Maryy!!! kineslabb -labbar med kineser, el vadå? :P

Pinsamt.
.
Idag på kineslabben (man har vanliga lektioner och labbar när man läser språk. Labbar är för att öva uttal). Iaf, på labben så tränar vi olika ord och uttal. Så skulle jag säga ett ord på tavlan som var skrivet med pinyin (alltså bokstäver): miao. Fast de uttalas typ mijao.
Så där sitter jag mitt i klass rummet och säger MJAO! Precis när ordet hade lämnat mina läppar så fattade både jag och klassen vad jag hade sagt. Jag blev röd och klassen skrattade. Heheh.
.
.
En bra låt!

FIA - Arete, arete, arete!

Heej! Vart internet fungerar inte hemma, jag lyckades inte fixa det helt enkelt och det kanns vall lite sadar... Men men inte mkt att gora at, det fungerar ju da och da om man sitter i vardagsrummet men jag pallar inte att det stangs av hela tiden och arbetar jattelangsamt! Nu sitter jag i skolan, har haft en klass och da traffade jag Julia igen. Ahh vad jag har saknat henne, hon ar verkligen varldens basta! Det var tva svenskar tjejer i klassen ocksa, fun? NO! Men dom verkade trevliga men jag brukar undvika svenskarna pa skolan eftersom det ar sa manga utav dem och svenskar kan jag ju umgas med nar jag ar hemma... Nu har jag hal i en och en halv timme sen har jag en statistikklass, sen ytterligare hal pa tva timmar sen har jag sociologi!

Klasserna som jag kommer att lasa den har semester ar:
 - Cultural geography
 - American history since the civil war
 - Ling, eng writing
 - Social statistics 
 - Sociology

Dom tva sista har jag inte haft an men dom andra klasserna verkar intressanta, so far haha...

Traningen borjade igar, det var nice. I dag hade vi fartlek uppe pa banan for att se hur alla lag till med traningen... Jag var med i forsta klungan och det ar dom forsta topp 7 loparna som kommer att fa springa pa dom storre terrangtavlingarna. Nice nice! Vi har ett bra lag iar sa det kommer att bli en spannande sasong! ARETE! It means exellence of any kind!  GO LADY AZTECS! ( Lank till er som vill lasa mer om arete :http://en.wikipedia.org/wiki/Arete )

Nu ska jag ata lunch, sen har jag statistikklassen, peace out my friends!




Mary!!! En bild över vädret de kommande dagarna i Dallas.

Två grejer med den här bilden.
1. Längst upp till höger står det att solen går ner vid 7 tiden. ÖJ. Har inte alls märkt att de blev mörkt så tidigt här.
2. Att den lägsta temperaturen är 25 grader under hela dygnet är 25 grader. ÖÖJJJ :O Trodde iaf att tempen klämde sig ner under 20 på natten...
Källa: Mamma ;)

Maryy' Cykel-änglar

Idag så fixade jag och Klara massa ärenden efter skolan. Bland annat svängde vi förbi cykel affären för att fixa växlar, lösa delar och bromsar på våra B-cyklar. Killen i affären kollade igenom Klaras cykel och sa;"det blir 160 dollar för att laga det här". Våra hakor trillade i golvet medans vi snabbt tog en diskussion på svenska om hur mycket vi skulle tjäna på att köpa nya cyklar istället. Killen som antagligen kunde läsa av vår diskussion sa " Ja, så går det när man köper de billigaste cyklarna på Target och låter de stå ute året runt. Varför tror ni de är billiga egentligen?". Då slog jag och Klara på den stora svenska charmen och strax därpå gick vi därifrån med löfte att få två andra cyklar imorgon för en billig peng. Och då pratar vi bra cyklar, inte 500 kronors cyklar med bromsar svaga som vinden i Texas på sommaren.

Med det här vill jag säga att det är bra ibland att vara från Sverige och springa track.
häähä, jag har bara ett ben. Har jag sagt de eller?

Mary' Natta och Loveesa underhöll mig och Klara med sång och dans. stort tack. (Dom sa att jag skulle säga tack)



Mary' första tävlingen är på fredag

Howdy Cowboys.

Tävlingskläderna för säsongen är här. Här får ni ett smakprov. Orkar inte ta kort på allt som förra året. hehe :P

Mary' testar lite

Vilken löpgren är roligast?

klicka och rösta!

 

 


Mary

Ska ha labb till min statestik klass nu. Det betyder att man laboriterar med statestik. haha, eller natt. Vi borjar om 3 min och sen ar min skoldag sluuut. yaa. Var sjukt kul pa piano lektionen idag. jag ager den klassen. berattar mer sen for nu borjar vi. salut!

Määjjyyy

IDAG FYLLER DEN HÄR GRABBEN 17 ÅR :D
.
Grattis Hugo....
...Bodinson.
(alltså Klaras lillebror :P )

Mary ' vägen till bättre naglar

Igår fixade jag och Klara våra skabbiga tånaglar till söta prinsessnaglar. Så här gick de till.
.
get dressed
.
sa hejdå till lovesa och natta. :P
.
'
börjar promenaden till "Star Nails" :)
.
snygga klara ser till att vi går säkert över gatan ;)
.
lite vila på vägen
.
passerar vår "lilla" bank.
.
under banken finns de "drive in" för att ta ut pengar. ganska chill.
.
OBS!!! INGA BILDER FRÅN NAGELFIXET. sov under hela tiden i massage stolen medan de pillade med mina fossingar. hehe.
Resultatet. SÅ JÄDRA NAJS!
.
hahah, fett insmörjade ben. De masserar underbenen också. Sen får man gratis tofflor så man inte ska förstöra lacket.
.
skorna får man ha i handen!
.
Världens bästa roomies! <3

Mary

Nu ska jag och vovvis sova. Har redan träningskläderna på för långpasset imorgon och en morot och BRILLORNA hehehehe.
.
och vi får inte glömma kungafamiljen som vakar över oss.
.
natti

maryy' love my life and everyone who makes my life what it is right now


Maryy

Vi har en egen kock idag som gör maten.:D:D:D
.
och här har ni mina tår. häää
.
snygga va!!!??? färgen är planerad till outfiten jag ska ha på mig om 12 dagar. vad kan de va?... ;)

Maryyy

Har vart och solat. Ser jag brunare ut el? häää
och idag är det 12 dagar kvar av min tonårstid. Det firar jag och Klara med att gå och fixa naglarna. LATERRRR!

