Emmy ;D

Snart är 2007 över och ett nytt år innebär nya möjligheter.
(Kopierat från
msn)

*Bryt dina rutiner
Ta en ny väg till jobbet, stäng av TV:n och läs i stället, titta upp mot taken i stället för rakt fram när du är ute på nästa stadspromenad eller ändra dina arbetsrutiner. Hjärnan får träning och blir mer kreativ av en förändring då och då.

*Upptäck en ny dans
Boka danskursen du varit sugen på så länge, till exempel afrikansk dans eller salsa. Du kan även helt enkelt sätta på favoritmusiken och släppa loss i vardagsrummet. Ger välmående till både kropp och själ.
*Bestig ett berg
Att klättra eller vandra upp på ett berg kan bli en meditativ upplevelse och sällan har du ett mål som är så konkret. Har du småbarn kan det räcka med att gå upp på en kulle nära dig med en fikakorg.
*Släktforska
Att släktforska är en utomordentlig ursäkt för att besöka släktingar över hela Sverige och i världen. Passa på att teckna ned olika historier och du får kanske stoff för din egen släktkrönika.
*Var våghalsig
Finns det något du egentligen inte törs men innerst inne vill? Gå över gränsen och du får kanske uppleva en riktig kick. Det kan handla om att hoppa fallskärm, ta itu med ett svårt samtal, söka ditt drömjobb eller ta på dig hatt när du går på stan.

*Kompiscoacha
Kom överens med en god vän att ni ska bli varandras coacher under året. Hämta först in kunskaper om coaching och sätt därefter upp mål som ni ska hjälpa varandra att nå. Samtidigt lär ni känna varandra på ett nytt sätt. Du kan också lära dig att coacha dig själv.

*Medveten närvaro
Se det lilla i tillvaron och hur stort det blir när du stannar till i nuet. Att betrakta bubblorna i disken, välbehaget när du eller någon annan rör vid din hand, eller att dricka en kopp te med alla sinnen är vilsamt och laddar batterierna.

*Skaffa mer tid
Alldeles för många av oss stressar, ofta för att vi tagit på oss mer än vi realistiskt sett hinner med men också för att vi surfar eller ser på TV i onödan. Fundera över om du kan välja bort några "medietimmar", arbeta mer effektivt eller delegera för att få mer tid till andra viktiga saker, till exempel dina relationer.
*Spontanprata
Dagen blir ljusare och gladare med fler samtal vid busstationer, i postkön eller där du nu råkar befinna dig. Passa på när du får ögonkontakt. Om du i vanliga fall inte spontanpratar kanske 2007 blir året när du börjar!
*Utmana könsrollerna
Handen på hjärtat, är du fast i könsrollerna när det gäller vad du kan och får göra? Fundera över om det är något du vill pröva på från en annan könsroll. Visa känslor, prata myndigt under mötet, skruva isär en dator eller sy. Man lär sig av att pröva på.
*Bli volontär
Om du vill vara med och skapa mening för och med andra människor kan du söka som volontär. Du kan söka uppdrag och registrera dig på www.volontarbyran.org.
*Tänk positivt
Alla kan lära sig tänka mer positivt och bli gladare - enligt Martin Seligman som är professor i positiv psykologi kan alla träna sig till att bli 15-20 procent lyckligare. Du kan till exempel börja med att göra din egen glädjeprofil.
*Börja en ny festtradition
Utnämn en dag till din årliga fest då du bjuder alla du känner eller vill lära känna på fika, buffé, chokladprovning eller knytkalas.
*Plantera
Att plantera och se en planta växa upp ger inte bara livskraft utan motverkar också koldioxidutsläppen, om än i liten skala. Du bestämmer själv om du vill plantera en äppelkärna i en kruka jord, om du vill skapa en djungel på balkongen, påta i trädgården eller kanske ge en gåva till tio träd i Afrika.
*Lär dig något nytt
Det finns numera kurser i allt ifrån akvarellmålning till överlevnad. Du kan också starta din egen studiecirkel genom exempelvis http://www.sv.se/ - Studieförbundet vuxenskolan, nära dig eller på distans med hjälp av datorn.
*Meditera
Om du inte har provat meditation tidigare, gör det år 2008. Det kan vara knepigt att släppa tankarna, så pröva en metod som passar din personlighet, till exempel andas lugnt med slutna ögon och tänka dig genom varje kroppsdel, eller tända ett ljus som du kan fokusera på.

*Turist för en dag
Bestäm dig för att vara turist en dag, på hemmaplan. Det spelar ingen roll om du bor i Bjurådalen eller Stockholm - i dag ska du upptäcka allt spännande som bara råkar finnas nära dig.
*Tala med dig själv
Nej, vi menar inte med mobil och handsfree. När pratade du senast ut med dig själv? Om du behandlar dig själv med kärlek och respekt, om du låter dig själv leva ut dina drömmar? Prata högt när du är ensam eller skriv ett brev till dig själv.
*Byt musikscen
Har du aldrig tidigare gått på opera, gör det i år. Eller om opera är vardagsmat för dig, gå på rockfestival eller jazzkonsert. Det kan ta tid att lära sig en ny musikgenre, så ge inte upp för lätt.

*Adoptera ett skogsparti
Välj ett fint stycke natur eller en park i din närhet. Ta regelbundna promenader där och ha med dig ett par plastpåsar för att plocka bort skräp. Avsluta med en fika och njut av hur fint det blev!

 *Överraska dig själv
Pröva på ett intresse som du i vanliga fall inte är så fascinerad av eller till och med ogillar, gärna i sällskap med människor du i vanliga fall inte umgås med. Det kan leda till nya insikter och hjärnan tycker om att få byta hjulspår.

VAD SÄGER NI? ÄR DET NÅGOT NI SKA PROVA PÅ?

Kommentarer
Postat av: Micke

Ett äkta emmy inlägg ;)

detta borde prövas! Den sista vill jag testa, önskar att jag hade lite mer tid till spontana saker
=)

Postat av: Micke

ojj, att stava mary med ä har blivit till en vana ;) yäyä =)

2007-12-26 @ 22:07:32
URL: http://gnissim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
height="0" alt="" />