FIA` Så är det!

I dag ska jag fortsätta med B uppgiften som jag började med igår kväll efter den mörka timmen. Innan det var vi och storhandlade, jag älskar att storhandla så självklart var jag tvungen att ta en paus på tre timmar och följa med familjen och handla mat!

I dag ska jag även försöka hinna med att börja på den andra tentan om kollektivt lärande. Jag måste nästan skriva en a4 på den uppgiften i dag för annars kommer jag aldrig att hinna.

I dag ska jag följa med Pappa till skärholmen och shoppa :)

I dag är det bättre i halsen, men jag vilar nog i dag för säkerhetsskull!

Idag eller i dag? Jag har alltid skrivit ihop det men sedan var det någon som rättade mig och sa att jag skulle skriva isär dem. Man kanske kan skriva både och?

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Det ska skrivas isär: " i dag"

Postat av: :O

När det gäller i dag och i väg är både särskrivning och hopskrivning korrekt, även om vi rekommenderar särskrivning. Reglerna för uttryck som dessa är inte särskilt fasta, men följande tumregler finns ändå och kan ofta vara till hjälp:



Skriv ihop om den starkaste betoningen ligger på det första ordet: alltför, därvidlag, återigen.



Skriv isär i övriga fall: allt fler, allt färre, allt mindre, framför allt, för all del, för den skull, god afton, i alla fall, i gång, i stället, lika väl, något så när, till godo, till synes, tills vidare, under tiden, över huvud taget, över lag.

2009-03-29 @ 21:06:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
height="0" alt="" />