggen snart så (och alla mejl, brev, skype m.m...) ;);) pusshej.


ehh jag.. och mac med colan ;)

FIA - Träningsvärk AB

AAAJ mina vader gör svinont!! Jag har ont överallt, två dagars hårdkörning trodde jag jah haha... det hårda har inte ens börjat, för idag sa coach " tomorrows practice is going to be a bitch".

Emmy ska ge mina ömma vader massage senare i dag. Nu ska hon tona mitt hår, jag gjorde hennes hår igår. Det blev jättefint! Ska bli skönt att tona mitt hår, bli av med de blonda nyanserna.
RUN IS FUN


Maryyy

Klara, Veronika och Sara har kommit!!! :D ihhhhh, men alla har jetlag och sover som stockisar. håhå. klara bor i ett mysigt hus typ 3 min härifrån! WOOHOOOOO.

nu ska jag och mac kolla på paradise hotel. heheheh. PUSS

Maryy' tisdag! om en vecka börjar skolan igen :O

Hoj!

Idag kommer Klara, Sara och Veronika till Dallas. Klara Bodinsson, ni vet, ska ju börja här på SMU också. Jag och Marcus ska möta henne på flygplatsen när hon landar ikväll. Det kommer bli hur kul som helst med Klara här också!!!! Tyvärr så fick hon inte rum i Daniel House (där vi bor) utan i ett annat hus en bit ifrån, men awesome anyway! :D

Sara kommer också ikväll men Veronika vet jag inte, men de märker vi väll :P:P

Nu ska jag väcka Marcus för vi ska träna!!!!!!!!! LAAAATER! :D
vi provade lite smu kläder för några dagar sedan :))

Emmy

klockan ringer sovmorgonstid, ligger kvar ett tag till i sängen och degar, äter frukost framför teven, byter om till bikini och packar ner lite snacks, cyklar till utomhuspoolen, ligger där och steker ett par timmar, läser i en bra bok, snackar lite skit, simmar lite innan det är dags att steka lite till. sedan hem, iväg och äta sushi i Korean Town med Sebastian och Fia, sedan efterätt på en annan restaurang, kolla runt lite i spelhörnan, hem och spela poker. ja som ni ser så har jag det rätt tufft just nu (noot) haha ;) I LOVE IT - slappa, sola, äta god mat och bara relaxa...


Jag och Jen i Los Angeles


maryyy'' heheheheh,,


Marcus: vad gott du luktar! Du luktar... lavendel!!
Mary: naww.. men vet du ens vad lavendel är?
Marcus: Ja!! Det är väll ett sånt där träd med rosa blommor.

Ahhhh men visst. ;);)
ps. jag kan också bowla.. CHECK IT OUT!

(från sportlovet förra året :))

Emmy och Fia - Vår amerikanska vardag

Vi har börjat bete oss som riktiga amerikanare; vi går runt i uggs till klänning eller shorts, rosa mjukisdresser, älskar att fixa våra naglar, älskar allt som är rosa, älskar starbucks speciellt caramel frappuccino, sitter i bilen med kopplet ut från fönstret till grannens hund som vi passar och som behövs rastas, vi går på basketmatcher och skriker oss hesa, shop until we drop, love junkfood elller jaa inte riktigt såå va ;) Vad av ovanstående som är sant eller inte får ni avgöra själva!

I dag har vi shoppat, Emmy hittade massa fint och jag köpte lite fina grejer på Victoria secret och ett par jeans från american eagle :) En riktigt trevlig och bra dag! Hade ont i fötterna när jag kom hem men då var Emmy så snäll att hon masserade mina fötter efter en fotmassage-mall i hennes nya massagebok.

Den nya rummisen är toppen! Hon är verkligen supercool, det här kommer bli bra det här :)

Emmy hälsar; "jag mår jättebra, har jättekul, skrattar hela tiden, älskar min syster"
<3 WE ARE BEST TOGETHER <3


Mary' giraffer och nån amerikanare :Sfrån Zaanndiieegoo ZOO :

FIA - Kolla på moln kan vara väldigt roligt

Dagen har gått riktigt fort, först tränade vi, sen gick vi träningsrummet och fick hjälp att stretcha ut stela muskler och jag fick min rygg fixade, äntligen!

