Mary'' OM ATT PLUGGA OCH SPRINGA I USA

- DEL 1: Vad är SMU?
.
Det enda jag har pratat om den här sommaren, känns det som, är USA. USA hit och USA dit. Men oftast har folk fått hela college + löpning grejen helt om bakfoten och man får förklara gång på gång hur allt hänger ihop. Därför ska jag här och nu knäcka den första myten om college i USA.
.
MYT 1: "college livet i USA är inte som det är på film" WRONG!!! Det är exakt som det är på film. Alla är helt galna och festar 6 dar i veckan. Det dör en elev varannan månad av alkoholförgiftning. Det är grupperingar, sororities/Fraternities (systerskap och brödraskap, typ) där de nya får städa hela husen och passa upp på de äldre. Det finns klubbar där man delar alla möjliga intressent som tex: "gångertabellen". Alla går på amerikanska fotboll matcherna och de bästa i laget vet hela skolan vilka dom är. Rykten sprid snabbare än vinden och man sitter upp till 6 på morgonen och pluggar hög på koffein. Tjejer försöker hålla sin oskuld tills de gifter sig men bara 5% klarar det. Något mer ni har sett på collegefilmer? Ja då är de sant.
.
Över till mitt college nu. Jag går på SMU som står för Southern Methodist University. Det ligger i Dallas och byggdes 1911. Nr 1 på kartan är de första huset som byggdes på campus. SMU är en privatskola med ca 10 000 elever. Låter det mycket? Ganska lite om man jämför med skolor som har 25 000 elever. Som en hel stad. Eftersom SMU är en privatskola lever de på donationer, 2009 fick de 1,035 billion dollar. :O
Karta över campus. Förra året bodde jag i nr63 på kartan. Nu flyttar jag till nr26.
.
Är alla atleter på din skola?
Det som många också får om bakfoten är att alla på skolan är löpare eller att alla håller på med en sport. Nej, nej, så är det verkligen inte. På skolan finns det massa olika idrottslag som tävlar för skolan. Man tränar efter eller innan skolan och pluggar/läser lika mycket som de elever som inte håller på med någon sport. De idrottslag SMU har är bland annat: track&field (friidrott), cross country (terräng), simning, amerikansk fotboll, volleyboll, fotboll, basket, hästhoppning, golf. Nr60 på kartan är vår amerikanska fotbolls arena som sväljer 32 000 åskådare. Nr55 på kartan är våran friidrottsarena.
.
Nu har ni fått lite information att ta in.
.
När amerikanska fotbollslaget åker iväg på matcher så tar de med en helt lastbil med grejer och utrustning de behöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
height="0" alt="" />