Mary

Kan man bli trött på frasen:
.
"NICE TO MEET YOU!"
.
????

Maryy

Howdy Cowboys.
.
Dags för frukost efter ett givande träningspass. hehe. Pannkakor och gröt blir det. Ut till poolen och få färg sen :))
peace out

Maryyy IDAG FYLLER DEN HÄR TJEJEN ÅR!!!!

LAURA PACIFICO!
.
eftersom jag såg så fruktansvärt drogad ut på den här bilden så får ni se en bild av skönheten Laura herself! :)
.
.
- Laura kan prata 5 flytande språk. :O:O Italienska, Tyska, Engelska, Spanska och Franska. Håller på att lära henne svenska. Hon har minne som en häst och svenska är ju fett likt tyska så de går med stormsteg framåt.
- Hon är med i vårat cross country och track lag! :)
- Jag och Klara ska strax börja att baka den "svenska" jordgubbstårtan till Laura. Sen ska vi fira ikväll!!! :D:D

FIA - Fredag

Ibland blir jag så glad när jag lyckas med något! Den här gången var det något så litet som att fixa internet som har krånglat. Jag har loggat in på grabbarnas internet downstairs men det fungerade inte så jättebra eftersom det inte var så bra kontakt. Men nu har jag fixat vårt trådlösa och internet fungerar hur bra som helst igen. PERFEKT! Bra jobbat Fia, klapp på axeln :)

Har precis ätit varma mackor till lunch för andra dagen i rad, mumsigt gott! Innan det var jag på gymmet och körde crosstrainer och lite styrka. Gick även förbi bokhandeln och köpte block och pennor, sen hittade jag även ett rosa träningslinne med sdsu ( san diego state university) tryck och ett par rosa mjukisbyxor, underbart fina och självklart köpte jag dom med!

Nu ska jag chilla hemma innan vi har teammeeting, ska bli spännande att se alla nya freshmans och ännu roligare att träffa alla igen, har redan träffat en hel del men inte alla.. I kväll är det welcome back fest hemma hos Missy!


SDSU FOREVER


Maryy

Hej!
.
Igår var jag och Klara på en internationell middag. Där var de en kinestjej som var jättepratglad, och när hon fick veta att vi var från Sverige skrek hon: "SKOL FO FAN". Alltså "skål för fan". Heheh, kul att hon kunde det liksom.
.
Aja, ska skypa med marcus!

FIA - Hoooneeey Im hooome

Just nu - Jag är tillbaka i paradiset, underbara San Diego! Sitter hemma i soffan och svettas som en gris ( kanske för att jag brände mig idag på stranden) eller för att det är superdupervarmt här ;) Vi måste köpa en fläkt som vi kan ha i vardagsrummet annars kommer vi inte att klara dom två kommande veckorna...

Måndag - I måndags åkte både jag och Empan till us & a och resan gick bra, lite drygt med 7 timmars mellanlandning men det fungerade. Missy och Jordan kom och hämtade mig, mina ögon och hela jag var helt slut efter 23 timmars resande. Efter en lång dags resande trodde jag att jag skulle sova länge men nej jag vaknade vid 4 på morgonen och var hur pigg som helst, kul med jetlag!

Tisdag - Jag gick upp vid 10 och sen sprang jag till skolan, träffade Coach B på vägen eftersom hon hjälpte en av dom nya att flytta in. Sen sprang jag vidare, träffade Bre och ruschade in i datasalen där hela fotbollslaget satt och hade möte, KUL! Jag lyckades hitta en annan dator och sen lämnade jag in medicalpapprena till Jess. Efter det sprang jag hem igen. Hjälpte Alma att flytta in till hennes och Jordans nya lägenhet, dom bor bara 10 minuter gångavstånd från oss, superroligt! Senare på kvällen åkte vi och köpte frozen yoghurt, gud vad jag har saknat det, muuums! Sen blev det filmkväll hemma hos dem :)

Onsdag - Fixa med lite scheman och annat pappersarbete i skolan, sen åt vi lunch på salad sensation. Underbart ställe! Man plockar ihop sin egen sallad genom att kryssa i det man vill ha och sen får man se på när dom gör iordning det, supernice ställe! Sen cyklade jag hem och mötte KK som hade kommit hem, vi snackade i flera timmar om allt som har hänt sen sist vi sågs. Michella kom tillbaka med fiskarna. " I got bad news, the fishes lived the whole summer but today when I was cleaning the tank all three of them died, so sorry! But we bought you four new fishes" Haha KK skrattade så mkt så hon fick tårar, och ja skrattade också. Det var en rolig story, fatta att fiskarna som hon hade tagit hand om åt oss under sommaren hade levt fram tills sista dagen då hon storstädade akvariet hahaha... Sen fick jag skjuts till Alma and Jo där vi spelade spel och umgicks.

Torsdag - Åkte till stranden med tjejerna, solade och chillade på stranden och sen bytte vi om och sprang distans längs stranden. Jag brände mig jättemkt på ryggen, även fast jag smörjde in mig, hur? Jag är illröd som en kräfta, haha bränner fortfarande. INTE OK! Efter en heldag på stranden chillar jag i soffan, ska snart hem till tjejerna och chilla lite. Ska betala hyran från deras dator eftersom vårt internet cpar sig hela tiden, måste kolla med Nista om hon kan fixa det när hon kommer tillbaka från Canada. ( Nista är personen vi hyr lägenheten genon, hyresvärd skulle man kunna säga, hon var lagets förra coach innan vi fick nya förra året, hann aldrig ha henne som coach men det var hon som fixade hit mig :)

Btw - I dag kommer Julia och Sebastien sebastien tillbaka, på lördag kommer Chris och då är alla här :) Nu ska jag ta en powernap för jag är helt slut p g a värmen. Varmt och skönt är det, klagar verkligen inte men all värme gör en trött och sen är det säkert jetlagen också.




Såhär såg jag ut min första dag på stranden förra året, jag var lika vit idag fick jag höra... Haha kritvit!