Efter det cyklade vi hem och la oss på taket och solade, jag somnade. Det var riktigt skönt! Emmy kollade igenom sin nya massagebok och berättade massa intressanta saker till mig, jag försökte verkligen hålla mig vaken och visa att jag var intresserad, för det var jag, men jag lyckades bara svara mm, aaa, coolt haha :)

Sen har vi lagat jättegod middag, Seb knackade på precis när maten var klar så vi sa att han kunde få äta middag med oss, och i utbyte så körde han oss till yoghurt land och köpte yoghurt :D MUMS!!

Resten av kvällen spelade vi fotboll och amerikansk football på Sebs xbox...  Filip kom precis hem från LA, han har varit där och köpt en bil idag, men när han kom in till oss sa han att bilen luktade bränt och att han måste ta den till en verkstad imorgon (Filip är en svensk som lånar min granne Rikards rum ett par dagar medan han letar boende och fixar bil, han ska börja plugga här borta nu )

I morgon flyttar den tredje rummisen in, ingen aning vem hon är, en tjej i tracklaget som ska göra en transfer. Coach frågade om rummet fortfarande var ledigt och det var det så hon ringde tjejen och tjejen som letade lägenhet sa ja och imorgon flyttar hon in. Hoppas, hoppas att det är en rolig tjej och en bra tjej att dela lägenhet med. För er som inte visste det så har Anni, finskan, som bodde med mig och Chris(marianne, samma person) flyttat till en annan lägenhet. Så hennes rum var tomt och de skulle leta efter en exchange student som kunde bo där i ett halvår men nu flyttar den här tjejen in.

I morgon blir det shopping, jag och Empan ska shoppa, jag har inte så mkt pengar men jag ska ändå kolla lite och Emmy har en lista på vad hon vill och behöver köpa. Sen ska vi äta på Cheesecake factory, eller hur det nu stavas, Sebban ska också med!

GOD NATT OCH GOD MORGON!OH YEAH SO NICE!


EMMY HÄLSAR TILL ER ALLA!!


Maryyy' freedag

Tjo.

Idag har jag fått nackspärr. Då tänkte jag på Fia. Det är jobbigt att vända hela kroppen så fort man ska kolla på nått. Tex blir det helt obvious att man kollar på någon. UGGG

Jag ville bara berätta att när jag och Mac blir rika ska vi skänka en inomhushall till nånstans i swe som ska heta "Marcus and Mary's indoor track". Då snackar jag inte OM vi blir det utan NÄR. :)

Idag åt vi middag på Urban Taco för på Vapiano hade värmen slutat fungera. Ubbe Taco är MUMMMMSSSSS! De har världens godaste salsa såsor. (btw) Egentligen skulle vi lagat fläskfilé men vi shoppade för länge.... höhö.
(just de, vi råkade äta två lunchar också. :S:S)

<3


:)

Maryyy. 2010-01-08 (på amerikanska 2010-08-01) :S

OMG!!! Jag tror vi frös ihjäl idag. Jag förstår inte hur Dallasbastun kan bli såhär kall!!!!! :O:O iaf...

SEX OTROLIG VIKTIGA SAKER ATT BERÄTTA!!!!

1. Jag och Mac har precis ätit lunch med min mam&pap (på skype), haha. Mysigt :D

2. Vi har 1077 dagar kvar att leva enlig Maya kalendern.

3. TILL MUSTO!
Pappa hittade ditt gamla usb minne i våran källare.. med massa bilder och musik. Han skickar de till Löpis :)

4. Marcus är numera också besatt av Disney Channel

5. Jag har köpt en ny jacka ! :)

6. Här är Marcus nya favvo låt från D.C !


All for now! :D LOVE

Maryy

Godmorgon.

