FIA - Till pappa

och till er andra som vill höra om mina lopp som jag sprang i lördags ;)

1500m : När jag började värma upp kändes mina ben riktigt slöa och tunga från två dagars hård träning eftersom vi skulle ta tävlingen som en träning. Jag fick springa i andra heatet eftersom jag inte hade någon tid uppskriven, jag frågade coach om han kunde fixa så att jag kunde springa i första heatet med de andra som sprang runt 4.40, men han sa åt mig att springa i andra heatet eftersom det ändå bara var träning. Okej go for it! Dom andra tjejerna i mitt heat hade tider runt 5.20 så jag visste redan innan att jag skulle få göra hela jobbet själv. Jag såg framför mig hur jag gick upp och drog och kände mig stark!

Tjejerna i första heatet stack iväg och någon tjej vann på 4.42! Efter det var det vår tur att springa, jag startade ytterst men så fort startskottet gick sprang jag upp i tätet och försökte hitta ett skönt tempo. Jag frågade coach som stod i kurvan om det var bra tempo jag hade och han sa " yeah just keep it there" och det gjorde jag. Jag sprang på bra helt själv medan dom andra tjejerna var i en klunga långt där bak. Coach hade sagt åt mig att hålla ett lagom tempo fram till sista 500m så jag sprang på där i lagom tempo, kändes riktigt bra faktiskt, och när jag kom till sista 500m så ökade jag och vid 250 meter kvar så tryckte jag på lite mer och den farten jag höll kändes väldigt lagom den också så jag hade nog kunnat gå ut lite fortfare men jag kom i mål på tiden: 4.43.34, vilket är helt okej när jag fick dra hela loppet själv och inte hade någon att tampas med. Jag gick ut och tog tätet och höll den hela vägen in i mål, riktigt bra för skallen att få ett sådant lopp. När jag gick i mål så sa killen vid mållinjen, nice done, a really good run! Jag var nöjd, riktigt nöjd men som sagt det hade varit roligt att komma under 4.40, men det tar jag nästa gång. Jag kom tvåa sammanlagt av alla löpare!

400m : Efter loppet joggade jag två varv och drack lite gatorade, en halvtimme senare med jogg och stegringar
körde jag 400m. Jag hade inte tränat startblock på evigheters evigheter så coach sa åt mig att köra stående start. Are you kidding with me? Haha som en liten barnrumpa som inte lärt sig än, men oookej go for it det är ju ändå bara träning. Jag ställer undan startblocket och kör stående start, kände konstigt men jag kom upp i bra fart rätt så fort ändå och första 200m flöt på rätt okej, jag tryckte på lite extra i kurvan, kändes helt okej, fick ingen riktig syra som jag trott och på upploppet såg jag klockan ticka 52, 53,54,55.... jag tänkte shiiit det kan ju inte stämma, kommer jag persa? neej, joooo haha sen sista 50 meterna så vet jag inte om jag stirrade mig blind på klockan men det kändes so jag slutade springa och jag kom in på en avstannande tid på 59.06. Var inte lika nöjd med det här loppet som jag var med det andra...

"You are my idol" You are so cool! "Hey star" You are so relaxed when you are running, it is really impressive!
Jag fick höra mycket positivt efteråt och coach var nöjd med mina lopp, jag var också nöjd! 

Det blev ingen 4x400m stafett för oss, vilket var ganska skönt för jag var helt slut, min fot gjorde ont :(

High five på den!  

Kommentarer
Postat av: Dad!

Thanks!

2010-03-11 @ 07:39:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
height="0" alt="" />