Mary' burr kallt ju

.
Burr, bara 24 grader idag. Bäst att ha jeans på sig. Fast snart är vi upp i najsiga 36 grader igen. 8-)
.

MAryy

Lite hur vi har det. Ursäkta för att de är dizzy.
.
sängarna. Vi har ju dubbelsäng, jag och Klariz. Sen hängde vi våra gardiner i taket. Så på kvällen hänger vi ner dom så blir det som ett "sovrum".
.
'
över sängarna har vi dessa skönheter! ser ni vilka? ;)
.
köket är fruktansvärt stökigt för att diskmaskinen har tagit semester. ugh.
.
och här har vi plugghörnan. eller nått.
.
en lite överblick. :)
.
oj, glömde ta kort på garderober och badrum. Men det har vi också. Bara så ni vet. Var inte oroliga :P

Mary

dagar tills jag inte är tonåring längre. 20 HERE WE GOOO!!! :D

Mary

Dagen Outfit.
.
LOL
.

Mary' kärlek är det finaste jag vet

.
En otroligt passande låt fick jag idag av min käreste. <3
"...A thousand miles between us now 
It causes me to wonder how 
Our love tonight remains so strong 
It makes our risk right all along 
.
The time we spent apart will make our love grow stronger..."

Mary' snart inne i rutinerna...

Tbx från dagens andra träning. STYRKA! Nu ska jag laga middag till Klara. Det blir turkeyfärs med pasta, med mango chutney, chilisås och paprika. Mumsibums.
.
Sen blir det lite accounting plugg. Vi har läxa fick jag veta på facebook precis. :P
.
NEWS:
Ingebrigtsen ska tydligen börja plugga i Texas. Eller han har redan anlänt. Fett random juuee, men kul med skandinavska people. Texas A&M ska han gå på. Där har vi vart och tävlat massor. Skolan är HUGE!
(Henrik Ingebrigtsen är en kille från Norway som springer sjukt bra, slått juniorrekord i sommar å grejer. Vi var på terräng EM tillsamman för nått år sen. Hahha, just ja, jag borde lägga ut bilderna från EM-festen :P )
.

såhär ser jag ut just nu


och jag äter popcorn till förrätt :)

Mary' tiiiiiiisdag

Är i mitt och Klaras rum och har inget att göra. Jo, de har jag väll men inget som är panik. Träffade en kille som undrade var jag var ifrån "you have an accent"... När jag sa Sverige sken han upp och börja prata om Ingmar Bergman. Sen sa han att hans favorit film var från Sverige vid namn; "As it is in heaven". Ja ba: vafan är de för film men sen kom jag på att han prata om "Så som i himmelen" Ååhh, supersött att har den som favoritfilm. Men ännu coolare att han förknippar just det med Swe och inte tråkiga IKEA. :P
.
Dagen oooouutfit:
och lilla vovvis tar en nap i dubbelsängen. sötis.

Maryy

Hej,
sitter i bibblan. Forsta gangen som en sophomore (alltsa en: andra arare). Ar inte lika haj pa amerikanska tangentbord langre. Ni vet, utan vara svenska bokstavero ch fragetecknet (?) och utropstecknet (!) pa helt andra stallen. Sitter i bibblis for det ar 40 grader sa tanker inte hanga dar iaf. oohhaaaaaa. later.

aaa, datorn vill inte lagga upp bilder. muppt.

Mary

Idag på morgonträningen så hade vi första intervallpasset med alla de nya tjejerna. Vi har ju 8 nya tjejer i laget. Iaf, en av dom är hyffsat bra (förutom Natta och Lovisa då som äger! men de gjorde inte intervaller idag). Iaf, hon den hyffsat bra tjejen, sprang med mig och Klara. Vi hade 3x8min med 2min joggvila. De första två chillade vi men på den sista vilan joggade den nya tjejen iväg snabbare än oss och startade med en lucka på typ 50 m. Man gör inte så, man väntar på varandra mellan intervallerna. Oskriven regel. Så jag och Klara tände till och sa att nu ska vi ta den lilla plutt freshmen tjejen. Så efter 2 min var vi ikapp henne och ökade då farten så hon inte kunde hänga med. Klart jag och Klara flåsade som åsnor men det var det värt! häää. Hon kom fram till oss efter passet och sa att hon hade fått ont i magen. Sen gick hon till Coach Casey och sa att hon hade ont i foten. DET är irriterande. Visst fine om man inte pallar farten. Men man går inte och gnäller på första passet. Vadå? Ska hon göra det efter varje intervallpass nu eller? För hon kommer inte hänga med oss. Egentligen gillar jag inte att "tävla" på träningar, men "plötsligt händer det".
.
hehe, shit vad elak jag låter. Men blev fett irriterad iaf. Annars är tjejen hur gullig som helst så... :)
.
Jag tror att anledningen till att hon gnäller sådär är att hon måste visa sin bästa sida VARJE träningspass nu. Varför? Jo, för att vi får bara ta med 7-8 tjejer (oftast 7) till alla cross country tävlingar förutom de två första. Och vi är 7 skandinaviska tjejer i laget och vi är typ säkra på de platserna. :) Men det ska bli en fett spännande säsong!!!!!! :D
.
Strax till skolan och ha kinesiska. så... (hejdå) 再见 Zàijiàn
.
några bilder när vi var i Florida i våras :)

Mary' jamen älska biblar "första skoldagen som sophomore"