Jag och Marcus har det bara bra här i Dallas. :)):)) 1 vecka kvar nu bara :(

later! <3 

Fia och Emmy - Balboa Park

Vi har spenderat hela dagen i Balboa Park!
Nu ska vi ner till Sebban och grilla lax
En solig och rolig dag

 


Emmy och Fia - 25 grader, sol och klarblå himmel

Ja idag har det var underbart väder här i San Diego. imorse var det skype och träning som gällde, sedan så cyklade vi till utomhuspoolen och la oss och stekte ett tag i solen. efter någon timmes stekning så la vi oss i poolen på madrasserna och svalkade oss lite. Emmy har inte badat på evigheter, men idag så tyckte hon att det skönt att bada när det var så hett. Vi badade även ett tag i bubbelpoolen för att massera våra ryggar. Efter ett par timmar vid poolen så cyklade vi hemåt igen, lagade en god middag och efter det åkte vi med grannarna till skolans basketmatch. Det var jättehäftigt - 7600 personer och såklart vann Aztecs!!! Imorgon ska vi träna, sedan blir det Balboa Park.

Hoppas ni inte fryser ihjäl hemma i kalla Sverige, hörde något om att det skulle närma sig -30 grader. Brr här är vi frusna när det går under 15+ haha. Hur ska Emmy överleva vintern i New York haha!!
Här bjuder vi på lite bilder som förhoppningsvis skickar över lite värme till er :)nu ska vi sova. godmorgon Sverige!!!


Emmy - lever livet I san diego

haha det var svenskar i Down Town idag, mötte flera stycken. wow wow woow, inte så vanligt! Efter träningen så tog jag och Fia Trolleyn down town, gick omkring i city och kollade runt på affärer och folk :P det är så himla fint i down town, fräscht och vackert. dock bör vi lära oss vilka gator som ska undvikas för ibland kom vi in på skumma gator som vi snabbt passerade. lite otäckt var det ibland måste jag erkänna, särkilt när dte var mörkt. jag var jätteimponerad över shoppingcentret som var utomhus haha. Var inne på Victoria Secret, skulle prova ut en BH, men det var alldeles för stressiga där på grund av rean. ska prova en annan affär, när dom har lite mer tid - hallååå det är jakt efter en BH som gäller och det är viktiga saker ;) det håller ju både tjejer och killar med om haha!! sedan lyckades jag skära mig på en parfymflaska också, jag hade precis fått prova en handkräm så mina händer var hala och jag försökte öppna korken till flaskan och slant till, så nu har jag skärsår på pekfinger och tumme :( Vi kom precis tillbaka till lägenheten, har ätit apelsinklyftor och druckit vatten med krossad is från ismaskinen i köket ;) nu ska vi kolla på Paradise Hotel - vinteruppehållet är ju över.

man kan visst åka skridskor även här i SD

Imorgon ska det bli över 21 grader och strålande sool - då ska vi lägga oss vid utomhuspoolen och steka, och skulle det bli liite kallt så ska vi göra som vi gjorde igår - hoppa ner i utomhus jaccuzzin. ska även träffa Fias coach imorgon, och så lovade vi killarna att gå på deras basketbollsmatch och jaa man ska ju hålla vad man lovar ;)

FIA - Måndag

Det blev en tidig morgon för vi ska hinna träna innan vi ska skypa med Jossan. Dagens banpass är: 600m, 500m, 400m, 300m, 200m, 100m med 2 min vila. Ett kämpigt pass men det ska vi ta oss igenom!

