Fia ;D

Jag har funderat på en grej: Vart tar alla fästingar och myggor vägen när det regnar egentligen? Miranda kom med förslaget att myggorna gömde sig under blad, så att de fungerade som ett paraply. Men jag vet inte om jag köper det förslaget. Har ni några förslag eller ni kanske vet vart de tar vägen?

image1062

Majzan och Emmy leker att de är vilsna i skogen ;P


Kommentarer
Postat av: Sanna

UPPDATERA !!!!!!!!!!

2007-07-09 @ 20:04:12
Postat av: Anonym

Man tror att fästingen har funnits på jorden i 200 miljoner år, men ingen vet till vilken nytta i det ekologiska systemet här i Sverige. Det finns inget djur som har fästingen på sin huvudmeny. De trivs bäst på fuktiga och skuggiga platser, oftast i lövskogsområden med tät undervegetation. Det är en myt att den bara skulle förekomma i alträd. Den sitter oftast högst upp på ett grässtrå och väntar in sitt offer.
Den har inga ögon. Man tror att den förlitar sig på sin förmåga att avkänna rörelser i vegetationen, känna värmeutstrålningen av sitt offer och den koldioxid som offret utsöndrar via utandningsluften. Fästingen sträcker då ut frambenen och griper tag i djuret eller människan som stryker förbi. Sitter vi t.ex i gräset så kryper den helt sonika upp på oss. Fästingen lever ett varierat liv, under sin livstid byter den skepnad ett flertal gånger. Dess livscykel är vanligtvis 2-3 år. Ägg, honan lägger 1000-3000 ägg på marken och dör därefter.
fästingar gillar re3gn

2007-07-10 @ 13:56:03
Postat av: Fia

Haha att dom där små krypen skulle gilla regn, det trodde jag inte ;) tack för svaret!

2007-07-10 @ 17:56:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
height="0" alt="" />