Ännu en sån där dag när jag inte har hunnit sitta på min rumpa mer än 10 min typ. MÅSTE sova nu. Klara är ute och ska träffa någon som ska ha med sig hennes väskor från flyget. Hon fick inte med sig dom direkt. Iaf, ni är säkert GRYMT nyfikna på hur denna dag såg ut...
.
6.10 går jag upp, fyller vattenflaskan och traskar till träningen. Vi börjar med abs (bålstyrka) innan vi tar vanen till sjön och springer 40 min. Jag haffar Kathleen under dessa minuter och vi delar våra sommarminnen. Inget lämnas utanför, allt ska ut.
9.00 tillbaka på skolan och rusar runt för att hinna till min första klass kl9.30
9.30 Accounting... typ bokföring. Intressant. Hittade en kompis.
11.00 Kinesiska. Nu ska mina kunskapar återupplevas från gymnasietiden. Kommer ha detta språk varje dag. Så när ni ser mig till vintern ska jag prata flytande
12.00 Piano. Jamenvisst är det amazing att det finns en klass där man ska lära sig spela piano. berättar mer om den sen.
13.00 Engelska. min sista engelska klass :(( vi är bara 9 pers i klassen. Fett najs. Träffade en ny kille på skolan där från Belrose (ööhh, vitryssland?? el vad är de för land). Trevlig prick. Basketspelare.
14.00 Statistic lab. vet inte riktigt vad det går ut på men den var inställd för vi har inte haft nån klass ännu.
.
sen hämta ut alla böcker, fixa med papper, hämta almanacka, sortera kläder etc. Tills kl var 5.30 och vi drog till athlet middagen, middag för alla som håller på med en idrott på skolan. Hyffsat najs. Hittade en ny skandinaviskt prick på skolan. En dansk kille, simmare. Hette typ gjööhör kanske.
Efter det rusade jag och Klara till bussen för att åka och shoppa mat. Det roade vi oss med till klockan nio då Jennie hämtade upp oss + all mat i hennes bil. FETT NAJS. Nu ska vi då sova.... upp 6.10 imån så :)
.
Natti <3
.
"min weirda pose med clementinen"
"min sexiga pose"
.
nu kom klara med sina väskor... :))

Mary

Kolla vilka två myspysar jag ska sova med :D <3
.
Vovvis och Klara

Maryyy

Idag har varit dagen med stort V (väntan). Vi var 5 timmar i athletic department för att fixa med papper, kolla blodtryck, skador, leder, muskler, försäkringar, underskrifter, kontaktpersoner, ja allt. dessutom skulle alla sporter dit samtidigt typ så de var JÄDRANS MKT FOLK! Men många kuliga möten med folk man inte sett sen i våras :);)
.
Iaf, när de var över kröp jag hem i 41 graders värmen och smsade nu desperat hela min kontaktlista efter någon som kunde köra mig och Klara till vårat förråd för att hämta alla våra saker. Vi hade liksom noll grejer i vårt rum, inget att sova på, inget att torka sig med, inget att laga mat på och inget att äta maten som vi inte kunde laga på. Tillslut tog jag min var mitt sista kort en ny tjej i laget som hade bil. Och hon nappa direkt. So off we go, jag Klara och tjejen vi har glömt namnet på.
Under sker på storageroomet och alla grejer får plats i hennes bil/van. Vi sitter i fosterställning på vägen hem och lastar av allt, nu typ i 43 grader. Svetten rinner "något".
.
Jag och Klara ägnar kvällen åt att packa upp hela tjottarattet. UUUGGHH OCH STÖÖÖN! Nu är det klart, rummet ser fantastiskt ut och jag ser ut såhär...
...
vi ska upp klockan sex imorgon för att träna (jag har redan på mig träningskläder, fett redo;)) . NU BÖRJAR VARDAGEN!!! bye bye chillet.

Mary

JAG OCH KLARA HAR FÅTT VÅRAT RUM!!!! vi har gjort dubbelsäng och har redan två stamgäster som heter Lovisa och Nathalie som bor en trappa ner ;)
.
sexyyyy

Maryy

NYA KLACKSKOR!!!! läs: födelsedagspresent. Det är ju 17 dagar tills jag fyller år :D:D:D
.
.
till höger ser ni the foot a la lovisa
.
oh la la! <3

Maryy

Klara är här. Sverige är samlade! :D :D :D :D :D :D :D
.

Mary i ett nötskal

Första dagen vi var här så skulle jag duscha. När jag var klar med det så skulle jag stänga av duschen och då drog jag den åt fel håll så den FASTNADE PÅ DET VARMASTE!!!! Vi, med våra spinkevink löpararmar, försökte stänga av den men icke. Tillslut kom vaktmästaren när hela lägenheten var full av ånga. Pinsamt.
.
bada bada bada

Maryy' nu ska vi kvällsvaka tills klara kommer!!!!! party

Badat och solat hela dagen, och stökat ner Natta och Lovisas rum så de får dampet hää hää.
.

Maryy' nu ska vi kvällsvaka tills klara kommer!!!!! party

Badat och solat hela dagen, och stökat ner Natta och Lovisas rum så de får dampet hää hää.
.

Maryy' fett snygga ;)


Maryy

Tjosan!!!
.
Precis vaknat och NUUUU startar Marcus sitt 1500m lopp på SM i Falun. Jag och Natta håller tummarna och Lovisa pratar med sin b-friend Jeppe på skype :))
.
Igår spelade vi lite UNO och när Lovisa sa "uno" med ett kort kvar frågade Natta:
-Vad betyder det?
.
och sen när de äntligen gick bra för Natta en omgång slapp de ur henne:
-Shit, jag har både tur i spel och i kärlek
.
hehehehe. Lovisa och Natta är världens flummigaste och när Klara ansluter sig till oss ikväll är vi fullbordade ;)
.
Klara innan ett lopp för länge sen. OM TYP 13 TIMMAR ÄR HON HÄÄÄÄR!!!!!

Maryy

Idag har vi fixat med tusen saker. Jag har typ inget jetlag. Är fett med skönt ju. Imorgon ska vi fixa med ett par tusen saker till. Och dagen efter. OCH dagen efter det. Sen börjar skolan på måndag och man slussas in i rutinerna. FINALLY! :)
.
Lovisa och Natta diskar och jag bloggar. hähä

Mary

När jag sa hejdå på flygplatsen tidigt på onsdag morgonen sa pappa:
- Ja, tänk nästa gång vi ser dig är du 21 år.
- Ehh, jag fyller 20 pappa.
.
men 21 skulle ju iof vara fett med bra ;)
.
välkomnandet när jag kom hem i sommras... <3<3<3

Mary

Framme i Dallas!!! varmt som satan! sover i nattas och lovisas rum. hä hä. får mitt på lördag. nu ska vi äta middag, jag är lite jetlagad och övertrött och överspeedad. MEN DET ÄR FETT NAJS ATT VARA TILLBAKA PÅ SMUUUUUU!!!!!
.
hörs. puss

maryy' lite kul att läsa när jag sitter på planet imorgon

Du heter: Mary Alenbratt
Smeknamn: brukar mest gå under Mary

Låt som när du är ledsen sörjer till: "Another Lonely Day" med Ben Harper

Beroende av: Förändringar

Vad tror folk om dig? att jag alltid är glad

Stämmer det? Japp, alltid glad ;)

Vad får du oftast komplimanger för? Mitt lockiga hår, mitt namn och mina ben.