När Empan skypar ska jag laga lunch sen ska vi kolla med Sebban om han är på att åka till Balboa Park :)RUN IS FUN


Maryy

hej hopp,

internett funkar fortfarande inte... ar pa gymmet nu for jag skullle kolla en grej pa datan bara :)

six flags igar var awesome. aven fast allt inte var oppet for de bara har juloppet sa fick vi anda nagra dodenupplevelser. dessutom var de inga koer sa man kunde springa direkt runt och aka igen. yeeh

tyvarr har vi inga kort for jag tappade marcus kamera i en bergochdal bana som hade massa loopar och sant :P men jag visste inte att jag tappade den dar.. sa vi var lite ledsna ett tag. men sen snackade vi med nagra killar nar vi akte gokart och de sa att de hade hittat en kamera i den attraktionen. sa nar parken stangde sa fick vi stanna kvar och vanta pa hittade saker stallet. tillslut kom kameran och vi kunde pusta ut. kameran mar prima!

en annan kul sak var nar jag och mac gick in pa en attraktion som verkade som ett spoktag el natt.. sa var vi mitt inne i ett samtal och horde inte sa mkt vad alla sa. och sa hamnade vi langst fram i taget. sen borjade de rulla och plotsligt akte vi i varsta bergochdalbanan i morker. man sag aldrig nanting sa man visste ju inte nar de kom en backe el svang. ganska laskigt hehe.

okej, maste rusa. vi hors! LOVE LOVE LOVE

FIA - It's a sunny day

Vi pratade precis med Linda på skype! Saknar henne jättemycket! Det var roligt att prata om allt mellan himmel och jord :)

Nu ska vi byta om till bikini och packa med oss lite frukt och smörgåsar sen ska vi cykla till poolen. Helt galet bra väder här nu ju, tre toppendagar har vi haft och förhoppningsvis fortsätter toppendagarna rulla in.

Efter slappandet vid poolen så drar vi till gymmet och kör styrka, vi ska ha träningsvärk imorgon.


JUMP


Maryy - back in Dallas / SMU (med mac)

Hej hopp 2010.

Shit pommes, nytt ar nu. Galet. ajaj.

Mitt internett funkar ej, men skype a spotify funkar men ej att komma in pa nagon internett-sida. Jag har provat att stanga av brandvaggar och virusprogram men de funkar anda inte. NATT INTERNET-FREAK SOM KAN HJALPA MIG???????

Iaf, nu har jag och Marcus precis sprungit och kort styrka och da kom jag pa att de har ju datorer pa gymmet ;P sa nu sitter vi bada och bloggar. HAHA, GEEEEEKIGT :P

Igar landade jag och Marcus typ samtidigt pa Dallas Forth Worth Airport. SHIT, vad de va skont att traffa honom igen. Galet :D Idag har vi mest chillat, handlat mat, gatt runt pa campus och kollat pa disney channel (hehe). Jag vaknade av att jag fick frukost pa sangen, mysigt va? hihi.

IMORGON ska vi till Six Flags, ett nojesfalt. :D

Later darlings. Hoppas natt under sker sa att mitt internett funkar igen. AMEN.

Nagra av attraktionerna som jag och marcus ska fa nara doden upplevelser imorgon...


FIA - Mindre vit

Både jag och Emmy har fått färg idag! Vi körde ett banpass uppe på garagetaket där vi har vår bana och där stekte solen på riktigt rejält, sen gick vi hem och la oss på taket och solade lite till :) Himlans skönt! Tråkigt att det inte kunde vara sådant här toppenväder varje dag när la familia var här. Men några toppendagar fick vi :)

Familjen skulle logga in på skype när dom kom hem, men det vart säkert en massa förseningar och grejs så vi kan prata med dom imorgon istället. Förstårligt om dom är trötta och vill sova istället för att sätta sig vid datorn det första dom gör när dom kommer hem.

Nu ska vi till banken för att ta ut lite pengar och kolla läget och se hur våra bankkonton mår efter all shopping. Efter det blir det fika på starbucks och sen ska vi handla maaaat! I kväll blir det film igen, älskar att kolla på film!


