Emmy - det är inte lätt när det är svårt

Sitter här och ska börja skriva på seminarieuppgiften... Har läst nästan allt inför imorgon men det är svårt att koncentrera sig när jag funderar på en massa annat. Just nu funderar jag typ dygnet runt på hur jag ska göra med min utbildning.. Jag läser ju det beteendeveteskapliga programmet vid MDH i Västerås. Men i januari 2010 åker jag forhoppningsvis (om allting går som det ska) till USA och pluggar på Manhattan College, mycket är klart men det finns fortfarande en del att göra innan jag sätter mig på planet ;)
iallafall så vet jag inte hur jag ska göra med mitt program här hemma i Sverige, dessa alternativ finns:
*Plugga nästa termin, ta studieuppehåll och åka till USA och plugga ett år för att sedan komma tillbaka och fortsätta utbildningen...
* Plocka ihop min egen examen på Sthlms universitet (men då kan jag inte läsa min inriktning sociologisk socialpsykologi som jag vill ha som huvudämne till min kandidatexamen)
* Strunta i att plugga vidare just nu och göra ett avbrott i programmet för att sedan när jag kommer tillbaka från USA själv plocka ihop min exmanen på MDH


Mycket lutar just nu åt det tredje alternativet, efter det här året med studier så har jag börjat fundera en hel del på människor och beteenden, jag vill ut och resa i världen, träffa många olika människor och få fantastiska erfarenheter. Jag är inte helt säker på vad jag vill jobba med ännu, men jag vet att det ska handla om ett arbete där jag jobbar med människor och psykologi (tankar, beteenden) på något sätt, helst vill jag vara en slags rådgivare och hjälpa andra människor... jaja livet är långt, känns bara jobbigt när jag vet att jag vill läsa beteendevetenskap men jag vet inte riktigt vad jag vill jobba med... Men det är nog bäst att ta det lite lungt med att ta ut en examen då istället för att säga som dom som tar examen nu i höst från MDH som säger "jag vet fortfarande inte vad jag vill jobba med" (vilket flera av de beteendevetenskapliga studenterna säger).

Aja nu har jag fått skriva av mig lite.. om dte är någon som har tips på hur jag ska göra så tar jag gärna emot dem...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
height="0" alt="" />