Hur imponerar man på dig? Får mig att skratta
Brukar du skratta för dig själv? Alltid

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "hejsan, jag vaknade lite sent. Jag ska bara duscha sen kan vi ses?"

Var bor du? Mest i Dallas men hemstad är Bohus utanför Göteborg, sen en del hos mac också i stockholm.

Trivs du där? Japp,

Hur svarar du i mobilen? Mary på luren/Hi, it's Mary.

Vem ringde du senast? Herr Edman

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att jag skulle flyga försiktigt
Antal timmar sömn inatt: 9

Sov du ensam: Ja :(

Brukar du komma i tid: Beror på hur viktigt det är. Eller hur nervös jag är

Hur känner du dig nu: Lite nervös om jag har glömt något men samtidigt astaggad för att åka tillbaka till Dallas.

 

Vanligaste färg på dina kläder: Allt utom svart

Vad tycker du om fötter: Sådär.

Vad saknar du: Marcus :((

Hade du en bra kväll igår: Jadå

Favorit dryck på morgonen: Swe: Proviva Mango // USA: hemmagjord smootie
När brukar du oftast gå och lägga dig: Mellan elva och ett

Är du blyg? Ibland
Sysslar du med någon idrott: Löpning för hela slanten 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Japp

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ha sex!

Är du nöjd med ditt liv: Ohja!

Är du bortskämd: Beroro på vem man jämför med, lite kanske :P 
Vad gör du i morgon: Sitter på ett plan hela dagen. 14 timmar totalt.

Vad är det värsta du vet? Svek

Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har underbara vänner!!! Älskar dom alla!!!

Vad är det finaste du fått? Kärlek.
En speciell dag du minns: När jag föddes.. hähä.

Du samlar på: Smyckesdockor. Ni vet sånna med krokar man kan hänga halsband och grejer på.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Lollo
När grät du senast: När jag läste ut boken "räcker det om jag älskar dig" iförrgår

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Resa resa resa

Vill du gifta dig: Yes
Vill du ha barn: Yes, typ två och ett halvt skulle vara perfa.

Är du musikalisk? Nej, men tror att jag är det.

Vad dricker du helst när du är törstig: VATTEN!

Bor dina föräldrar tillsammans: Japp

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja

Biter du på naglarna: Usch nej!


Maryy

Pappa väger ena väskan.
.

Maryyy

.
38 grader varje dag. Ganska najs. Är trött på att frysa.
.
Packat CHECK
Intervju med Lovisa för tidningen CHECK
träna CHECK
träffa Lollo CHECK
träffa syskonbarn CHECK
väga väskor CHECK (22 kilo och 20 kilo)
ringa alla och säga hejdå CHECK
.
nu ska jag springa runt och skaffa resfeber innan jag går och lägger mig tidigt. ska vara på flygplatsen 5 imorgon PÅ MORGONEN!!!!!!! :O kill me. Lovisas flyg går 45 innan mig så vi lär träffas där :))
.

Maryy

Sista dagen i Sverige. Har precis tränat och ska nu återuppta min packning... Ska hinna träffa Lollo också! Senare även Lovisa och en journalist, vi ska göra ett reportage om lite grejer. Typ tex; klubbyte, USA/SMU, JSM m.m.
.
puss
som de står utanför IKEA i USA :P

Mary' 2 nätter kvar i swe

Tjaaoo,
.
ska krypa till kojs strax. Mitt golv är täckt med saker som jag ska ha med mig till "andra sidan" och jag har listor överallt med mer saker som ska med som jag ABSOLUT inte får glömma. En grej som jag ska ha med mig som jag inte hade med mig på förra resan till "andra sidan" är... VÅR KOKBOK. Ja, alltså... inte vår egen-gjorda kokbok utan den ni vet som heter så.
.

försökte hitta en bra bild, men de ville sig inte. However, den kommer behövas när jag och Klara utvecklar våra matlagningskunskaper. häähä

.

Imorgon ska jag bara äta leverpastej och svenskt lösgodis hela dagen. Snyft, kommer sakna de så mycket!!!!!!!!

.

'

MUMS MED LEVERPASTEJ!

.

Imorgon ska jag träffa dom här två skruttarna....


Kalle och...


Elin!!!!

.

snygga kläder från usa dom har på sig va? ;)

.

nattiiii


Mary

Nu har jag två pass???????!!!!!!??????!!!!??? :S
.
kikar fram lite, hähä

MAry

tjo,
.
jobbat på pappas jobb. Klar nu och ska ta spårvagnen över bron och äta lunch med moster och mamma. Mysigt va? :)
.
sen måste jag hem och packa :O
dagen outfit, dock suddig.
kavaj: h&m (20 års present)
linne: gap
bralls: Zara
skor (som ni inte ser, hähä): vagabond
diadem (inte heller synbart): fia och emmy gaderob :P
.

Mary' hemma i bohus på skolvägen igen...

Springa 800m idag var väll inte det skönaste loppet i min karriär. Kom 6:a, precis på poängplats. Men som nån sa;"det är ju som att jag skulle springa en track tävling mitt i november". För så är de ju, jag är mitt inne i uppbyggnadsperioden och kroppen är inte inställd på att maxa på trackbanan. Skönt att jsm är över nu iaf, men jag är faktiskt nöjd med det jag har gjort. :))
.
Idag sa jag hejdå till massa folk, bland annat Marcus. Ses ju inte på 4 månader nu ju. EXAKT. :( Vi pratar 120 nätter, ganska mycket faktiskt. Men vi har ju klarat det innan. Vi har lärt oss av misstag och vet var och när det kan knaka. Allt handlar i stort sett att ha något att se fram emot; en plan, framtid, något man längtar efter. Fixar man det och att man litar på varandra kan man klara allt. :) Simplare än så blir det inte.
.
3 nätter kvar i Sverige. På onsdag åker jag till varmare klimat!
.
puss.