Med den här tar vi oss till banken, för det är sååå himlans långt dit, 3 min haha ;)


FIA - Lördag

Solen skiner och vi ska ut och träna sen ska vi lägga oss och sola på taket, eller så cyklar vi till poolen och lägger oss där. Vi får se hur vi gör men sola blir det i alla fall :)

Jag hade en klump i magen igår efter att familjen hade åkt och jag kan fortfarande känna den i magen. Det är en klump som symboliserar saknad. Jag saknar dem så otroligt mycket, löjligt för dom åkte ju igår. Men när bilen svängde av runt hörnet så kom tårarna, och när vi kom upp till en tom lägenhet blev det extra jobbigt. Man ser spår efter dom överallt, och själva grejen att jag inte kommer att träffa dem på väldigt länge gör det ännu jobbigare. Det var så roligt när dom var här, nu är det något som fattas, och det kommer ta ett tag att fylla ut deras plats i vardagsrutinen vi hann skapa under dom två veckorna dom var här.

Sebban kom upp igår kväll när han kom hem från LA, vi kollade på filmen dance flick och det lättade upp stämningen lite, det var bra att han kom upp för det blev en annan stämning än den ledsna stämningen vi hade innan.

Mary åkte hem till dallas igår, Marcus landade en halvtimme efter henne. Hoppas dom kommer att ha en toppentid tillsammans, det är dom värda dom där små tuttorduvorna :)


Världens bästa föräldrar


Världens bästa lillasyster
 Den här bilden är så hiimlans rolig haha


Emmy - I miss you so much right now <3

det är tomt här i lägenheten när fyra personer har åkt. saknar dom, och när jag saknar dom så känner jag hur mycket jag saknar så många andra också. saknad är en jobbig känsla, oftast tilllåter jag mig inte att känna den- men nu går den inte att undvika.saknar er!

Emmy - mitt år 2009

här är länken till min lista från förra året 2008_emmys_lista

*Nämn tre saker du aldrig kommer glömma med året som gått.
USA
 - Manhattan College, Fiemma i NY under Thanksgiving, San Diego över jul och nyår och massa massa annat som inte får plats att skirva här.

Gotland tillsammans med Fia, Linda och Sara - perfekt väder och härlig semesterKörtelfeber
som förstörde min utomhussäsong - men jag deppade inte ihop för det allt för mycket. passade istället på att jobba mer och umgås med mina vänner!

* Vad gjorde du 2009 som du aldrig gjort förut?
hjälpte Åfelia att föda sina 8 valpar, åkte till USA (flög ensam, stod på enga ben i ett helt främmande land), köpte cider på bolaget, firat jul/nyår utomlands

* Vilka länder besökte du?
Spanien - träningläger i maj
USA (New York, Philadelphia, Pennsylvania, San Diego, Los Angeles)
Mexico - Tijuana* Vilket datum från 2009 kommer du minnas, och varför?
11 september. Kajsa fick somna in för evigt <3

* Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2009?


 
 

* Blev du kär under 2009?

läs fem frågor ner så kanske du kan gissa svaret på den här frågan ;)

* Vad gjorde du på din födelsedag?
20 årsdagen firades med en sovmorgon, sedan åkte till systemet med Fia. Tåg med Jossan, Fia och Ida in till Stockholm, middag på Vapiano, drinkar på Fridays, utgång på Collage och The Soap Bar sedan galen taxi resa tillbaka till Södertälje! lyckad kväll tillsammans med några av de bästa <3
* Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre??

Ja - bra resultat på löparbanan

* Vilka nya personer är du glad över att ha lärt känna under året?
Alla härliga vänner i New York* Höll du några av dina nyårslöften?

Hade inga nyårslöften att bryta

* Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
USA och en pojkvän (var förra årets svar på denna fråga)...
Så inför nästa år så återstår ju bara en sak ;)

* Vad var din största framgång 2009?
att jag har ändrat mitt sätt att se på vissa saker - har fått ytterligare ett par glasögon så nu kan jag se världen från ytterligare ett perspektiv. och att jag är självständig och klarar mig bra att träna och studera i New York

* Största misstaget?

kan tala om att det hände under andra halvåret av året och på andra sidan stora blå men mer tänker jag inte berätta haha ;)

* Har du varit sjuk eller skadat dig?