Mary' blä och prutt

Ligger här i hotellsängen och chillar. Sprang 1500m finalen tidigare idag. Hälften av fältet hade knappt tävlat eller inte tävlat alls innan JSM så utgångsläget var väldigt ovisst. Även för mig. Jag rullade på bra och låg 5:a med 300 m kvar. Vid 200 m sprang jag om Linn och Sara som låg framför sen var det x antal meter upp till Lena och Lisa. Men jag var stark sista biten och tryckte på och närmade mig Lena. Men med 1 m kvar till mål, alltså efter 1499 m sprungna svishade de förbi något blått bredvid mig när jag tog foten över mållinjen. En tjej från Spårvägen (Elina Johansson). Och precis DÄR (!!) försvann min bronsmedalj. Var "måttligt" arg och besviken efteråt. Dels för att jag inte hade koll bakåt och hade kunnat springa snabbare in över mål och då fått stå på pallen. Och dels för att jag HELT ENKELT INTE TOG MEDALJ! jaja, inget man kan ligga och slå i marken för hur länge som helst. Jag prickade av mig på 800m istället och nu får vi se om de blir försök vid åtta tiden idag. Annars final imån.
.
jag i sängen. he he he

Mary- jsm Karlstad

Om två timma springer jag 1500 m final. OOOAAHHHH. är supernervös nu. det kan gå hur som helst! skriver mer sen, senare. pusss
.
dom här två bygger på min nervöshet!

Mary

Tjosan!
.
Suttit på hotellet nu ett tag och spelat kort med grabbsen. :) Ska strax dra till arenan här i Karlstad, springa lite, kolla lite, prata lite, äta lite. hörs sen puuuuuussssssssssssssss
.
jag och mac på L-W :)

FIA - Shake it

Kom precis hem från sthlm där vi har varit på spelning... Calle Real, ett jättebra salsaband, spelade på scenen som ung 08 har byggt upp på Gustav Adolfs torg, det var riktigt nice! Det var massa folk i publiken som dansade och jag blev uppbjuden att dansa två gånger, jag kan verkligen inte stegen men försökte hänga med så gott det gick :) Det var en riktigt lyckad spelning och det var himlans roligt att träffa Natta igen, som jag inte har hunnit med att träffa så mycket den här sommaren eftersom hon har spenderat mesta tiden utav sommaren i spanien med sin pojkvän, olala! Dom är så söta tillsammans :)

I dag var det egentligen meningen att jag och Emmy skulle åka till farmor och Göte i stugan, men bilen pajade imorse så den är inne på lagning, väldigt tråkigt! Jag hade sett fram emot några lugna dagar i stugan... Istället åkte jag och Emmy ner på stan och klippte oss och fixade nya pass! Sen åkte vi hem och lagade köttfärspaj, den blev väldigt lyckad!

Den här sommaren har gått alldeles för fort, snart åker jag tillbaka och det känns lite jobbigt faktiskt att lämna alla här hemma :(  Men det har varit en toppenbra sommar, massa roligheter och än är den inte slut, två veckor kvar och sen åker jag tillbaka till undebara San Diego, oh yeeaaah!

Såg btw att det är många bra artister som kommer att spela i kungsträdgården på lördag! Kanske blir att man åker dit och lyssnar lite :)


Maary

Är nu i Karlstad. Väldigt najs stad. Känns som jag är här minst en gång varje sommar. he he he. Klabbizz var här nyss och sa haj. Vi ska äta frukost med han och hans roomie imorgon. GODNATT!
.

Maryy

Såhär ser vi ut just nu. Håller på att skriva ut massa papper på kontoret. :PP
.

Maryy

Hejsan hoppsan.
.
Äntligen klar med min studiemedel ansökan till csn. Himla krångel med massa papper. Men jag hade snixet inne sen förra året. Har även skickat guide till Lovisa (som btw är på ambassade just nu) om hur hon ska göra det. :)
.
I förrgår var jag hare på 3000 m. Det gick fint, tycker jag iaf :) Höll tiderna jag skulle ha iaf. Kul att vara hare faktiskt. Funderar på att lägga om karriären till hare. Vad sägs? Träffade även massa gulliga och roliga friidrottare på Göteborgs GP, folk man inte sett på ett år liksom. Marcus var också hare där. Kanske borde bilda ett har par? heheh hehehe
.
Marcus klubb Hässelby bodde på scandic i Göteborg så jag fick också bo där med Marcus. Snällt av dom ju och mysigt för oss. :D
.
Idag ska vi åka upp till KARLSTAD FÖR JUNIOR SM!!!!!! wiihoo.
.
pusshej
.
Kolla in våra nöjda leenden!!! ;)
SNYGGA!

FIA - Dumpa honom!

Sjukt bra film!
Förstår inte varför jag inte har sett den tidigare!


Klockren! Så som jag brukar säga..


Mary' HEMMMAAAAAAA

Ughhaa, jag är hemma igen. (västkusten). Jag ska till tandläkaren imorgon sådär vid nio tiden. Hallelujha, hoppas jag inte har några hål.
.
Imorgon är det Göteborgs-GP och jag ska vara hare på 3000m. Spännande som tusan!!! Kommer tyvärr inte vara med på television eftersom jag springer innan de börjar sända på tv. ajsbajs.
.
puuussssssssssss
hehe, jag och mac för nån månad sen typ :) (jädrans vad långt hår killen hade)

Mary

Hejsannnn!!!
.
Igår drog vi till Kungshallen och åt lunch. Där var också Emil och Gleimar som skulle åka och tävla på DN-galan Youth. Sen kom Klabbis och några andra dit med :)) Efter det drog jag, Marcus och Thomas till Långholmsparken där vi skulle se på LARS WINNERBÄCK! :))
.
Han började spela vid 21 men vi var där vid 18, för att kolla på andra artister. Regnet öste ner och var snart uppe till knäna. Då drog vi hem till Marcus och utrustade oss för tsunami och drog sen tillbaka till Långholmen. Mötte upp Johanna Olsson på vägen också. L-W var fantastiskt fint och vi hade de galet mysigt där i leråkern. :)) Det var Marcus "välkommen hem present till mig".
.
I eftermiddag ska jag träffa mina älsklingar EMMY OCH FIAAAA :D:D:D:D::D:D:D:D:D:D::D
.
<3

FIA - Model for a day with Pam







En väldigt rolig födelsedagspresent från Pamela, thanks honey :)


FIA - Fiemma återträff

Fiemma var tillsammans och firade midsommar ihop, men sen har vi inte setts sen dess.. I dag ska vi träffas i stan och fika och skvallra om allt mellan himmel och jord. Finns massa att berätta och ta igen!!! Det kommer bli superduperroligt! Fiemma är bäst tillsammans <3

Nu ska vi äta lite frukost sen kommer Johan och hämtar upp oss för vi ska köra distans i regnet...