Ja 2009 har varit ett lite olyckdrabbat år på den här fronten, lite småförkylningar, småkrämpor här och där, körtelfeber, och virus i lungorna. hoppas på att nästa år blir bättre på den här fronten

* Vad spenderade du mest pengar på?
Alla utgifter på den långa och jobbiga vägen till Manhattan College.

* Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja när allting var klart med resan till New York blev jag oerhört glad!!

* Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
svårt att svara på. jag har varit glad, jag har varit ledsen och så har jag  varit allt.mitt.emellan.

* Vad önskar du att du gjort mer?
kramat Kajsa

* Vad önskar du att du gjort mindre?
Färre tågresor mellan Västerås och Södertälje samt stressat över alla formulär och liknande till USA resan

* Hur tillbringade du julen?
Började dagen med att träna, sedan åkte vi till Wild animal park (åkte på safaritur och gick omrking och kollade på djur i ett par timmar), sedan åkte vi hem och åt en svensk (så svensk vi kunde) julmiddag.

Vem saknade du?
jag saknar inte bara en utan flera stycken som befinner sig på andra sidan stora blå- får träffa dom igen till sommaren <3 och såklart Kajsa!!


det har varit ett bra år, jag har gjort oerhört mycket roligt och mått väldigt bra för det mesta. hoppas att 2010 blir lika bra - om inte ännu bättre ;)

finns så mycket bilder som jag skulle vilja lägga upp och så mycket saker jag skulle vilja skriva om, om du är intresserad så finns det alltid arkiv att bläddra bakåt i. men här får ni några bilder på saker som skett under året men som jag inte har skrivit omi den här listan... (bland annat sista tiden i Västerås, britney Spears konsert, Lindas 21 årsfest, våran 20 årsfest, åfelia och Stellas valpar, sommarjobb på tom tits, , löparskiva, stafett-sm)


Mary - mitt år 2009

HÄR ÄR LÄNKEN till listan från förra året (2008).

*Nämn tre saker du aldrig kommer glömma med året som gått.
Flyttat från Löpargymnasiet därmed tog jag studenten, att jag flyttade till USA och att jag gick emot mina egna värderingar att långdistansförhållande inte funkar!

* Vad gjorde du 2009 som du aldrig gjort förut?
KÖRKORT! Flyttat utomlands. Börjat plugga på engelska. Börjat älska Disney Channel och spela farmville ;) 

* Vilka länder besökte du?
Storbrittanien/Edinburgh - terräng tävling med Göteborg
Portugal/Monte Gordo - träningsläger med Löp sista året
Tyskland/Mannheim - tävling!
USA/Dallas - flyttade dit i augusti
Mexico/Tijuana - en halvdags tripp

* Vilket datum från 2009 kommer du minnas, och varför?
När jag sprang GE-galan och persade på 1500 m
Student dagen
Dagen mitt flyg lyfte till USA
Marcus och min 1års dag

* Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2009?
Bitch - Meredith Brooks (från studenten, sen spelade jag sönder den resten av året :P)
http://www.youtube.com/watch?v=M60cl7bKCMw

* Blev du kär under 2008?
Nope, men jag var redan tokkär från 2008. ;D

* Vad gjorde du på din födelsedag?
Var ju inte "hemma" på min födelsedag.. men jag gick i skolan och på kvällen var jag och mina underbara kompisar i Dallas ute och åt mat. Sen var vi hemma hos Silje och åt hembakta kakor!
Just de, Emmy skickade tre grattis-sms; första: swe tid, andra: ny-tid, trejde: dallas tid. SÅ SÖT! :D

* Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre??
Om det hade regnat mindre på hösten.

* Vilka nya personer är du glad över att ha lärt känna under året?

Min roomie Veronika! :D Och alla andra underbara tjejer i xc-laget och track laget på SMU +mina nya coacher. Även en hel del andra galna människor i Dallas. haha, <3

* Höll du några av dina nyårslöften?
Ta körkort - check
Inga G i gymnasiet - check
USA - check
;)

* Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
En bil och en mac dator. Seriöst? En mamma som lagar all mat till mig!

* Vad var din största framgång 2009?
Att jag anpassningen till USA livet gick mycket smidigare än vad jag hade förväntat mig. Att jag och Marcus har klarat av att kämpa med att vara så långt ifrån varandra.

* Största misstaget?
Att inte jag tog med mig fler adapter till USA

* Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite skavanker i knän och fötter. + stukade fötter. Har vart lite sjukt också. Inte bästa "frisk som en nötkärna"-året precis.

* Vad spenderade du mest pengar på?
flybiljetter ;)

* Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min soliga varma studenmottagning, New York resan med fiemma,

* Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare, absolut!

* Vad önskar du att du gjort mer?
Solat mer!

* Vad önskar du att du gjort mindre?
Data nördat.

* Hur tillbringade du julen?
I San Diego med Koskinen familjen. Vi var först på Wild animal park, sen träning, sen paketöppning! :D

Vem saknade du?
Familj, vänner och kjäresten!

Årets bild blir denna... eftersom jag hade den som profilbild på fb bild i ett halvår typ :P

FIA - Mitt år 2009

*Nämn tre saker du aldrig kommer glömma med året som gått.
USA flytten och hur läskigt det var att prata engelska i början, 20 års festen som jag var bakis i två dagar efter,  Twilightböckerna som jag blev så kär i :)

* Vad gjorde du 2009 som du aldrig gjort förut?
Jag flög ensam första gången, jag flyttade till San Diego, köpte cider på bolaget, åt sushi.   

* Vilka länder besökte du?
Spanien - träningsläger
USA/San Diego-New York- Utah
Mexico/Tijuana

* Vilket datum från 2009 kommer du minnas, och varför?
Dagen jag flög till San Diego, 16 Augusti

* Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2009?
Raptas Armas
Tonight gonna be a good night
Sexy bitch
Bad Romance

* Blev du kär under 2008?
Nej faktiskt inte, eller blev jag det?

* Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag och Emmy sov ut och sen åkte vi till bolaget och köpte cider. Sen mötte vi upp Jossan och Ida för en god middag i sthlm för att sedan parta hela natten lååång! Vi kom in på ett 25 års ställe som var smockat med folk bara för att Viktors syrra kände vakten haha :)

* Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre??
Mindre problem med skador, det skulle varit skönt att ha fötter som är hela och inte gör ont hela tiden.  

* Vilka nya personer är du glad över att ha lärt känna under året?

Min roomie Marianne eller Chris som jag kallar henne för att hennes mellannamn är Christina. Juuuliiiaa som är en toppentjej som spelar tennis som hade samma engelskaklass med mig, grannarna en trappa ner som är supersnälla killar, tjejerna i cross-country-laget och våra supercoola coacher :)

* Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte på nyårslöften, bättre att ha mål som man tror på och jag har uppfyllt många av mina mål under året!

* Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Körkort

* Vad var din största framgång 2009?
Att jag har klarat av livet här borta i USA så himlans bra och att jag har lyckas övervinna mina negativa tankar. Jag tror mer på mig själv och jag vet att jag klarar av mer än jag tror.  

* Största misstaget?
Litat för mycket på fel person

* Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har varit lite förskyld då och då sen har jag haft problem med ryggen, löparknä och mina fötter.

* Vad spenderade du mest pengar på?
Shopping- kläder och skor

* Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min flytt till USA, New York resan med Fiemma, Träffa familjen igen!

* Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Oj det var verkligen blandat, men jag skulle nog säga att jag var gladare

* Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts med vänner

* Vad önskar du att du gjort mindre?
Suttit mindre vid datorn

* Hur tillbringade du julen?
I San Diego med familjen. Vi var först på Wild animal park sen åkte vi hem och lagade god mat och öppnade paket.

Vem saknade du?
Familjen och vännerna och världens bästa hund Kajsa

height="0" alt="" />