Party party


FIA - LONDON

Home sweet home!

London var superdupergreat!

Gårdagen med tjejerna var underbart rolig!

I dag sov jag till tolv haha, välbehövliga timmar!

Bilder säger mer än tusen ord, så här kommer några!










Finns många många mer, dyker säkert upp här på bloggen...


Mary' dn galan över :(

Heeeyy.
.
Nu har jag klarat av att vara hare för första gången i mitt liv. Var hare på 800 m på förtävlingarna på DN-galan och drog i 400 m på 61. (29 efter 200). Det var grymt kul att vara hare och superskönt att känna på friidrottsbanorna igen. Grymt sugen på att tävla nu ;)
.
Kul att träffa friidrottsfolket också, :P Speciellt Sanna!!! som just nu sitter på planet till NewYork där hon ska mellanlanda några dagar innan hon drar till sin skola i Arkansas. Bara 5h från min skola. :OO
.
Jag och Marcus och hans pappa var både på för och efterfesten för DN-galan, för Kajsa Bergqvist jobbar ju nu med (sen hon la av med höjd) att importera vin och de säljer hon bland annat till Marcus Pappa. Därför hade hon fixat biljetter till oss. Heheh, hon kom ihåg mig från när vi träffades på SMU med. Iaf, grymt god mat var de där och en hel del stjärnor såklart. Jag fick rollen som fotograf till Marcus som ville ha kort tillsammans med alla :P
.
coolast var ju när GAY vann mot BOLT. Alla trodde ju Bolt skulle vinna lätt. Ingen tänkte ju ens på stackars Gay.

Maryy' dags för DN-galan!!!!!

hehehe, jag heter visst Malin Alenbratt idag. Precis som min lilla kusin gör! ;)
Och idag ska jag inviga min nya tävlingsdräkt. Den är grön. Gissa klubb.:)
.
jag ska vara hare på förtävlingen :) sen ska vi stanna kvar och kolla på THE REAL STARS!!!! :)

Mary' BIBEL. BEWARE!

Godemorgon!
.
Marcus sover såklart och jag är vaken. Som det alltid är. Det tråkigaste jag vet är att sova, så när jag vaknar går jag upp bums. Finns MILJONERS MILJARDERS roligare saker att göra än att sova. Dessutom, sova kan man göra när man dör. Jaja, nog pratat om det.
.
Igår träffade jag Klara några timmar direkt när jag kom till Sthlm. Vi satt och fikade gööörlänge och fixade med våran hemliga sak till Lovisa. Nu är de bara slutklämmen kvar innan hon får den på JSM. :))
.
Sen rusade jag hem till Marcus, men han var inte hemma utan var och "fönstershoppade". Hade som tur var dörren olåst så jag kom in ändå och kunde äta prickekorvmackor.
.
När han äntligen kom drog vi iväg på bio. El vi sprang. Bion började 17.30 och vi gick från Marcus 17.29. Sen stod vi i kö och greja. JAG TRÄFFADE MAJZAN (Maria Söderström->en tjej som gick på löp förut, världens gulligaste och som jag inte sett på år!!!) så vi stod där och prata innan vi tillslut kom in på bion 17.50 då reklamen var slut och bion började. Jädrans tajmning. Vi såg "Knight and Day" och jag måste bara säga hur mycket jag älskar Cameron Diaz! Sjukt bra film iaf.
.
Sen ville Marcus fönstershoppa på herravdelningen på Åhléns. Så vi drog dit och var där typ en timma. Jag somnade nästan i en fåtölj innan han var klar. :P
.
Därefter drog vi hem och åt fiskgryta. Sen godnattisss.
.
Nu ska jag kolla på mitt favoritprogram Lyxfällan och sen hoppa i Marcus säng. He he he he.
.
Mjölk från västkusten är den bästa mjölken (eftersom de smakar så olika).
.
Hur tänkte jag med den är posen? :S
.

Mary

Dags att sova! Godnattisssss....
.
.

Mary'' OM ATT PLUGGA OCH SPRINGA I USA

- DEL 1: Vad är SMU?
.
Det enda jag har pratat om den här sommaren, känns det som, är USA. USA hit och USA dit. Men oftast har folk fått hela college + löpning grejen helt om bakfoten och man får förklara gång på gång hur allt hänger ihop. Därför ska jag här och nu knäcka den första myten om college i USA.
.
MYT 1: "college livet i USA är inte som det är på film" WRONG!!! Det är exakt som det är på film. Alla är helt galna och festar 6 dar i veckan. Det dör en elev varannan månad av alkoholförgiftning. Det är grupperingar, sororities/Fraternities (systerskap och brödraskap, typ) där de nya får städa hela husen och passa upp på de äldre. Det finns klubbar där man delar alla möjliga intressent som tex: "gångertabellen". Alla går på amerikanska fotboll matcherna och de bästa i laget vet hela skolan vilka dom är. Rykten sprid snabbare än vinden och man sitter upp till 6 på morgonen och pluggar hög på koffein. Tjejer försöker hålla sin oskuld tills de gifter sig men bara 5% klarar det. Något mer ni har sett på collegefilmer? Ja då är de sant.
.
Över till mitt college nu. Jag går på SMU som står för Southern Methodist University. Det ligger i Dallas och byggdes 1911. Nr 1 på kartan är de första huset som byggdes på campus. SMU är en privatskola med ca 10 000 elever. Låter det mycket? Ganska lite om man jämför med skolor som har 25 000 elever. Som en hel stad. Eftersom SMU är en privatskola lever de på donationer, 2009 fick de 1,035 billion dollar. :O
Karta över campus. Förra året bodde jag i nr63 på kartan. Nu flyttar jag till nr26.
.
Är alla atleter på din skola?
Det som många också får om bakfoten är att alla på skolan är löpare eller att alla håller på med en sport. Nej, nej, så är det verkligen inte. På skolan finns det massa olika idrottslag som tävlar för skolan. Man tränar efter eller innan skolan och pluggar/läser lika mycket som de elever som inte håller på med någon sport. De idrottslag SMU har är bland annat: track&field (friidrott), cross country (terräng), simning, amerikansk fotboll, volleyboll, fotboll, basket, hästhoppning, golf. Nr60 på kartan är vår amerikanska fotbolls arena som sväljer 32 000 åskådare. Nr55 på kartan är våran friidrottsarena.
.
Nu har ni fått lite information att ta in.
.
När amerikanska fotbollslaget åker iväg på matcher så tar de med en helt lastbil med grejer och utrustning de behöver.

Mary

Nu har jag och alla andra här i första klass precis ätit frukost. Supergod med bland annat varma bröd :)
.
.
haha, vilken awkward bild :P

Mary

Godmorgon!!
.
Precis satt mig på tåget mot STHLM/MARCUS/KLARA/DN-GALAN/LARS WINNERBÄCK/MIA/SANNA. Är tbx i Göteborg på måndag :) Sitter här i första klass eftersom dom har halva priset på de på sommaren (najs), dessutom får man gratis internett så nu jädrar ska jag blogga som aldrig förr. :P
.
Kan börja med lite kläder från H&M som snart trillar ner i brevlådan. Så kallas 20 års present, eftersom den dagen närmar sig med stormsteg.
.
.
Kavajen är de på näst sista bilden. :)

Maryy

Marcus har skaffat ny mobil med internett. Man kan göra allt på den utom att använda SKYPE!!!! Vilken B-telefon. PÅ Iphone funkar de ju... GOOO AAAPPLLEEE!!!! ;D
B B B B B

Mary

Fint halsband jag köpte i Grekland va? :)
.
hehe, å just de. korkskruven i håret är ganska cool också :P

Mary

Hitta den här när jag städa igår. Vet inte hur man tar bort spegel effekten :P men men...
.
för folk som har svårt att läsa spegelvänt--> "ELEVERNA STRIPPAR PÅ SKOLANS SHOW I AULAN -REKTORN SER PÅ".
Det var NT-showen de mena (en show som naturare och teknikare gör varje gång och driver om massa saker). Efter att de kom ut i tidningen så blev NT-showen SJUKT TRIST! Tur att jag hann se den sista bra showen när jag gick i ettan :P

Maryy

HAR STÖRD TRÄNINGSVÄRK I BAKSIDOR OCH VADER. KAN INTE GÅ NER FÖR TRAPPOR!!! ugh
.
idol bild med Kajsa när hon var och hälsade på sin gamla skola SMU i Dallas (japp, samma skola som jag går på:P)

Mary'' 2 veckor kvar till DÄÄLLLÄÄÄSSS

Hellu.
.
Precis kommit hem från en avskedsmiddag hos Lovisa Lindh, för Lovisa Lindh. Fast för mig är det inget avsked utan ett 'goddag' eftersom hon ska åka till samma skola som mig i USA. Fick även träffa hennes omtalade pojkvän Jesper som jag träffade för 3 år sen sist när Kongahälla AIK var på träningsläger i Spanien 2007, då han var med. Lovisa var också med men tydligen så kommer hon inte ens ihåg att han var med där. hehehe :P
Middagen var iaf supertrevlig med glada, trevliga människor. JUST JA, fick träffa den fantastiska KRISTIN FRANKE BJÖRKMAN (swe bästa tresteghoppare) också. Hon pryder min facebook sida varje gång jag loggar in där och nu fick jag äntligen lära känna henne på riktigt. Vilken pang tjej! :D
.
Fick även höra en massa friidrotts skvaller. Ohja, friidrottsvärlden är inte stor i Sweden kan jag lova. :P
.
Sova?
.
svett el saltvatten på de rosa linnet? :S
.
:P

MARy..så förbaskat kul att åka fyrhjuling

Såhär snygg var jag i Grekland när vi tuffade runt. Marcus gav mig en blomma, för att piffa upp min outfit. Som för övrigt ser ut att endast bestå av en ryggsäck... då är frågan: åkte jag fyrhjuling naken?
.
.

Mary

Nu är jag hemma från London och nu åker Emmy och Fia dit. Vi byter av varandra :P:P å nu får jag hålla ställningarna på bloggen :)
.
Nu är det bestämt att jag ska vara hare på både DN-galan (förtävlingar) och på GP-galan i Göteborg. Sen springer jag JSM i Karlstad. Efter det är min utomhussäsong i Sweden klar. Tycker de låter som en bra plan, jag.
hare= håller/bestämmer farten drygt hälften av loppet. Så de andra i loppet får en behaglig resa där bakom.
.
Frukost nu. pusshej.
.
där kramade jag en tjej som då ännu inte var 21, men nu är hon;)

FIA - Som numera är 21 år

TACK FÖR ALLA FINA GRATULATIONER PÅ FACEBOOK OCH SMS!!!

Det blev utgång i fredags och igår kväll, väldigt lyckade utgångar! I fredags var det med tjejerna och Viktor som också fyllde år den 31a och igår åkte jag och mötte C på Flamman.  Igår var familjen och käkade tapas i sthlm, det var supergott och väldigt lyckad födelsedagsmiddag :)

Nu är jag helt slut efter en helg med massa roligt men med alldeles för lite sömn... Ska snart iväg och träna med Empan, sen packa inför London. Londonbaby here we come! Åker med familjen från måndag till fredag :) Så jäkla nice! PEACE OUT!


I fredags efter jobbet åkte jag och Pamela till the studio och här är ett av resultaten


height="0" alt="" />